במאמר מוסגר אציין כי ביום 16.6.21 ניתנה החלטתי בה הוריתי על עיכוב הליכי ההוצאה לפועל שננקטו נגד המבקשת, ובטול העיקולים הזמניים שהוטלו עליה.
הסך הכולל של הלוואות אלו הנו 450,000 ₪, ובפסק הדין נקבע כי שלוש ההלוואות הללו לא ניתנו בהתאם להסכם ההלוואה מוקדם יותר לו הייתה המבקשת צד, הקובע כי סכום ההלוואה הנידון שם היה 350,000 ₪ (ומדובר היה על פי פסק הדין בהסכם הלוואה מיום 17.1.10) וככל שבן זוגה של המבקשת נטל הלוואות נוספות על הלוואה זו, שלא על פי ההסכם וללא הסכמה מפורשת של הנתבעת שם (המבקשת כאן), "לא ניתן לידרוש ממנה את פרעונן".
המבקשת טוענת כי לאחר שפסק דין זה הפך לחלוט, ואף נקבע במסגרת הליכים נוספים הקשורים להליך פשיטת הרגל של בן זוגה של המבקשת, כי לא רק שחובה של המבקשת למשיבה נפרע במלואו, אלא גם מלוא חובו של בן זוגה, שבה המשיבה ונקטה בהליכי הוצאה לפועל נוספים כלפי המבקשת באמצעות הגשת המחאה 240 לפירעון בהליך אחד, הגשת ההמחאות כאן בהליך שני, ותוך שהיא מחזיקה ב-4 המחאות נוספות, אותן טרם הגישה לבצוע, ומתוך כוונה לנקוט בהליך סרק נוסף, לשיטתה, בעתיד.
אך כן ברורה, שרירה וקיימת, ואף חלוטה, הקביעה השיפוטית בדבר קרן חוב של המבקשת למשיבה על סך 350,000 ₪ מכוח הסכם הלוואה מיום 17.1.10, ואין חולק כי חוב זה נפרע, כפי שנקבע בפסקי הדין הנזכרים לעיל.
...
לסיכום עניין זה אציין כי מהחומר שהובא לפניי עולה בבירור שהמשיבה העניקה הלוואה כוללת בסך של 450,000 ₪ לחברה שהייתה בבעלותו של בעלה של המבקשת (ו/או לבעל בעצמו), אך המבקשת עצמה הייתה צד להלוואה על סך של 350,000 ₪ בלבד.
סיכומו של דבר
בנסיבות אלו, לא רק שמוצדקת קבלת ההתנגדות, אלא שיש גם מקום לסילוק התביעה על הסף.
אני מקבל את ההתנגדות לביצוע השטר, ומורה על דחיית התביעה שמכוח השטר, על הסף.