מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב ביצוע מכרז למוקד בקרה עירוני בראשון לציון

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ישיבת הבירור נערכה בו ביום, ובה הובהר למר קימה כי יש צורך "להכשיר את התנאים המקדמיים לפני שאנחנו מאפשרים לך לקבל חזקה בנכס ולהתחיל לעבוד". למען שלמות התמונה אוסיף כי עד היום אור השמש וחכ"א לא חתמו על הסכם היתקשרות, אור השמש לא הפקידה ערבות ביצוע כאמור בחובת המיכרז, החזקה לא נימסרה לידיה והיא אינה משלמת דמי שימוש.
הדרישה לפנות לבית המשפט בלא שהוי חלה, במלוא תוקפה, בעינייני מכרזים (בג"ץ 292/61 בית אריזה רחובות נ' שר החקלאות, פ"ד טז 20 (1); בר"ם 2599/04 מרקעי תיקשורת בע"מ נ' החברה העירונית ראשון לציון (ניתן ביום 6.5.2004)).
כך גם עולה מהודעת ההבהרה שהגישו הערייה וחכ"א לאחר הדיון, לפיה הוחלט על עיכוב חתימתה של חכ"א עם הזוכה על הסכם ההיתקשרות, בשל התארכות הליכי התיכנון, על מנת שלא לחשוף את חכ"א לתביעות אפשריות וכדי לנהוג בהגינות כלפי הזוכה, שלא יאלץ לשלם דמי שימוש כאשר החזקה במבנה טרם ניתנה לו. נמצא כי מבחינת אוקייבטיבית, הגשת ההליך המשפטי בנובמבר 2019 לא פגעה במי מהצדדים, שממילא לא מימשו את הזכייה במיכרז עוד קודם להגשת ההליך.
...
מכל האמור לעיל נמצא, כי מועד הפנייה לבית המשפט, שלושה חודשים לאחר הזכייה, לא גרם לתקלות מבחינה אובייקטיבית.
טענתו של המבקש בדבר קרבה בין השניים וניסיון "לתפור" את המכרז למידותיו לא נתמכה בראיות ממשיות, ואין בידי לקבוע ממצאים בעניין זה. עצם העברת המכרז מהעירייה אל חכ"א אינה מלמדת על ניסיון "הרחקה" מהיועצת המשפטית של העירייה.
סוף דבר – זכייתה של "אור השמש" במכרז נשוא ההליך – מבוטלת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה של עתירה זו במיכרז שפירסמה המשיבה 1, נת"ע- נתיבי תחבורה ערוניים להסעת המונים (להלן: נת"ע), לאספקה ותחזוקה של אפליקציית בטיחות בעבודה.
כב' השופט יצחק עמית קבע (בפיסקה 5 להחלטתו בנוגע לעיכוב ביצוע): ""תנאי הסף אכן מהוים "כרטיס כניסה" למכרז ואי עמידה בהם תהווה לרוב פגם מהותי שיוביל לפסילת ההצעה, אולם, לועדת המכרזים סמכות לפנות למציע לשם קבלת הבהרות ופרטים נוספים הדרושים לה, ובילבד שלא יהא בכך משום מתן יתרון בלתי הוגן או פגיעה בעיקרון השויון בין המציעים .
נפסק כי: "אין בצרוף התצהיר הנידרש לאחר מועד הגשת ההצעות כדי לתת בידי משיבה 2 יתרון על פני המציעים האחרים ומדובר בפגם טכני שרשאית הייתה הערייה לתקנו כפי שעשתה ואין להתערב בהחלטתה זו." בעת"מ (מנהליים י-ם) 34786-05-18 בן ציון כרמל הנדסה בע"מ נ' וועדת המכרזים הבינמשרדית לבקרה על פרויקטים תחבורתיים (פורסם בנבו, 12.08.2018), אפשרה ועדת המכרזים לזוכה וגם לעותרות להשלים את הצעתן ולהוסיף לה נתונים, כפי שנעשה במקרה שלפניי.
