מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב הליכים בהליכי חדלות פירעון

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשונה מניסוחו הרחב של סעיף 267 לפקודת החברות המורה כי כל ההליכים בעיניינה של החברה יעוכבו "...אלא ברשות בית המשפט ובכפוף לתנאים שיקבע", הרי שלשונו של סעיף 29(5) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי מציגה לכאורה/לטעמי עמדה קשיחה יותר בכל הנוגע לסטייה מכלל עיכוב ההליכים.
...
עוד טענו המבקשים כי בהתאם לסיכום בין הצדדים המבקשים שמשו בגדר מממנים בלבד ועל כן אינם נושאים באחריות כלשהיא הקשורה בביצוע הפרויקט ו/או באחריות מול בעלי הדירות הקיימות והרוכשים החדשים, שכן החברה היא היחידה שנטלה על עצמה את האחריות והמחויבות כלפי בעלי הדירות בפרויקט.
עוד נטען בבקשה, כי בטרם ניתן צו הפירוק, הגישו וינקלר והחברה כתב הגנה בתביעה האזרחית במסגרתו נטען כי יש לראות במבקשים כשותפים של החברה אשר חבים במחצית מחובותיה ומשכך דין התביעה להידחות.
כאמור לעיל, תביעה למתן סעד הצהרתי איננה בגדר חוב בר תביעה בהליכי חדלות פירעון שכן אין בידיו של המפרק להיעתר לו במסגרת הכרעה בתביעה חוב ודי בכך כדי לאפשר למבקשים להמשיך בניהול התביעה האזרחית.
אשר על כן, אני סבורה כי יש להיעתר לבקשת המבקשים ולאפשר להם להמשיך בהליכי התביעה האזרחית נגד החברה, זאת בכפוף לתנאים הבאים: בכל הנוגע לחברה, המשך ההליך יותר אך ורק בנוגע לסעד ההצהרתי.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל בחלקה.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אמנם הוראת סעיף [29(5) לחוק] אינה חלה בעניינינו שכן הליכי חידלות הפרעון בעיניינה של החברה החלו בטרם כניסתו לתוקף של חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, ברם הדברים מובאים לצרכי השוואה ועל מנת להדגים את השינוי שבחר המחוקק להחיל בכל הנוגע לסטייה מעקרון עיכוב ההליכים בהליכי חידלות פרעון.
...
שנית, ולגופו של עניין, לא מצאתי כי הבקשה נמנית על אותם מקרים חריגים בגינם יש להיעתר לבקשה למתן היתר להמשך ניהול הליכי תביעה פרטניים כנגד חדל הפירעון.
חמישית, לא שוכנעתי כי דחיית הבקשה עלולה לגרום למבקשת עינוי דין כטענתה, קל וחומר שעה שהגישה הודעות לצד ג' גם כנגד חברת שחר תמיר ניהול פרויקטים בע"מ לגביה נטען כי ערבה אישית לעמידת החברות בהתחייבויותיהן על פי ההסכם.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הבקשה להידחות.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

סברתי כי יש חשש סביר שעיכוב ההליכים יפגע פגיעה מהותית בתובעת וכן יש חשש ממשי שהנתבע פועל במטרה להונות את נושיו, או לגריעת נכס מנכסיו במטרה להבטיח אותו מנושיו, או למצער, כי הנתבע עושה שימוש לרעה בבקשתו לעיכוב ההליכים, במיוחד לנוכח השלב המתקדם בו נמצא הליך זה ושעה שהבקשה לפתיחת הליכי חידלות פרעון, הנה בקשה יזומה של הנתבע, ללא שקדמו לה הליכי הוצל"פ נגד הנתבע.
...
לסיום אומר כי אינני מקבל את יתר טענות הנתבע שמכוחן הוא מבקש להיפטר מתשלום חובו לתובעת.
כך אינני מקבל את טענת הנתבע כי העובדה שהצדדים היו בני זוג או בני זוג לשעבר בעת החתימה על ההסכם, מעמעמת תוקפן של הוראות ההסכם, או מחייבת לפרשו באופן המנוגד למפורש בו או לעקרון תום הלב המרחף מעליו.
₪ אשר על כן, אני מחייב את הנתבע להשיב לתובעת את יתרת ההלוואה בסך של 57,092 25 כמו כן ומשהגעתי לכלל מסקנה זו, אני מחייב את הנתבע בהוצאות התובעת בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 3.3.22 עוכבו ההליכים נגד כהן לאחר שהוצא נגדו צו עיכוב הליכים בהליך חידלות פרעון.
...
עולה מהמקובץ שהגרסה המסתברת ביותר היא, שהתובע אכן נטש את הפרויקט, שהיה למעלה מיכולותיו, נפרד מהעסקה של מכירת המניות, ובמועד מאוחר יותר, לאחר ששלמה קיבל את מניות החברה והחל לקדם את הפרויקט, התובע ביקש להחזיר את הגלגל לאחור ולנכס לעצמו את כל ההשקעה שביצעו הנתבעים בפרויקט בהיעדרו, השקעה שעלתה לכדי כמה מיליוני שקלים (ראו תצהיריהם של שלמה ויהונתן, עדות יהונתן בעמ' 68 ש' 32 – 35).
לסיכום: הראיות תומכות בכך שהתובע ביטל את הסכם מכירת המניות: במשך כחודשיים ועד למועד שבו, לדבריו, התובע גילה שההסכם הופר, הוא לא עשה דבר כדי לקדם את הבנייה שהיה מחויב לה לפי ההסכם.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום ברחובות ת"א 24453-04-18 דובקרוב(אסיר) נ' עומר רז ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת אושרית הובר היימן תובע יגאל דובקרוב (אסיר) נתבעים 1. מאשה עומר רז 2. אליהו מזרחי 3. רמי לוי – נתבע פורמלי (בעיכוב הליכים בהליכי חדל"פ) פסק דין
הוכח, כי התובע פנה אל הנתבעים 1 ו – 2 בדרישה לתשלום החוב, רק לאחר שהתחוור לו כי הנתבע 3 מצוי בהליכי חידלות פרעון.
...
בהתאם לכך, אני מקבלת גם את קביעתה, לפיה נמצא כתב ידו של הנתבע 2 על גבי שיק מס' 177.
אשר על כן ולאחר שהגעתי לכלל מסקנה, כי התובע לא עמד בנטל ההוכחה המונח על כתפיו ולא הוכיח את טענתו העובדתית, כי הנתבע 2 נטל ממנו הלוואה, בצוותא חדא עם הנתבע 3, והתחייב עימו – יחד ולחוד – להשיבה לתובע, הרי דינה של התביעה שהוגשה כנגדו, להידחות.
סוף דבר: לאור מסקנותיי לעיל, אני קובעת כי דינה של התביעה כנגד הנתבעים 1 ו – 2 להידחות במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו