כמו כן, באותו מועד (13.2.2016), ביקשה המדינה לבחון את השלכות החוק להסדרת ההתיישבות ביהודה והשומרון, התשע"ז-2017 לגבי הבינוי הנכלל בקבוצה השנייה ובקבוצה השלישית.
זאת, לנוכח העובדה שהמדינה נימנעה מלהבהיר כיצד יוסדר המאחז מבחינה מוניציפאלית, בהנתן העיכוב בפירסום תוצרי הבדיקה החוזרת ובשים לב לניסיון העבר במקרים אחרים.
כידוע, הכרזה על אדמות מדינה אינה קונסטיטוטיבית, אך היא מקימה חזקה ראייתית שלפיה הקרקע מהוה רכוש ממשלתי (סעיף 2ג לצוו בדבר רכוש ממשלתי (יהודה ושומרון) (מס' 59), התשכ"ז-1967.
כפי שכבר הוזכר לעיל, לדבריה:
"...לאחר שהנושא הובא לפתחו של שר הבטחון, הונחו הדרגים המקצועיים במינהל האזרחי לפעול להסדרה התכנונית והמוניציפאלית של המאחז עדי-עד, ובכלל זה לבצע את העבודה המקצועית הנדרשת להכנתה של תכנית מתאר מתאימה, בהתאם לשיקול דעתם של גורמי התיכנון; ככל הניתן בתוך כשנה וחצי, זאת לקראת הפקדתה במוסדות התיכנון המוסמכים" (סעיף 4 להודעה מיום 30.3.2017, ההדגשות נוספו (מ.נ.)).
המדינה תימסור, בתוך 90 ימים ממועד מתן פסק הדין, הודעה מעדכנת מפורטת לגבי מעמדן של הקרקעות עליהן מצוי בינוי זה. במסגרת זו יימסרו פרטים בעיניין הליכי ההשגה על תוצאות הבדיקה החוזרת, אם הוגשו, ולגבי היתקדמות ההליכים להסדרת הבנייה המצויה על אדמות אלה.
...
אולם, בסופו של דבר אציע לחבריי לעכב את ההכרעה גם בעניין זה, למען הזהירות ולפנים משורת הדין.
זאת, בהינתן המסקנה לפיה ממילא כל הבינוי במאחז אינו חוקי ובשים לב לרצונה של המדינה להסדירו.
סוף דבר
לסיכום, אציע לחבריי לקבוע כדלקמן:
העתירה תימחק בכל הנוגע לבינוי במאחז המצוי על קרקעות שנכללו בתחום אדמות המדינה לפי ההכרזה המקורית (בהתאם לפירוט בנספח מש/1 להודעת המדינה מיום 22.10.2017 למעט בב"ח 216/15).