הראשון, עת"מ (מנהליים חי') 61131-10-10 Hitachi Power Systems America Ltd נ' חברת החשמל לישראל בע"מ (פורסם בנבו, 13.02.2011) נקבע (החל בפיסקה 53: "לא מצאתי כל הגיון משפטי או מסחרי להגביל את עורך המיכרז שלא לבחון קיום תנאי הסף גם בקשר לפרויקט שלא אוזכר מראש, אך בוצע לפני המועד האחרון להציע הצעות ואשר מצביע על ניסיונו של המציע עובר להגשת הצעתו..... המציע לא נבחן בכישוריו להוכיח קיום תנאי הסף ואם התרשל או טעה ולא המציא את כל הנתונים במועד, כל עוד לא מדובר בהתנהגות חסרת תום לב, אין למנוע ממנו את הוכחת התנאי, גם לאחר פתיחת מעטפות המציעים." השני, עת"מ 11945-03-17 (מנהליים י-ם) אופק צלומי אוויר (1987) בע"מ נ' משרד האוצר (פורסם בנבו, 24.07.2017) , גם שם היה תנאי סף לגבי ניסיון קודם ונפסק (פסקה 20): "אשר לפגיעה בשיוויון – שהיא כאמור השאלה המרכזית הניצבת לפנינו – גם בעיניין זה יש לתת משקל מכריע לכך כי המדובר בתוספת פרטים המשקפים את עבודתה של הזוכה – את השתתפותה בפרוייקטים אשר בפועל בוצעו על ידה. בהשמטת פרטים אלה מהצעתה לא היה כדי לקדם אותה בדרך כלשהיא ובודאי שלא להעניק לה יתרון בלתי הוגן. חמישה ימים לאחר פיתחת המעטפות השלימה הזוכה פרטים אלה, שהיו בידיה כמובן בעת הגשת המיכרז ושרק בשל אי הבנה ושגגה בתום לב היא נימנעה מלציינם בנספח האמור". מנגד, בפסקי דין אחרים נקבע כי לא ניתן להתיר השלמות דומות.
...
מהפרוטוקולים של ועדת המכרזים עולה כי הועדה, ולו לאחר מעשה, ערכה בדיקה מקיפה ורצינית, והתרשמה כי מצד ה.ב. חדשנות היו חוסר הבנה או מקצועיות בהגשת המכרז, אך לא מעבר לכך, וכי הטעויות שנפלו בהצעה היו בתום לב. בדיון שנערך בין חברי ועדת המכרזים בתום הבירור מציין עו"ד ניר כהן: "צריך לזכור שהם אנשי בטיחות ולא אנשי מילוי מכרזים. אני לא רואה שיש פה משהו שקרי, הם סיפקו הסברים לכל שאלה". אני סבורה כי אין לנקוט גישה סלחנית כזו כלפי מציעה במכרז, שכן, כאשר מגישים הצעה למכרז נעזרים, כפי שגב' בלום עצמה הבהירה, באנשי מקצוע, ויש לעמוד על כל הדקויות.
על כן, ורק מאחר ולא מדובר בחוסר סבירות קיצונית, אני מאשרת את החלטת ועדת המכרזים ודוחה את העתירה.
סוף דבר העתירה אמנם נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מנגד, ב"כ הערייה וחכ"א הצהיר בדיון כך: "אני מצהיר שלא מתבצעות עבודות בשטח החוף מחוץ למבנה. אני מתקן, מחוץ למבנה מתבצעות עבודות על פי היתר בנייה וזאת, על ידי החברה הכלכלית אילת. בתוך המבנה לא מתבצעות נכון להיום עבודות ורק כדי להשלים את התמונה, כל מה שחברתי טוענת שהחברה הכלכלית מבצעת עבודות על פי היתר על ידי היזם. אני מאשר שחכ"א מבצעת את העבודות מחוץ למבנה על ידי המשיבה 4, הזוכה במיכרז" (עמ' 2 לפרוט' שורות 4-8).
הדרישה לפנות לבית המשפט בלא שהוי חלה, במלוא תוקפה, גם בעינייני מכרזים (בג"ץ 292/61 בית אריזה רחובות נ' שר החקלאות, פ"ד טז 20 (1); בר"ם 2599/04 מרקעי תיקשורת בע"מ נ' החברה העירונית ראשון לציון (ניתן ביום 6.5.2004)).
נמצא, כי מועד הפנייה לבית המשפט, שלושה חודשים לאחר הזכייה, לא הביא לעיכוב במימוש הזכייה במיכרז.
