על מכתב זה הגיב הנתבע ביום 8.4.13 באמצעות דוא"ל ששלח לתובעת וציין בפניה, בין היתר, כי במידה והיא לא תחזיר את כספו ואת יתרת ההמחאות שטרם ניפרעו, הוא מתכוון לתבוע אותה ולהגיש כנגדה תלונה ללישכת עורכי הדין וכמו כן, לתת פומבי לפעולותיה בבלוג שלו וזאת במטרה לתת שירות לציבור ולהזהיר אחרים מלעשות טעות מלשכור שירותי עריכת דין, מעורכת דין שאינה מכבדת את החוזה שהיא בעצמה כתבה.
התובעת הגישה בתגובה לכך בקשה לעיכוב הליכים והעברת התביעה לדיון בבוררות, כמו גם בקשה לארכה להגשת כתב הגנה.
בתיק דנא, במסגרת בחינת טענת ההגנה של אמת בפירסום, מוטל עליי להכריע בשאלה האם היתנהלות התובעת מהוה מעשה רמייה וזאת נוכח הפתיח של הבלוג או מעשה נוכלות וזאת נוכח הדף המקדים.
עם זאת, קשה להתבונן על מעשה זה ולהעריך את הנזק שגרם לתובעת והפיצוי המגיע לה בשל כך, ללא שניתן את הדעת באותה נשימה, להתנהלות המבישה של התובעת ולעובדה שהיא ניסתה לרמות את הנתבע בכל הנוגע לפרשנות הסכם שכר הטירחה ואם לא די בכך - לא חזרה בה מעמדתה בעיניין זה גם לא לאחר שקבלה התראה מאת הנתבע וגם לא לאחר שהוגשה התביעה להשבת שכר הטירחה.
...
ביחס לפרסום הבלוג עצמו לרבות הכותרת שלו, העתירה לצו קבוע האוסר על הפרסום נדחית.
גם לגבי פרסום הודעת הכחשה לפי סעיף 9(א)(2), הנני סבור כי דין העתירה להידחות.
בהקשר זה אני מוצא לנכון להביא ציטוט מדברים שתומכים במסקנתי הנ"ל, שנאמרו אמנם בעתירה שעניינה היה פרסום התנצלות בגין לשון הרע, אולם אשר נוגעים ישירות לעניין הסעד המבוקש בתביעה דנא שהנו פרסום הודעת הכחשה (ראה ת"א (מחוזי ת"א) 32235-03-10 ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים, בסמינרים ובמכללות נ' עיתון "ישראל היום - סעיף 8 לפסק הדין – פורסם בנבו - ההדגשות שלי-י.ד): "לטעמי, מעבר לנימוקי לשון החוק, תוך השוואתו לניסוחו בהצעת החוק, לא ניתן לחייב נתבע בפרסום התנצלות מטעמים ערכיים. לא בכדי קבע המחוקק, מעבר לפיצוי הכספי, סעדים של פרסום תיקון והכחשה המחייבים את הנתבע בעשיית מעשה בדמות פרסום פומבי של העובדות כפי שנקבעו על-ידי בית המשפט, להבדיל מפרסום אמירה או מחשבה אישית של הנתבע. המשפט אינו אמור לעודד צביעות או הצהרות סרק שאין מאחוריהן דבר אמיתי, אף לא לכפות על נתבע להצהיר כי תובע מסוים הינו ישר דרך ומתאים למשרה מסוימת. לנתבע הזכות לחשוב כי תובע אינו ישר וכי השיג את משרתו בדרכים לא כשרות. והיה ונתבע כזה יתן פומבי לדעותיו, ובית המשפט יקבע שדברים שפרסם אינם אמת- אזי יפגע בכיסו וישלם לתובע פיצוי, אף יחוייב לפרסם תיקון והכחשה לפי קביעותיו העובדתיות של בית המשפט. הפרסום נועד ליידע את הציבור כי הדברים שפרסם הנתבע אינם אמת. אין מטרת הפרסום ליתן פומבי לעובדה כי הנתבע חזר בו מדרכו הרעה, ושוב אינו חושב על התובע דברים שליליים. מחשבותיו של הנתבע אודות התובע, כמו גם רגשותיו כלפיו, אם חש הוא צער וחרטה, אם לאו, אינן רלבנטיות כלל וכלל, ואין בית המשפט כופה אותו להצהיר הצהרה שאינה תואמת את מחשבותיו, ואינו מעמידו במצב בו פיו ולבו אינם שווים. הנתבע, שיפצה את התובע כפי קביעת בית המשפט, אף יפרסם את פסק הדין, רשאי לאחוז בדעותיו הראשוניות ואין כופין אותו לחזור בו מהן, ובלבד שלא יתן לדעות אלו, שכבר הוכח שאינן נכונות, ביטוי פומבי".
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת באופן חלקי ביותר, כנזכר לעיל.