בהחלטת בימ"ש קמא מיום 30.7.23 התקבלה הבקשה לעיכוב הליכים, ונקבע כך:
"נוכח האמור, נוכח פרוטוקול הדיון שצורף, ובהנתן צו עיכוב הליכים כנגד הנתבע 2 בשל הליכי חידלות פרעון, אני מורה על עיכוב ההליכים כנגדו בתובענה זו.
...
בסעיף 29 להחלטה נקבע:
"א. לאור כל האמור, ניתן בזאת צו הקפאת הליכים כנגד חברות קבוצת מוריה וכנגד בעלי השליטה מר אמיר ח'יר ת.ז....ומר סעיד ח'יר ת.ז.... לתקופה עד ליום 22/5/23 ו/או עד למתן החלטה אחרת. במסגרת תקופה זו לא ניתן יהיה לפתוח ו/או להמשיך בשום הליך כנגד קבוצת מוריה או כנגד בעלי השליטה אלא באישור בית משפט.
(5) לא יהיה ניתן לפתוח או להמשיך בכל הליך משפטי נגד התאגיד, אלא באישור בית המשפט שנתן את הצו לפתיחת הליכים; אישור כאמור יינתן אם מצא בית המשפט כי מתקיימים טעמים מיוחדים שיירשמו, הנוגעים לטבעו או מורכבותו של ההליך המשפטי או לניהולו היעיל, שבשלהם ראוי לנהל את ההליך המשפטי בנפרד מהליכי חדלות הפירעון"
הסמכות ליתן צו הקפאת הליכים נגד צדדים שלישיים, אגב הליך חדלות פירעון של חברה, מוסדרת בסעיף 30 לחוק חדלות פירעון שקובע כי:
"הקפאת הליכים תחול רק על הליכים נגד התאגיד, ואולם רשאי בית המשפט, בנסיבות חריגות ומטעמים שיירשמו, להקפיא אחד או יותר מההליכים המנויים בסעיף 29 גם נגד מי שאינו התאגיד, ובכלל זה נושא משרה בתאגיד, בהתקיים כל אלה:
בנסיבות אלה, דין בקשת רשות הערעור להידחות .
לסיכום:
א) לאור האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.