ביחס לדמי השמוש נקבע, כי משהגישה המשיבה תביעה לפירוק שתוף בסמוך למועד עזיבת הדירה (ביום 16.2.10), גילתה דעתה כי אינה מוותרת על דמי השמוש בה; בהתאם לכך, הוטל על המבקשת לשלם מחצית מדמי השמוש הראויים החל משמונה חודשים מעת הגשת התביעה לפירוק השתוף – פרק זמן שסבר בית המשפט כי בו ניתן היה למצוא דיור חלופי הולם לקטין בהיתחשב בצרכיו המיוחדים – ובסכום שיקבע שמאי מטעם בית המשפט.
בהמשך לאמור מפנה המבקשת לסעיף 6א לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973 ולסעיף 40א(א) לחוק המקרקעין, הקובעים לדבריה, כי כאשר מורה בית המשפט על פירוק שתוף במקרקעין בהם מתגוררים בני זוג וילדיהם הקטינים, יש לעכב את הליכי המכירה עד שנוכח בית המשפט כי נמצא הסדר מגורים המתאים לצרכיהם; לדברי המבקשת, משמעות הוראות אלה כי יש לעכב את פירוק השתוף בדירה עד להכרעה בסוגית מדור הקטין, וזאת בייחוד שעה שלקטין צרכים מיוחדים והוא רגיש במיוחד לשינויים, ובכלל זה מעבר מביתו הקבוע לפיתרון דיור זמני.
דהיינו, מקומן של טענות כנגד צו פירוק השתוף בדירה אינו בהליך התלוי ועומד בעירעור בפני בית המשפט המחוזי, וממילא גם לא בבקשה דנא.
...
הכרעה
לאחר העיון בבקשת רשות הערעור ובנספחיה חוששני כי לא אוכל להיעתר לה. בחנתי בקפידה את טענות המבקשת, אולם לא מצאתי כי בקשתה מעלה שאלה משפטית כללית החורגת מעניינם הפרטי של הצדדים לה, ועל כן אינה באה בגדרי המקרים שבהם תישקל רשות ערעור בגלגול שלישי (בר"ע 103/82 חניון חיפה בע"מ נ' מצת אור בע"מ, פ"ד לו(3) (1982).
חרף זאת סבורני, כי אף לגופם של דברים אין להיעתר לבקשה.
כללם של דברים
אין בידי איפוא להיעתר לבקשת רשות הערעור.