...
עם זאת, אני סבורה כי יש לברר את המרצת הפתיחה בהקדם האפשרי, כדי לצמצם את הפגיעה במשיבים.
סוף דבר – ניתן בזאת צו מניעה זמני, האוסר על ביצוע עבודות שיפוץ במבנה מכוח המכרז ועל קיום פעילות מסחרית במבנה, לרבות הפעלת מזנון-חוף.
בגין הבקשה לצו מניעה, ישלמו המשיבות 1-2 למבקש הוצאות ושכ"ט בסך כולל של 7,000 ₪, וחיוב זהה מוטל על משיבה 4.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנתניה ה"פ 56340-07-18 כהן נ' מרכז מזון אמבר אג"ש בע"מ תיק חצוני: מספר תיק חצוני מספר בקשה:5 בפני כבוד השופטת ליאת הר ציון מבקשת מרכז מזון אמבר אג"ש בע"מ משיב יגאל כהן החלטה
תחילה הוגשה בקשה לעיכוב ביצוע המבקשת טוענת כי יש מקום למחוק את ההליך על הסף מטעמים של הליך נוסף המתנהל בית המשפט השלום באשדוד, ומטעמי מעשה בית דין לאור הבקשה בטענת פרעתי אשר נדחתה על ידי ראש ההוצאה לפועל.
בעניינינו ראש הוצאה לפועל בהחלטתה קבעה כי המדובר במקרה הראשון: "מקום שגירסתו של החייב נסמכה רובה ככולה על טענות בדבר פריסת החוב בהתאם ללקוח הסילוקין אליו הפנה, אשר כאמור קדם למועד פתיחת התיק, וכן לכך שנערך הסכם בינו לבין מנהל החייבת.... לא צורפה אסמכתא להסכם הנטען שגובש לכאורה לאחר מועד פתיחת התיק,..." ראש ההוצאה לפועל קבעה: "לענין טענת החייב בנוגע לשיק הבטחון אשר הוגש לבצוע ובכך שלא היה לזוכה מקום לפתוח בהליכים לגבית שיקים לרבות שיק בטחון כנגד עמידתו של החייב בהתחייבויותיו מקומן אינן במסגרת טענת פרעתי כי אם במסגרת היתנגדות. כך גם טענת החייב בנוגע לכשלים באספקת המזון אותו סיפקה הזוכה לחייב" ראש הוצאה לפועל אף התייחסה בהחלטתה לכך שהתנגדות שהוגשה בעבר נמחקה, וכי הוגש הליך אזרחי בין הצדדים.
בתאמ (רשלצ 52489-10-1)7 מועצה מקומית בית דגן נ' מוקד אמון סביון נפסק : הכלל שנקבע בהלכה הפסוקה תחילה לגבי תביעה בסדר דין מקוצר אשר התקבלה משלא הגיש הנתבע בקשת רשות להיתגונן או שזו נדחתה, ויושמה לאחר מכן גם לגבי בקשות לבצוע שטר ולבצוע תביעה על סכום קצוב בנסיבות דומות, הוא כי נתבע שלא התגונן מפני תביעה כאמור שהוגשה נגדו אינו יכול לנסות ולהתבסס בהליך מאוחר יותר על טענות שהיה עליו להעלות במסגרת היתנגדותו" .
יש גם להדגיש, כי הכרעתו של ראש ההוצאה לפועל "איננה מקימה מעשה בית-דין מכוחו של "השתק עילה" אולם היא כן מקימה "השתק פלוגתא", אשר מונע הגשת בקשת חוזרות ונישנות למשל בטענת "פרעתי" "(שם). (ראו למשל רע"א 1764/03 מארק נ' פרזות חברה ממשלתית עירונית לשיכון ירושלים ואח' (לא פורסם)).
...
אני סבורה כי יש ממש בטענות המבקשת.
ראש ההוצאה לפועל קבעה כי דין הטענות במהותן, להתברר במסגרת התנגדות כאמור, ראש ההוצאה לפועל בהחלטה מנומקת דחתה את הבקשה בטענת פרעתי.
