הראציונאל לקיומה של עילת הנטישה כעילה לפינוי דייר מוגן הוא "...כי לא תנתן הגנה לדייר שנטש את המושכר מבלי כוונה לחזור אליו. מי שנטש עבר מן הסתם להתגורר במקום אחר, כך שיש לו קורת גג או לחלופין מצא מקור פרנסה אחר" (ע"א 977/91 הוועדה המקומית לתיכנון ובניה ירושלים נ' נוסייבה, פ"ד מו(5), 758,765).
אני סבורה כי עצם העובדה שהתובע אכן לא גר ברציפות בדירה אין בה להביא לקביעה כי הוא נטש את הדירה, ואתיחס לתקופות השונות: כך, המועדים בהם התובע לא שהה בדירה כתוצאה משהייתו בבית חולים (עמ' 7 שורה 25), אינם בגדר נטישה, גם אם מדובר בתקופה ממושכת (וראה בדומה: ע"א 715/76 דמתי נ' בוליוש (9.1.1977).
בודאי שאין לראות בתקופות בהן התובע לא שהה בדירה כתוצאה מנקיטת הליכי פינוי נגדו, משום נטישה, שכן לאורך כל הדרך הביע התובע עמדתו הברורה כי פינויו נעשה שלא כדין.
...
אולם, לאור כל האמור לעיל, ברי כי הגורם העיקרי לאותם נזקים היתה דווקא התנהלות התובע שנמנע (ללא מתן הסבר מספק) מנקיטת אותו הליך שנקט לבסוף, במשך 11 שנים.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה במובן זה שניתן סעד הצהרתי הקובע כי התובע הינו דייר מוגן בדירה נשוא התובענה, ועל הנתבעים להימנע מלפנות את התובע מהדירה כל עוד לא ינתן פסק לפינוי בהתאם להוראות חוק הגנת הדייר.
התביעה לסעד כספי נדחית, ובנסיבות הענין אף מצאתי לנכון לחייב את התובע בהוצאות הנתבעים, שכן אין ספק, כאמור לעיל, כי התנהלותו גרמה להם להוצאות ניכרות, אשר בגינן אני פוסקת לנתבעים הוצאות בסך כולל של 5,000 ₪.