מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב הליכים בתביעת הפרת סימני מסחר ופגיעה בקניין רוחני

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה שעניינה הפרת סימני מסחר, פגיעה בקניין רוחני ועוד, אשר הגישה התובעת כנגד הנתבעים כאן.
בישיבת בית המשפט מיום 2.12.14 ובעקבות בקשתה של התובעת לעיכוב הליכים, ובהסכמת הצדדים הוחלט, כי עד לסיום ההליך ביניים אצל רשם סימני המסחר (שעניינו היה ברשום סימן מסחר על מוצרי התובעת והתנגדות הנתבעת לכך), יעוכב ההליך דנא, תוך שב"כ התובעת הצהיר לפרוטוקול "כי אם היתנגדות הנתבעים לרישום סימני המסחר תיתקבל, אזי יש להניח בסבירות גבוהה שלא נעמוד על המשך ההליכים בתיק זה". ב"כ הנתבעים הסכים לכך ואולם תוך שהצהיר "...אנו שומרים על זכותנו לבקש הוצאות בבוא העת...". ביום 16.8.17 הגישה הנתבעת "הודעה על סיום ההליכים בפני רשם סימני המסחר ובקשה לדחיית התביעה ולהפסקת הוצאות". הנתבעת טענה בבקשתה זו, כי ההליך בפני רשם סימני המסחר הסתיים וכי התקבלה עמדת הנתבעים ולפיה, "צורת סוכריית המברשת של התובעת אינה משמשת כסימן מסחר". משכך ובהתאם להצהרת התובעת כמפורט לעיל, ביקשה הנתבעת להורות על דחיית התביעה תוך חיוב בהוצאות.
...
אשר על כן, בפסיקת ההוצאות להלן אדרש גם למקרה בו תוגש תביעה נוספת בגין העילות שנטענו בתובענה זו. סוף דבר אפוא, לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים מכאן ומכאן ובמיוחד בהתחשב במועד בו הסתיים ההליך, אני פוסק לנתבעת הוצאות כדלהלן: שכ"ט עורך דין בסך 15,000 ₪ ועליו מע"מ כחוק, הוצאות הנתבעים בסך 2,000 ₪.
בנוסף ואם תוגש תובענה עתידית, תוסיף ותשלם התובעת שכ"ט והוצאות בסך כולל של 25,000 ₪.
סוף דבר אפוא, אני מורה על מחיקת התובענה תוך תשלום ההוצאות כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המשיבות טוענות בכתב התביעה כי המבקשת הפרה את הסכם הרישיון שלה עם המשיבות, בכך שכפרה בזכויות המשיבות בסימני המסחר ובכך שכפרה בהודעת ביטול הסכם הרישיון ובהמשך עשיית שימוש על ידי המבקשת בסימני המסחר באופן בלתי מורשה לאחר ביטול ההסכם.
לאחר שעיינתי בכל טענות הצדדים ובמסמכים שצורפו על ידם לכתבי טענותיהם ושמעתי טיעוניהם בדיון בפני, אני קובעת כי במקרה שבפני ראוי ונכון להורות על עיכוב ההליכים שבפניי, עד להכרעתו של רשם סימני המסחר בבקשה לתיקון או מחיקת סימני המסחר, וזאת מן הטעמים שלהלן: הצדדים להליך שבפני זהים לצדדים שבהליך בפני רשם סימני המסחר; השאלה הבסיסית והמהותית לצורך הכרעה בתובענה בפני – שאלת הבעלות בסימני המסחר, אשר מכוחה נתבעים הסעדים בתביעה ובבקשה לסעדים הזמניים – ניצבת לדיון בבקשה המונחת בפני רשם סימני המסחר.