סופו של דבר לאור האמור לעיל , אני מורה על סילוק התביעה על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במכתב החופר מ- 1993 מציין בא כוחה כי העיכוב בהכנת תוכנית שקום הוא תוצאה של "סיכסוך בין שני אדריכלים ביחס לזכויות התיכנון בנושא השקום" אשר בעטיו "לא ניתן היה להגיש תוכנית שקום מוסכמת לאשור מוסדות התיכנון" (סעיף 3).
לאחר משא ומתן שנמשך מעל לחמש שנים (לגבי פרטיו ראו סעיפים 9 – 63 לתצהיר מנדלוביץ) הצליחה התובעת להמציא ביום 4.12.2003 לידי רמ"י מסמכים המעידים על הבנות והסכמות אליהם הגיעה עם גורמים שונים אשר להם עניין בפעילות המבוצעת במקרקעין, ובכללם מושב מסילת ציון, לישכת התיכנון המחוזית, רשות הטבע והגנים, המשרד לאיכות הסביבה והמועצה האזורית מטה יהודה (ראו סעיף 19 לתצהיר ויטנברג, ונספחים יג1 – יג4 לתצהירה).
במסמכי רמ"י מתומצתים האלמנטים המרכזיים של תוכנית השקום באופן הבא: שקום נופי של שטח המחצבה בתחום הגן הלאומי והפיכתו לאתר קולט מבקרים במסגרתו יוקם פארק אתגרי שיכלול פעילויות ספורטיביות ומוקדי פעילות לכל המשפחה במסגרת גן לאומי מוכרז.
כמו כן נקבעו בתכנית שלבי ביצוע ובקרה ע"י הרשטג"ל [רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים].
ביחס לבצוע יתר עבודות השקום והפיכת השטח לגן לאומי עפ"י התכנית, יפורסם מיכרז ע"י הקרן לשקום מחצבות במסגרתו תנתן לחברה זכות סירוב ראשונה, בהתאם לסעיף 116 לפקודה ולנהלי הקרן בעיניין זה. כמו כן כפוף ההסדר לתשלום חובות העבר.
...
מר דגן נחקר על תצהירו ביום 30.5.2012, ואולם אותות גילו המתקדם (86 שנים בעת מתן העדות) ניכרו בו. מר כהן מתייחס בתצהירו לסיכום הנטען על ידי הנתבעת בדברים הבאים: משנוכחתי, בתוקף תפקידי כממונה על המחצבים ומרכז קרן השיקום כי יש צורך לשקם את המחצבה שיקום נופי ובטיחותי, דבר אשר עלותו סכומי עתק אשר לא היו אז ברשותה של הקרן, סברתי כי ניתן יהיה לגבש הסדר לפיו תשקם את המקרקעין מחצבות בית מאיר בע"מ [מתוקף זכותה בדין] וזאת תוך עשיית שימוש בעודפי החומר אשר ייווצרו במהלך פעולת השיקום.
עוללות הנתבעות טענו להעדר יריבות, שכן לשיטתן התובעת הנכונה היא חברת החופר (ישראל) בע"מ, שהח.פ. שלה רשום על חוזי ההרשאה, ולא חברת מחצבות בית מאיר בע"מ. אין בידי לקבל טענה זו. מחצבת בית מאיר הופעלה במשך כל השנים על ידי התובעת, שנשלטה עד לשנת 1998 על ידי חברת החופר.
בראיותיהם ובסיכומיהם התייחסו הצדדים למספר ניכר של סוגיות נוספות, ובראשן שאלות מרתקות הנוגעות לגאולוגיה של מחצבת בית מאיר, ולכמות ולאיכות של עתודות המחצבים המצויות בה. תודתי למומחי הצדדים על שהשכילו אותי בנושאים אלו, ואולם בסופו של דבר, סברתי כי התביעה שלפניי נעדרת עילה משפטית, וממילא לא ראיתי צורך להכריע בעניינים, שלאור סגירת המחצבה יוותרו, ככל הנראה, לא רק חסרי משמעות לצורך ההכרעה בתיק שלפניי, אלא גם חסרי משמעות מעשית.
סוף דבר דינה של התביעה שלפניי להידחות במלואה, שכן, כמובהר לעיל, התובעת לא הצליחה לבסס עילת תביעה נגד מי מהנתבעים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו