על פי ד"ר גרטי, נימצאו בעברה של התובעת בטרם התאונה, מספר פניות לגורמי טפול שונים בנושא סחרחורות, לרוב לא תנוחתית ( יעויין במסמך מיום 29.5.16 שם דווח על טינטון דו צדדי ותחושת אי יציבות שהופיעו מספר חודשים לאחר תאונת דרכים מחודש 12/15, וכן תלונה נוספת על סחרחורות מספר ימים לפני התאונה ביחד עם חולשה כללית ועייפות ).
כאשר הופנה ד"ר סאבין למסמך 56 למוצגי הנתבעת, מיום 15.11.17 (מספר ימים לפני התאונה ), אשר לא עמד בפניו בעת כתיבת חוות דעתו ושם נכתב כי מאז שהתובעת ילדה ( 9 חודשים לפני כן) היא בעייפות קשה, סביב וסת וביוץ היא מרגישה בחילות ועייפות, יש לה כאבי בטן, מצבי רוח קצוניים כשבוע לפני הוסת, אמר ד"ר סאבין כי המדובר בתיאורים דומים לאלו שנמסרו אצלו (עמוד 88 ש' 26-29 ).
בשנים עברו ישנו תעוד על כאבי צואר של התובעת (שנת 2003 ), על כאבים בצואר ובברכיים בעקבות תאונת דרכים בסוף חודש 9/03.
...
אני דוחה את טענות אלו של התובעת.
וכן:
"אבל פה פתאום הייתי צריכה למצוא לעצמי איזו שהיא רשת ביטחון לכל ההיעדרויות האלה גם לפעמים בשעות ארוכות שהוא היה צריך, אם זה מקלחות, האכלות, לקחת לגן, להחזיר מהגן. להרים שתי תינוקות אחרי תאונה זה קשה. זה משהו שמבחינתי היה בלתי אפשרי ואז התחלתי בעצם לפנות ליותר ויותר עזרה, משהו שעבורי דרך אגב היה מאד קשה. שוב, בן אדם שלא ביקשתי עזרה מעולם, זה משהו שמעולם לא היה לי בלקסיקון. אני תמיד עזרתי לאחרים."
(שם, ש' 15-21 )
א' העיד כי:
" אחרי התאונה בעצם כל היוצרות התהפכו, כל הנטל של הבית נפל עליי. זה אומר שבהתחלה בעיקר מאד מאד כאב לה ובעצם היא התחילה לבקש עזרה, משהו שלא הכרתי עד היום, עד אותו זמן. זה אומר שספונג'ות זה עליי, להרים קניות כשהיא עושה קניות, זה לרדת לאוטו, זה אומר שצריך לחשב מתי עושים קניות כדי שאני אהיה בבית ובעצם להרים את הקניות. טיפול בילדים, להרים אותם היה לה קשה, עד היום, ובעצם כשאני מגיע אחרי יום עבודה אני מוצא אישה די מרוטה, די עייפה, די כואבת, די סובלת, עם הרגשה כללית רעה. בבוקר אני זה שמפזר את הילדים, אני זה שמארגן אותם. בעצם בסופו של דבר הכל נפל עליי. בשלב מסוים לקחנו טיפה עזרה, היה טיפה כבד עלינו..."
(עמוד 110 ש' 11-22 ).
סוף דבר
על הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 763,690 ₪ בניכוי תגמולי מל"ל ובתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% + מע"מ, הוצאות משפט בהתאם לאסמכתאות וכן את סך האגרה הראשונה.