יתר על כן, המסד העובדתי הנידרש לצורך ההכרעה בשאלה זו, והמשתרע על פני היתנהלות בת 65 שנה, היתנהלות הסכמית וחוץ-הסכמית שנדרשת לה פרשנות ובחינת תוקף – הנו זהה הן בהליך בפני והן בהליך בפני רשם סימני המסחר (וראו לעניין זה עמדתה התואמת של כב' הפוסקת בקניין רוחני בסעיף 43 להחלטתה מיום 25.5.16); מבחינת היעילות הדיונית – ההליך שבפני רשם סימני המסחר מצוי בשלב מיתקדם יותר, לאחר הכרעה בבקשה לסילוק על הסף שהוגשה על ידי המשיבות, כאשר הצדדים מצויים בשלב הבאת הראיות בפני הרשם וכאשר ברור כי הכרעת רשם סימני המסחר יהא בה כדי להשליך באופן מהותי על התובענה שבפני; מבחינת חסכון בזמן ובהוצאות – הכרעתו של מותב זה בהליך דנן, בשאלת הבעלות בסימני המסחר לא בהכרח תייתר את הדיון בפני רשם סימני המסחר וממילא יצטרך הרשם להדרש לבקשה שהגישה המבקשת והמונחת בפניו, כך שהצדדים יאלצו לנהל הליכים כפולים על כל המשמעות הנובעת מכך מבחינת תשומות וזמן.
יתרה מזאת, לא מן הנמנע, בנסיבות העובדתיות של תיק זה, כי היה מקום להפעלת הסמכות המוקנית לבית המשפט מכוח תקנה 369 לתקנות סד"א. נתתי דעתי גם לטענות המשיבות באשר לשינוי שערכה לאחרונה המבקשת בכיתוב המצוי באתר האנטרנט שלה בעיניין הקישור של סימני המסחר לקבוצת XELLA העולמית, אך לא מצאתי בפגיעה הפוטנציאלית שבשינוי זה כדי טעם המצדיק הטיית הכף לטובת המשיבות.
...
יתר על כן, בדומה לאמור לעיל בכל הנוגע לתביעה, אף בנוגע לבקשה לסעדים זמניים, יש לבחון את שאלת הבעלות בסימני המסחר, באשר הבעלות מהווה שיקול לא מבוטל במסגרת השיקולים אם להיעתר לבקשה לסעדים זמניים אם לאו.
די בכל האמור לעיל, כדי לקבוע כי יש להורות על עיכוב דיון בבקשה לסעדים הזמניים כמו גם הדיון בתביעה עצמה, עד להכרעתו של רשם סימני המסחר בבקשה לתיקון או מחיקת סימני המסחר.
אשר על כן, אני מורה על עיכוב ההליכים בתביעה נשוא ת.א. 21307-03-16 ובבקשה לסעדים זמניים שהוגשה במסגרת התביעה הנ"ל, וזאת עד להכרעת רשם סימני המסחר בבקשה שהונחה לפניו על ידי המבקשת לתיקון או מחיקת סימני המסחר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תשובת התובעת לטענת התובעת מדובר בבקשה אשר הוגשה מטעמים טאקטיים בלבד, תוך שימוש לרעה בהליכי המשפט, במטרה לעכב את ההליך ולהקנות לנתבעים זמן נוסף להמשיך ולהפר את זכויותיה וקניינה הרוחני.
כן נטען על ידה, כי הטענות היחידות אשר יכולות להתברר ביחס להפרת סימני המסחר, במסגרת הליך הבוררות, הן טענות חוזיות, הנוגעות למערכת היחסים בין דורמה אינטרנשיונאל לנתבעים, בעוד שעילת התביעה שלה, הנה עילה קניינית ונזיקית, המבוססת על פקודת סימני המסחר (נוסח חדש) התשל"ב – 1972 (להלן: "פקודת סימני המסחר"), והיא עומדת לה בלבד.
לשיטת התובעת יש מקום להשתמש בשקול דעת זה ולהמנע מעיכוב ההליכים, בין היתר נוכח הסחבת שנוקטים הנתבעים בניהול הליכי הבוררות, כמו גם העדר הצדקה לכפות על התובעת להתדיין במסגרת של בוררות, תוך פגיעה בזכות הגישה שלה לערכאות, מקום בו היא אינה מעוניינת בכך, ושעה שלא קיים הסכם בוררות בין הצדדים.
מקום בו העילות הנוגעות להפרת סימני המסחר, אינן יכולות להיות נדונות במסגרת הליך הבוררות, לא יהא בעיכוב ההליכים כדי לייעל את המשך ניהול הבוררות, ומאזן הנוחות נוטה באופן ברור לטובתה , שעה שהנתבעים לא הצביעו על כל נזק אשר ייגרם להם עקב ניהול ההליך, בעוד עיכובו יאפשר המשך הפרת הזכויות.
...
