מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב ביצוע פסק דין בתביעת קבלן משנה נגד קבלן ראשי

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין של בית המשפט המחוזי באר שבע, מיום 8.8.2021, בת"א 35394-01-13 (השופטת ג' לוין), שבגדרו נעתר בית המשפט המחוזי באופן חלקי לתביעת המשיבה 1, אנדי הנדסה ייזום ובצוע בע"מ (להלן: אנדי), ודחה את התביעה שכנגד של המערערת, ימין ניסים חברה לבנין ולפיתוח בע"מ (להלן: ימין).
תמצית העובדות ועיקרי פסק הדין של בית המשפט המחוזי עניינו של התיק שלפַני בסכסוך קבלנים, שניטש בין קבלן ראשי לקבלן משנה, בפרויקט מסוג קבוצת רכישה, להקמת ביניין מגורים בן 25 דירות בכפר סבא.
ימין מצביעה בבקשתה על הליכי פירוק של אנדי; תביעות שהוגשו נגד אנדי, בהן נכללו הצהרותיה בדבר קשיים כלכליים משמעותיים; בקשה לפטור מאגרה שהגישה אנדי לבית המשפט המחוזי, אשר התקבלה באופן חלקי, ובה הציגה את מצבה הכלכלי הקשה, ובכלל זאת, קיומם של למעלה מ-10 תיקים משפטיים בגין תביעות כספיות; פירוט בדבר עיקולים שונים; דוחות כספיים המעידים על הפסדים גבוהים; ועוד ועוד.
...
משאלו פני הדברים, דין הבקשה – להתקבל, בכפוף להפקדת מלוא הסכום שנפסק לטובת אנדי בקופת בית המשפט, בתוספת ערובה כספית או ערבות בנקאית, בסך של 100,000 ₪, להבטחת נזקיה של אנדי, ככל שיהיו.
בנוסף, תגובתה של אנדי כפי שהוגשה, אינה מקיימת גם את הוראותיה של ה"הודעה בדבר הוראת מנהל בתי המשפט בדבר צורת מסמך ומבנהו לפי תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018", אשר פורסמה מכוח תקנה 31 לתקנות. די היה בטעמים אלה כדי להצדיק את מחיקת התגובה על אתר, אולם לפנים משורת הדין, החלטתי שלא להורות על מחיקתה.
על יסוד האמור לעיל, הבקשה מתקבלת.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

חוזה בהתאם נחתם בין המשיבה (כקבלן ראשי) לבין יפה נוף בחודש יוני 2018 (להלן: "הסכם עבודות המיכרז").
תמצית טענות המבקשים היא כדלקמן: א. המבקשים לא קיבלו את יומם בבית המשפט, שכן לא נדון הסעד העקרי בתיק; ב. העדים שנשמעו במסגרת הסעד הזמני, אין די בהם בכדי להכריע בסעד העקרי; אמנם הוגשה על ידי המבקשים ימים ספורים לפני ישיבת ההוכחות ביום 20.10.2022 בה נחקר המומחה, בקשה לחזור בהם מהמתווה שנקבע, אך הם לא הסכימו לסעד שנתבע בתובענה; התובעים מעולם לא הסכימו למתן פסק דין לפיו תיתקבל התובענה במלואה, וכי יוצהר כי הסכם קבלנות המשנה בוטל כדין; ב"כ המבקשים הודיע לבית המשפט בישיבת יום 20.10.2020 כי הוא מתפטר מייצוג המבקשים; באשר לביטול המרצת הפתיחה, סבורים המבקשים כי ההליך לא מתאים לניהול התובענה בדרך דיונית זאת לנוכח מורכבותו; באשר לתיקון טעות הסופר, מבוקש לתקן בסעיף 9 שו' 26 לפסק הדין, במקום "לא סרבו" לרשום "לא הסכימו". כן מבוקש להוסיף בסעיף 9 לפסק הדין שו' 26 לאחר המילה "שהות" את המילים "30 ימים". תגובת המשיבה (מחצבי אבן) לבקשה המשיבה הגיבה לבקשה, ובתגובתה ביקשה לדחותה מהטעמים הבאים: הבקשה עומדת על 10 עמודים, בנגוד לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: "התקנות החדשות") הקובעות [סעיף 50(5)], כי בקשה כאמור לא תעלה על חמישה עמודים.
באשר לבקשה לעכוב ביצוע פסק הדין – בנידון לא ברור מה יש לעכב, כשעסקינן בפסק דין הצהרתי כי הסכם קבלנות המשנה בוטל כדין על ידי המשיבה.
...
זאת כיוון שקביעותי בה, שניתנו לאחר שמיעת עדים נרחבת, שאף הובילה להוצאת המבקשים מהאתר והפסקת עבודתם בו, מובילות למסקנה מתבקשת כי הסכם קבלנות המשנה בוטל כדין.
באשר לבקשה לתיקון טעות סופר בפסק הדין – לאחר שבחנתי הדברים שוכנעתי כי אין עסקינן בתיקון טעות סופר, שכן הרשום בסעיף 9 לפסק הדין כי "משיבים 1-2 לא סרבו להצעה אלא ביקשו שהות למחשבה", תואמות בדיוק את המציאות, וכך התכוונתי לרשום משפט זה, ללא כל טעות סופר.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת חני אופק גנדלר לפני בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת אסנת רובוביץ-ברכש ונציגי הציבור הגב' קריסטינה פוליצר מימון ומר חיים הופר; סע"ש 66580-01-20) (להלן: פסק הדין), בגדריו נתקבלה בחלקה תביעת המשיב ונקבע כי על המבקשת לשלם פצויי פיטורים (10,351 ₪); חלף הודעה מוקדמת (3,920 ₪); פיצוי בגין העידר הפרשות לפנסיה (7,452 ₪); דמי חגים (3,640 ₪); דמי הבראה (3,685.5 ₪); פדיון ימי חופשה (4,550 ₪) - כל אלו בצרוף הפרישי הצמדה וריבית; פיצוי בגין תלושי שכר (5,000 ₪); פיצוי בגין העדר הודעה על תנאי העסקה (1,000 ₪).
כן נפסקו כנגדה הוצאות שכ"ט בסך 10,000 ₪.
לטענת החברה בית הדין לא דייק בהצגת טענותיה, כשלא טענה לקיומם של יחסי עבודה עם הקבלן הראשי אלא להיותו קבלן משנה בעל עסק עצמאי; תביעת המשיב נגועה בחוסר תום לב ולכן מבקשת מבית הדין שלא יתן לכך יד. אף לעניין הסכומים שנפסקו לעובד, טוענת החברה כי שגה בית הדין האיזורי בחישוביו, שהרי הסתמך הוא על עדויות בעל פה, לפיהן עבד המשיב משרה מלאה, הנכון הוא כי המשיב "הגיע לאתר העבודה בהקף הדומה לחצי משרה ואף פחות", ועל כן הסכומים אליהם היה צריך להגיע בית הדין בחישוביו הם מחצית מהסכומים שנפסקו.
...
ובסיומם הגיע למסקנה כי המשיב הועסק כעובד.
וכך נאמר: "מעבר למכלול האמור לעיל עולה כי התובע עבד באתרים בהם הנתבעת 1 נתנה שירות כקבלן משנה של הקבלן הראשי. פעילות התובע באתרים אלו היתה לצורך ביצוע העבודות שהנתבעת 1 התחייבה בהם כקבלן משנה אל מול הקבלן הראשי והתובע היה חלק ממערך ארגוני זה. התובע הגיע לאתרי העבודה, התובע לא עבד בעבודות נוספות. מהמפורט לעיל עולה כי ניתן להסיק כי עבודת התובע היתה בריצוף, התובע נשאר באתר העבודה ועבד בו כל היום וזאת במשך תקופה לא קצרה. מדובר בעבודות שמצויות בלב עיסוק הנתבעת 1 כקבלן משנה בפרויקטים אלו. שוכנענו כי מהתנהלות זו יש להסיק כי התובע השתלב בעבודה של הנתבע, על אף טענת הנתבע כי התובע היה קבלן משנה, הנתבעים לא הציג כל תימוכין שיש בהם ללמד על התקשרות עסקית בין השניים. הנתבעים לא הציגו הסכם התקשרות או חשבוניות שלכאורה היו מאשרות את התמורה ששולמה לתובע כקבלן משנה, וזאת למרות שהנתבע הצהיר בעדותו כי לא היתה מניעה להציג מסמכים אלו. מעבר לאמור, עולה מחומר הראיות כי הנתבעת 1 הפיקה לתובע רישיון עבודה כעובד (ר' עמ' 16 שורות 1-3 לעדותו של מר סבן ועמ' 20 שורות 6-8 לעדות הנתבע 2 ) ואף הפיקה לו תלושי שכר (הוצג תלוש אחד) וכן אף הוציאה תלושי שכר לכל העובדים שטענה כי היו עובדי התובע. אין חולק כי התובע לא הפיק תלושי שכר ולא דיווח לגורם כלשהו על העסקת עובדים. עוד עולה כי לנתבעת 1 יש רישיון כקבלן בניה וזאת בניגוד לתובע .
החברה בתשובתה חוזרת על טענותיה בבקשה לעיכוב הביצוע, וכן מתייחסת שוב למאזן הנוחות ומסבירה כי "ברור לכולי עלמא כי המדובר במשיב תושב הרשות הפלסטינית וכי אם לא יעוכב פסק הדין, וישולמו כספים כלשהם לא יוחזרו ואין ממה ומאיפה לקבלם חזרה. בנוסף, לא יגרם נזק כלשהו הרי המשיב ניהל תביעה לכשנתיים בבי"ד קמא, בגין עבודות לטענתו בוצעו קודם לכן, לאור האמור עיכוב של כמה חודשים עד להכרעה בערעור לא יזיק למשיב". דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לכלל החומר שהובא לפני, לפסק דינו של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לעכב את ביצוע פסק הדין בכפוף להפקדת סכום פסק הדין בקופת בית הדין.
בשקלול השיקולים הגעתי למסקנה כי יש לעכב את ביצוע פסק הדין בכפוף להפקדת הסכום הפסוק בקופת בית הדין כערכו היום.
סוף דבר – הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין מתקבלת בכפוף להפקדת הסכום הפסוק במלואו כערכו היום בקופת בית הדין תוך 30 ימים מהיום.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

כן אושר לכונס להיתקשר עם שורה של קבלני משנה, ספקים ויועצים.
משאיחר הקבלן הראשי במסירת הדירות, הגישו חלק מרוכשי הדירות בקשה לבית משפט קמא למתן הוראות לכונס, במסגרתה ביקשו כי בית המשפט יקבע כי המערערת, חברת לוגי ומשיבה 34 – חברת כמיל דאוד בע"מ – הפרו את התחייבויותיהן לפי ההסכמים שנכרתו עמהן בכל הנוגע למועד מסירת הדירות.
הנטל להוכיח כי מדובר במקרה חריג אשר בו קיים חשש ממשי שלא ניתן יהיה לגבות את הכספים שישולמו בחזרה, או כי מימוש פסק הדין יביא להתמוטטותו הכלכלית של המערער, רובץ על שכמו של המערער, מבקש-עיכוב-הבצוע; וטענותיו בכגון דא צריכות להיות מגובות בראיות מוצקות ומשכנעות (ראו: ע"א 2641/22 מיקוד ישראל אבטחה שירותים וכח אדם בע"מ, פסקה 7 (4.4.2023); ע"א 2256/19 מקורות חברת מים בע"מ נ' פלוני, פסקה 7 5.5.2019)).
בעניינינו-שלנו, מלבד ציון סכום התביעות הצפוי והצורך לנהל הליכים משפטיים נגד הרוכשים, המערערת לא פירטה – ומן הסתם לא הוכיחה – את הנזק הבלתי הפיך שלשיטתה היא עלולה לספוג באם לא אעכב את ביצועו של פסק הדין מושא העירעור.
...
לאחר עיון בכתובים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להידחות.
סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בהרצלייה ת"א 40832-10-20 חסון נ' הנדסה אזרחית בע"מ. ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת אילת הרנוף תובע: עמוס חסון ע"י ב"כ עוה"ד גד לנדאו נתבעים: 1. א.ע.ח. הנדסה אזרחית בע"מ 2. חאלד חאג' יחיא ע"י ב"כ עוה"ד גבאלי האני פסק דין
מזמין העבודה היה עריית רמת השרון/חברת "רימונים" (להלן: "הערייה" או "רימונים"); הקבלן הראשי שהתקשר עם הערייה היה "מצליח זאבי תשתיות פיתוח ויזמות בע"מ" (להלן: "זאבי"); הנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת") היתה קבלן משנה לבצוע עבודות חשמל ותשתית; התובע היה קבלן משנה של הנתבעת לבצוע עבודות חשמל ותאורה.
עוד באותו היום בשעות הערב שלח התובע הודעת אימייל לנתבעת (נספח 6 לתצהיר התובע) בה כתב: "אז בוא נסכים שלאור האמור להעיל (כך במקור) אני רשאי להפסיק את עבודתי לאלתר... ואני מפסיק בשלב זה עד לסיום כול המחלוקות ביננו כול סגירת התשלומים המגיעים לי המעוכבים למעלה מחצי שנה". כעבור שעתיים שלח התובע הודעת אימייל נוספת, אליה צרף "חשבון מיצטבר מחודש ספטמבר 2019 עד מרץ 2020 כולל" ובה כתב: "מצ"ב כמוסכם, אבקש לקבל את יתרת החוב כולל תשלום חודש ביצוע פברואר...". בהתאם לחשבון המצטבר ששלח התובע עומדת יתרת החוב על סך 68,430 ₪ כולל מע"מ (חשבון זה צורף כנספח 19 לתצהיר הנתבעת).
אתה מבקש כסף ולהפתעתי ולתדהמתי אני לא רואה שאתה מצרף חישוב כאילו חישוב כלשהוא את השלב הזה אני ביצעתי את הזרועות אני התקנתי את העמודים האלה לא התקנתי, את הכבלים האלה אני הנחתי, אני מייצג הרבה קבלנים ובדרך כלל תביעה מהסוג הזה אמורה לכלול חישוב ומדידה על העבודות שבוצעו בפועל.
משהתביעה נגד הנתבע 2 נדחתה והתביעה נגד הנתבעת 1 התקבלה באופן חלקי ביותר (כ-5% מסכום התביעה), ובשים לב למכלול הנתונים ולאופן ניהול ההליך ע"י התובע (שכלל טענות לא מדוייקות ואף מטעות), אינני עושה צו להוצאות.
...
משאישור כנ"ל לא ניתן, אינני מקבלת את טענת התובע לכך שהשתכללו הסכמות נוספות בענין גופי התאורה.
המסקנה מהאמור לעיל הינה, שבהעדר אישור לתשתית העובדתית שעליה מבוססת חוות דעת המומחה כנקודת מוצא, לא ניתן להסתמך על מסקנות המומחה בחוות הדעת.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה נגד הנתבע 2.
סוף דבר, הנתבעת 1 תשלם לתובע סך של 68,430 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו