מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עילות לביטול חוזה לפי סעיף 24 לחוק החוזים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קיימת עילה לביטול פסק הדין בשל פגם בכריתתו בהתאם לאמור בסעיף 14 לחוק החוזים (חלק כללי) תשל"ג- 1973 (להלן: "חוק החוזים").
ג. טעות אינה עילה לביטול החוזה לפי סעיף זה, אם ניתן לקיים את החוזה בתיקון הטעות והצד השני הודיע, לפני שבוטל החוזה, שהוא מוכן לעשות כן. ד. "טעות'" לענין סעיף זה וסעיף 15 – בין בעובדה ובין בחוק, להוציא טעות שאינה אלא בכדאיות העסקה.
...
אשר לטענה כי דין הסכם הפשרה להתבטל גם מהטעם שלא קוים על ידי הנתבעות, אף טענה זו דינה להידחות.
התוצאה איפוא כי נדחית התביעה לביטול פסק הדין.
התוצאה איפוא כי התביעה לביטול הסכם הפשרה נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

סעיף 14(ג) לחוק החוזים קובע כדלקמן: טעות אינה עילה לביטול החוזה לפי סעיף זה, אם ניתן לקיים את החוזה בתיקון הטעות והצד השני הודיע, לפני שבוטל החוזה, שהוא מוכן לעשות כן. לפי הסעיף הנ"ל אם ניתן לבטל את הטעות, לא קמה לתובעת עילת ביטול.
...
לפיכך, התביעה מתקבלת ברובה.
סוף דבר בנסיבות האמורות, התביעה מתקבלת ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 62,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ב"כ הנתבע 1 הבהיר במסגרת הסיכומים כי טוען רק לטעות לא ידועה על פי סעיף 14(ב) לחוק החוזים, שעניינה סעיף 19 להסכם - "אופציית המילוט". לטענתו עו"ד מור יוסף הבטיח לנתבעים כי יוכלו לבטל את ההסכם בתשלום הפצוי המוסכם לפני כריתת ההסכם והבהיר לאחר החתימה שזו משמעות הסעיף.
אפילו הייתי מגיעה למסקנה אחרת בכל הנוגע לטעות הנתבעים עובר לכריתה, וכי היתקיימו היסודות האחרים הנדרשים לגיבושה של עילה זו (יסודיות הטעות וקשר סיבתי), לנוכח מסקנתי בדבר העדר כל ידיעה של התובעים אודות טעות כאמור, לכל היותר הייתה תחולה בנסיבות להוראת סעיף 14(ב) לחוק החוזים.
הוראה זו מקנה לבית המשפט שיקול דעת להורות על ביטול החוזה לפי בקשת צד שטעה, "אם ראה שמן הצדק לעשות זאת", וככל שכך עשה לחייב את הצד שטעה בתשלום פיצויים.
...
אפילו הייתי מגיעה למסקנה אחרת בכל הנוגע לטעות הנתבעים עובר לכריתה, וכי התקיימו היסודות האחרים הנדרשים לגיבושה של עילה זו (יסודיות הטעות וקשר סיבתי), לנוכח מסקנתי בדבר היעדר כל ידיעה של התובעים אודות טעות כאמור, לכל היותר הייתה תחולה בנסיבות להוראת סעיף 14(ב) לחוק החוזים.
סוף דבר התביעה לאכיפת ההסכם כנגד תשלום היתרה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לתובעים הוצאות משפט בגובה האגרה ששולמה בתיק ושכר טירחת העדים ששולמה על ידם כשסכומים אלו נושאים הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ששולמו וכן שכ"ט עו"ד בסך של 50,000 ₪ בתוספת מע"מ. חיובם של הנתבעים הוא יחד ולחוד.

בהליך תה"ס שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

(ג) טעות אינה עילה לביטול החוזה לפי סעיף זה, אם ניתן לקיים את החוזה בתיקון הטעות והצד השני הודיע, לפני שבוטל החוזה, שהוא מוכן לעשות כן. (ד) "טעות", לענין סעיף זה וסעיף 15 – בין בעובדה ובין בחוק, להוציא טעות שאינה אלא בכדאיות העסקה" סעיף 15 לחוק החוזים קובע כדלהלן: "מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעה" - לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן.
...
בעניין ההסכם, הועלו על-ידי הנתבעת טענות נוספות ואולם דינן להידחות.
לאור האמור ולאור העיקרון כי הסכמים יש לכבד ולקיים ראו: בג"צ 1930/94 נתן נ' שר הביטחון, פ"ד מח(3) 643 (1994) ראו גם: רמ"ש 33176-05-23 מ' נ' מ' (17.7.2023) אני קובע כי ההסכם הינו הסכם תקף ומקבל את התביעה.
התוצאה היא כי שתי התביעות מתקבלות.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

אלא שכידוע, טעות בכדאיות העסקה איננה בבחינת עילה לביטולו של ההסכם על פי חוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג- 1973 (להלן: "חוק החוזים").
...
התובע טוען לבקיעים בגרסתה של הנתבעת בכל הנוגע למניעיה לכריתת ההסכם, כפי שהתברר בעדותה ; מבהיר כי לא הוכח כל אינטרס זר מצד עורך הדין או הנוטריון שאימת את ההסכם ; טוען כי הרקע לכריתת ההסכם היה הרצון לבצע הפרדה רכושית בין היתר לאור ההסכם המשפחתי אצל התובע בדבר החרגת נכסי החברה מצד כל בת זוג של איזה מבני המשפחה, רצון שהיה מקובל על הצדדים שניהם וכך גם הוסבר לעורך הדין שערך את ההסכם ; כי הנתבעת, אדם אינטיליגנטי שחפצה בכל מאודה להינשא לתובע, ידעה היטב על מה היא חותמת וכי עדותו של הנוטריון מחזקת מסקנה זו ; וכי אין כל יסוד לטענה לפיה התובע כפה עליה לחתום על ההסכם.
עת בחרה הנתבעת להסכים להחרגת המניות מגדרי הנכסים ברי האיזון, כפי שכבר ציינתי לעיל, המסקנה המסתברת היא שבחרה אמנם לא ליהנות מן "הדבש" (קרי – עליית ערך המניה) אולם מנגד, לא לסבול מן "העוקץ" (קרי – ירידת שווי אפשרית, עד כדי סיכון פיננסי אישי הנובע מחיי הזוגיות עם התובע).
אנו רואים, אפוא, כי במקרה שלפני הן לשונו המפורשת של ההסכם והן הנסיבות העובדתיות כפי שהתבררו לפני (גם אלמלא היו הצדדים כורתים הסכם ממון ומאשרים אותו כדין) מובילים לדחיית טענת הנתבעת כי יש להכיר בהשבחה האקטיבית של המניות כנכס עצמאי בר איזון, וכך אני מורה.
סיכומו של דבר, איני מקבל את טענת התובע לעניין זה. טענה נוספת של הנתבעת בכתב ההגנה, בין היתר, היא כי במהלך השנים שיפצו הצדדים את ביתו של התובע בסכומים משמעותיים.
אולם הנסיון ללמוד משמו של קובץ ההסכם מסקנה בדבר הטיה מוקדמת של עורך דין לטובתו של צד אחד בלבד, מוקשה הוא עד מאד, בלשון המעטה.
המסקנה המתחייבת היא כי ההסכם הוא בר תוקף על כל חלקיו.
כפועל יוצא, על הפירוד הרכושי להתבצע לאורו תוך שעל הצדדים להפריד את נכסיהם המשותפים שווה בשווה, וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו