משכך, לא נסתרה טענתה של הנתבעת, שלפיה גב' קדוש-אלמוזנינו ידעה היטב והייתה מעודכנת לגבי חידוש חוזה השכירות (כפי שעולה מסעיף 192 לתצהירו של מר אלבז).
זאת ועוד, דומה כי קיים קושי לקבל הטענה שלפיה הנתבעת חתמה על חוזה להארכת השכירות למשך תקופה של חמש שנים נוספות מבלי לעדכן את הזכיין באותה החנות.
התובעת מוסיפה וטוענת כי היא זכאית אף לפצוי בגין ירידת המחזורים בגין החנות הזמנית בביל"ו עקב התמשכות השפוץ בסך של 148,010 ₪, וכן לפצוי בגין אי השלמת השפוץ בסך של 46,667 ₪.
מנגד, טוענת הנתבעת, כי החנות הייתה חנות ישנה במצב ירוד ועל כן, ובין היתר לאור בקשת התובעת להוסיף מחלקת ביגוד לחנות, בשנת 2016 הוחלט, בהסכמת התובעת, לשפץ את החנות ולהוסיף לה 50 מ"ר.
אשר לתשלום דמי השכירות, טוענת הנתבעת כי בהסכם השכירות שנחתם בשנת 2016, נפלה טעות סופר, אשר לה מנסה התובעת להקנות משמעות מלאכותית, שלפיה היא לא הייתה צריכה לשאת בדמי שכירות בגין החנות הזמנית שאליה עברה בזמן השפוץ, בעוד שכוונת הצדדים הייתה כי היא תישא בתשלום דמי שכירות אך בגין החנות הזמנית ולא בגין החנות הקבועה, שעברה שפוץ באותה עת.
בהתאם, בפועל, התובעת שילמה לנתבעת דמי שכירות בגין החנות הזמנית ולא הלינה על כך בזמן אמת.
בסעיף 4 להסכם השכירות החדש התחייבה המשכירה לבצע שפוץ בחנות, במסגרתו יוגדל שטח החנות ב-50 מ"ר. בסעיף 6 להסכם זה התחייבה המשכירה לעשות את המיטב כדי לסיים את העבודות בחנות עד ליום 3.8.2016 ואילו הנתבעת התחייבה, בסעיף 7 להסכם, לפתוח את החנות לקהל בחלוף 5 שבועות ממועד השלמת עבודות המשכירה או עד ליום 9.9.2016, לפי המועד המוקדם מביניהם, למעט אם יחול עיכוב בשל נסיבות אשר אינן בשליטתה.
ואולם, כאמור לעיל, יובהר שוב כי הנתבעת היא החתומה על הסכמי השכירות של החנויות, והיא זו שמתחייבת כלפי המשכירים השונים לשאת בתשלום דמי השכירות, ואילו התובעת התחייבה כלפיה להשיב לה את הסכומים המשולמים על ידה למשכירים.
זאת ועוד, טענתה של הנתבעת שלפיה תנאי השכירות סוכמו לאחר משא ומתן עם משכירת החנות, אשר דרשה העלאה כפולה של דמי השכירות, לא נסתרה.
כך או כך, התובעת לא חלקה על טענת הנתבעת, שלפיה הסכמי השכירות של החנויות השונות חודשו בתנאים הדומים לאלו שהיו קיימים עובר לחתימה על הסכם הזכיינות והיו ידועים לה.
זאת ועוד, בנגוד לטענת התובעת, גובה דמי השכירות לא ירד מיד עם העברת החנויות לידי הנתבעת.
כך למשל, בכל הנוגע לחנות בירקונים, הגם שזו הועברה להפעלה בשיטת הזכיינות התפעולית הצרה באמצע שנת 2015, כך שממועד זה הנתבעת היא שנשאה בתשלום דמי השכירות, גובה דמי השכירות בחנות לא ירד עד לסוף שנת 2017, כאשר אין חולק כי בתקופה זו היה מיתחם ירקונים צפוי להיות מפונה (ראו מוצגים נ/2-נ/4).
...
מסקנה זו מתחזקת נוכח עדותו של מר אלבז (ראו עמוד 125 לפרוטוקול הדיון מיום 22.4.2021, בשורות 20-25) וכן מתיישבת עם ההיגיון הכלכלי, שלפיו במצב בו שוק האופנה מצוי בקשיים, לא יהיה לנתבעת אינטרס לשאת בעלויות גבוהות בגין החנויות השונות והיא תעדיף כי הזכיינים הם שיישאו בעלויות אלה וייטלו על עצמם את הסיכונים הכלכליים שבהפעלת החנויות.
סוף דבר
מכל האמור לעיל, עולה כי הלכה למעשה לא הצביעה התובעת על התחייבות כלשהי שהופרה על ידי הנתבעת על פי הוראות הסכם הזכיינות או על חוסר תום לב מצידה בקיומו.
נוכח האמור, התביעה נדחית.