ביום 20.02.2022 הגיש היחיד בקשה לסעד זמני בהתאם לסעיף 20 לחוק במסגרתה מבקש היחיד לעכב את ההליכים המתנהלים כנגדו בתיק הוצאה לפועל מספר 09-0075-03-2 בלישכת הוצאה לפועל בעפולה, ועתר להורות על עיכוב הליכי ביצוע המאסר שהוטל עליו בתיק המזונות האמור.
...
בהחלטה מיום 29.5.22 בחדל"פ 62072-03-22 ולסטנהולם נ' הממונה, קבע כב' השופט שחק כי הלכת אלקצאצי חלה ביחס להסדר חוב לפי תיקון 4 לחוק, ופירט שיקוליו שם. גם אם איני שותף באופן מלא למסקנה זו, השיקולים שפירט שם יפים גם לצורך דחיית בקשת החייב כבר בשלב זה.
בהתאם לסעיף 324 לחוק:
"תיבחן התמורה המוצעת לנושה בהסדר החוב, לעניין סעיפים 87(1) ו-88 לעומת התמורה שאותו נושה היה מקבל אם היה ניתן לגבי היחיד צו לשיקום כלכלי"
בסעיף 86(ב) לחוק נקבע:
"בבואו לאשר הצעה לתכנית לשיקום כלכלי ישקול בית המשפט, בין השאר, שיקולים הנוגעים להוגנות ההליך, ורשאי הוא לשקול שיקולים נוספים, ובהם שיקולים הנוגעים לעובדי התאגיד או לטובת הציבור".
כאמור בתגובת הממונה, ההצעה המשופרת של החייב כוללת למעשה תשלום של כ- 12,000 ₪ לחודש למשך 60 חודשים, לרבות עבור חובות המזונות, למעט עבור המל"ל, שטרם נתן עמדתו העקרונית להחרגתו מהליך זה. הממונה הבהיר כי החייב נדרש פעמים רבות לפרט את מקורות המימון אולם התעלם מדרישות הממונה באופן המעלה חשד להסתרת נכסים, כאשר טוען כי משכר של 12,000 ₪ מעבודות מזדמנות יעמוד בתנאי ההסדר.
הרי אם הנושה תפעל בהליכים, לא יכול לכאורה החייב לשלם ליתר הנושים, ועל כן תנאי לכל הסדר חוב של החייב מול הנושים הרגילים, הוא הסדרת החובות של המזונות ישירות מול הנושות ומול המל"ל.
לאור כל האמור לעיל, בקשתו של החייב להסדר חוב נדחית.
אני מורה על ביטול ההליך וסגירת התיק.