טענות הצדדים מכוונות, לעת הזו, למסקנה על פיה מאזן הנוחות נוטה לכיוונה של התובעת.
סוף דבר משנתתי דעתי לכלל הטענות, הנתונים והשיקולים הצריכים לעניין נמצא כי דין הבקשה לעיכוב ההליכים או סילוק התביעה על הסף, להידחות, וכך אני מורה.
המזכירות תתבקש להמציא העתק החלטתי זו לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ראשית, לידיעת הצדדים, ביום 2.7.17 שבתי מתקופת שבתון בת חודשיים ועל כן העיכוב במתן החלטה זו. ולגופו של ענין – המדובר בבקשה לעיכוב הליכים שהגישו הנתבעים, עד להחלטת כב' הרשם בתביעה שהגישו לו בענין מחיקת רישום סימני המסחר.
הנתבעת לא הסכימה ו/או תסכים להעניק זכויות קניין רוחני לעובדיה ללא מיסמך שמאשר זאת באופן מפורש בהתאם לדין הישראלי.
עוד טענה כי ערכאת העירעור על רשם סימני המסחר הנה בית המשפט המחוזי, ועל כן, הוא מוסמך לידון בעיניין זה. על כן, במקרה של ערעור ייוצר מצב אבסורדי בו יתנהלו בפני בית המשפט שני הליכים מקבילים- גם הליך העירעור וגם ניהול התובענה בסוגיות הנוספות בתיק זה. דיון והכרעה 7.1 בבסיס התביעה הטענה להפרת סימני מסחר של התובעת.
7.2 בהתאם לסעיף 38 (א) לפקודת סימני מסחר [נוסח חדש], התשל"ב-1972 הסמכות לידון בבקשה לתיקון של סימן מסחר נתונה לרשם סימני המסחר: "38(א) בכפוף להוראות פקודה זו, מי שניפגע על ידי שתרשומת פלונית לא נרשמה בפנקס או נשמטה ממנו, או נרשמה בו בלי סיבה מספקת, או נשארה בו שלא כדין, או חלו בה טעות או פגם, רשאי להגיש לרשם בקשת תיקון, בדרך שנקבעה." 7.3 הסמכות לידון בשאלת תוקפו של סימן המסחר נתונה לרשם סימני המסחר.
...
7.6 מאחר והטענה להפרת סימני מסחר היא בבסיס התביעה, אני סבורה שיש להותיר את הבדיקה וההכרעה בענין זה לרשם סימני המסחר, שהוא הגוף המקצועי האמון על בחינת השאלה .
מטעמי יעילות הדיון ומניעת הכרעות סותרות, אני סבורה שיש להורות על עיכוב ההליכים.
לסיכום 8.1 אני מורה על עיכוב ההליכים בתיק עד להחלטת רשם סימני המסחר בבקשות שהוגשו לו במרץ-אפריל 2017 לענין תיקון רישום סימני המסחר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא בפני תובענה שעניינה פגיעה בקניין רוחני.
ההליכים בתיק: תובענה זו הוגשה ביום 6/8/2008.
המשלוח עוכב ע"י המכס, היות ובבדיקת תכולת המשלוח התברר כי המזוודות: "מפרים לכאורה זכות יוצרים/סימן מסחר". המכס פנה בנידון לב"כ התובעת (נספח 7 למוצגי התובעת).
משקבעתי, כי לא הנתבעים הם אלו אשר הפרו את סימן המסחר של התובעת; וכי אין להם "אשם" בדבר; וכי הם לא קיבלו ולא מכרו מזוודות לא מקוריות של RONCATO , המסקנה המתבקשת היא: כי יש לדחות עילות תביעה נוספות אלו.
...
משקבעתי, כי לא הנתבעים הם אלו אשר הפרו את סימן המסחר של התובעת; וכי אין להם "אשם" בדבר; וכי הם לא קיבלו ולא מכרו מזוודות לא מקוריות של RONCATO , המסקנה המתבקשת היא: כי יש לדחות עילות תביעה נוספות אלו.
סוף דבר אני דוחה את התביעה.
בנסיבות תיק זה, כאשר הובאו לארץ מזוודות הנחזות להיראות כ- RONCATO מקוריות, למרות שאינן כאלו; וכאשר העובדות ונסיבות הבאתן לארץ התבררו רק בביהמ"ש; אני מחליט שלא לעשות צו להוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו