הנאמן מציין כי גם בהתאם לנוהל הממונה ביחס לבקשות מהסוג הזה (שפורסם ביום 27/01/2020), לא מתקיימות נסיבות משפחתיות שמצדיקות הענות לבקשה ואין מדובר בארוע משפחתי משמעותי.
ברע"א 3289/17 טאהא נ' כונס הנכסים הרישמי (30.04.2017) (להלן: "הילכת טאהא") נידרש בית המשפט העליון לסוגיית יציאת חייב המצוי בהליך פש"ר את הארץ למטרת נופש ו-"שינוי אווירה". באותה החלטה קבע בית המשפט העליון קווים מנחים לדיון בבקשה כגון דא וכך נקבע: "ראשית, על בית המשפט לבחון בדקדקנות את הנימוקים לבקשה. לפי הדין הנוהג – בררת המחדל, בכל הנוגע ליציאתו של חייב המצוי בעיצומו של הליך פשיטת רגל הנה כי לאחר שניתן לגבי החייב צו כנוס נכסים – יוצא לו צו עיכוב יציאה מן הארץ, וזה יעמוד בתוקפו בעקרון עד לסיום הליכי פשיטת הרגל (...) חריגה מכלל זה תתכן רק באם ובעת שמוצגים על ידי החייב נימוקים משכנעים המצדיקים כי באיזון בין הזכויות המתנגשות – זכותו לחופש תנועה ולאינטרסים אישיים אחרים שונים, תגבר, בנסיבות, על זכותם הקניינית של נושיו. טעמים אפשריים לאישור הבקשה יכולים להתבסס אפוא על: שיקולים בריאותיים, הומניים, משפחתיים, או עיסקיים (שמטרתם להיטיב עם קופת פשיטת הרגל), וכן עבור הזמן, ובילבד שבמשך תקופה ממושכת היתנהל החייב כראוי....
מבחינה יישומית – בבקשה לביטול זמני של צו עיכוב יציאה מן הארץ בהליכי פשיטת רגל – על בית המשפט להתרשם כי הכספים בהם מדובר (כאן, למשל, המתנה הנטענת) – לא מגיעים הלכה למעשה מכיסו של המבקש, בכסות של מתנה מצד שלישי.
...
לחליפין, הנאמן סבור כי ככל שבית המשפט ימצא כי יש מקום להיעתר לבקשה, יש להורות על קביעת ערובה בנקאית בגובה יתרת התשלומים בתכנית הפירעון בתוספת20% (בסך 190,800 ₪) בנוסף לשני ערבים כנדרש, כתנאי לביטול צו העיכוב יציאה מהארץ.
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה ובאיזון הראוי בין האינטרס של החייב לאינטרס של הנושים, לא מצאתי נימוקים משכנעים המצדיקים ביטול זמני של צו עיכוב יציאה מהארץ.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה.