מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב הליכים בתובענה בשל הליכי חדלות פירעון

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע הרקע להגשת התובענה הוא מעילת ענק חוצה גבולות שהתבצעה במשך כעשור בפריבטבנק, הוא הבנק המסחרי הגדול באוקראינה, עד לשנת 2016; אז הוכרז פריבטנבק כחדל פרעון ובהמשך הולאם על-ידי מדינת אוקראינה.
עוד בטרם הוגשו כתבי הגנה בתובענה, הגיש דיסקונט בקשה לסילוקה על הסף מחמת היתיישנות והיעדר עילה; לחלופין ביקש לעכב את ההליכים בתובענה בשל ההליכים המקבילים שמתנהלים בבתי המשפט בדלוור ובאנגליה.
...
אין בידי להעתר גם לסעד החלופי שהתבקש לעיכוב הליכים עד להכרעה בהליכים המשפטיים המקבילים המתבררים מחוץ לישראל.
סוף דבר אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.
נוכח התוצאה אליה הגעתי בבקשת רשות הערעור מתייתר הצורך לדון בבקשה שהגיש פריבטבנק "למחיקת תגובת המבקש לתשובה לבקשת רשות הערעור"; וזו נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בין לבין, הגיש המשיב ביום 17.11.2021 בקשה למחיקת התביעה הראשונה בשל הליכי חידלות הפרעון שהתנהלו נגד המבקש.
כן טען בהרחבה גם בעיניין השאלה אם הסמכות לעיכוב הליכי תביעה שבה מעורב חייב נתונה לבית המשפט הדן באותה תביעה, או לבית המשפט של חידלות פרעון.
...
עם זאת ולנוכח מסקנתי כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור, לא ראיתי לנכון לצרפה בשלב הזה.
במקרה דנן בית משפט השלום 'פטר' את המשיב מלשלם אגרה בתובענה החדשה, אך לא ברור מה היה מקור הסמכות לעשות כן (כאמור, בסופו של דבר המשיב בחר לשלם את האגרה בגין התביעה החדשה).
מכל הטעמים האמורים, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטת בימ"ש קמא מיום 30.7.23 התקבלה הבקשה לעיכוב הליכים, ונקבע כך: "נוכח האמור, נוכח פרוטוקול הדיון שצורף, ובהנתן צו עיכוב הליכים כנגד הנתבע 2 בשל הליכי חידלות פרעון, אני מורה על עיכוב ההליכים כנגדו בתובענה זו.
...
בסעיף 29 להחלטה נקבע: "א. לאור כל האמור, ניתן בזאת צו הקפאת הליכים כנגד חברות קבוצת מוריה וכנגד בעלי השליטה מר אמיר ח'יר ת.ז....ומר סעיד ח'יר ת.ז.... לתקופה עד ליום 22/5/23 ו/או עד למתן החלטה אחרת. במסגרת תקופה זו לא ניתן יהיה לפתוח ו/או להמשיך בשום הליך כנגד קבוצת מוריה או כנגד בעלי השליטה אלא באישור בית משפט.
(5) לא יהיה ניתן לפתוח או להמשיך בכל הליך משפטי נגד התאגיד, אלא באישור בית המשפט שנתן את הצו לפתיחת הליכים; אישור כאמור יינתן אם מצא בית המשפט כי מתקיימים טעמים מיוחדים שיירשמו, הנוגעים לטבעו או מורכבותו של ההליך המשפטי או לניהולו היעיל, שבשלהם ראוי לנהל את ההליך המשפטי בנפרד מהליכי חדלות הפירעון" הסמכות ליתן צו הקפאת הליכים נגד צדדים שלישיים, אגב הליך חדלות פירעון של חברה, מוסדרת בסעיף 30 לחוק חדלות פירעון שקובע כי: "הקפאת הליכים תחול רק על הליכים נגד התאגיד, ואולם רשאי בית המשפט, בנסיבות חריגות ומטעמים שיירשמו, להקפיא אחד או יותר מההליכים המנויים בסעיף 29 גם נגד מי שאינו התאגיד, ובכלל זה נושא משרה בתאגיד, בהתקיים כל אלה:
בנסיבות אלה, דין בקשת רשות הערעור להידחות .
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בגדרי הבקשה שלפניי – בקשת גיל לעיכוב ההליכים בתביעה נוכח ההליכים שהתנהלו בעיניינו בין שנת 2019 ועד שלהי שנת 2022 מכוח חוק חידלות פרעון – ביקשו הצדדים, בעיקר התובעים, להיבנות גם מהתייחסויות כאלה ואחרות של בית המשפט בגדרי החלטותיו בהליכי העיקולים הזמניים באשר לנפקות ההליכים שהתנהלו מכוח חוק חידלות פרעון.
...
נוכח כל אלה טענו התובעים שיש לדחות את הבקשה לעיכוב הליכים.
נוכח כל האמור – ומשלא התקבל אישור בית משפט של חדלות פירעון לניהול התביעה שלפניי נגד גיל – דין הבקשה לעיכוב הליכים להתקבל וזאת כל עוד לא יתקבל אישור מתאים של בית משפט של חדלות פירעון לניהול התביעה נגד גיל.
נוכח התמונה שעלתה בהליכי העיקולים הזמניים, ובכלל זה חשש לכאורה להברחת נכסים, אני מורה כי העיקולים הזמניים שהוטלו בקשר לגיל יעמדו בתוקפם עד ליום 20.6.24 וזאת על מנת לאפשר לתובעים לנקוט בכל הליך מתאים, ובכלל זה לפני בית משפט של חדלות פירעון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 24.6.18 עוכבו ההליכים בתובענה נגד הנתבע עקב הליכי חידלות פרעון.
...
כפי שאראה להלן, לא שוכנעתי שהומצאה לנתבע הזמנה לדיון אליו לא התייצב כפי שגם לא שוכנעתי שהנתבע ידע על הדיון או על חידוש הליך זה. בנסיבות אלו, ולמרות שהתגלו סתירות לכאורה בגרסאות הנתבע, לא ניתן לגזור מכך ידיעה של הנתבע על הדיון ונותר ספק – ספק שאינו מצדיק את הותרת פסק הדין על כנו.
מלבד הטענה למסירה כדין, שנדחית כאמור, התובע טוען כי ישנן אינדיקציות לכך שהנתבע היה מודע להליך ולמרות זאת לא התייצב לדיון קדם המשפט.
לאור כל האמור, המסקנה היא שיש לבטל את פסק הדין.
התוצאה הבקשה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו