מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיון וצילום תיק בית המשפט סדרי עיון בתיקים

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הוא מיתנגד לבקשה מהנימוקים הבאים: המבקשת אינה צד להליך ולא ברורה הוראת הדין מכוחה הוגשה הבקשה, הרקע לבקשה הנו במסגרת תיק אזרחי ועל המבקשת לפנות במסגרת הליך של בקשה לגילוי מסמכים, פעולת המבקשת לבצוע גילוי מסמכים באופן אקטיבי יש בה כדי לשנות סדרי דין ולהכביד על מערכות הדין.
עיון בתיק בית המשפט וצילום החומר צריך להעשות ככל ויש בכך צורך עינייני דרך בית המשפט הדיוני המוסמך לשקול כל בקשה על פי נימוקיה.
...
נקודת המוצא היא כי יש להיעתר לבקשה לעיון בתיק בית המשפט אלא אם יש איסור שבדין וזאת נוכח מעמדו הרם של עיקרון פומביות הדיון.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בקשה לאפשר זכות צלום ועיון בתיק בית משפט.
ניתן יהיה לממש את זכות העיון כאמור, החל מיום 1/8/21, בתיאום עם המזכירות ובהתאם לסדרי העיון המקובלים, והכל בשים לב לתקופה זו של פגרת בתי המשפט.
...
ביום 11.7.21 הוסיפה המבקשת על טיעוניה בכתב, תחילה חזרה על מהות הבקשה, הפנתה לתקנות ולפסיקה לפיה נק' המוצא כי יש להיעתר לעיון בתיק בית משפט אלא אם יש איסור בדין עקב פומביות הדיון וכן לשלבים שנקבעו בבג"ץ 5917/07 האגודה לזכויות אזרח בישראל נ' שר המשפטים (מיום 8.10.2009) (פורסם בנבו) (להלן : "בג"ץ האגודה לזכויות האזרח בישראל").
נקודת המוצא היא כי יש להיעתר לבקשה לעיון בתיק בית המשפט אלא אם יש איסור שבדין וזאת נוכח מעמדו הרם של עיקרון פומביות הדיון.
מאחר ומדובר בעיון בתיק בית משפט בהליך העיקרי אני נעתרת לבקשה באופן חלקי ומתירה את זכות העיון באופן חלקי בפרוטוקולים מיום 3/5/2018, 17/5/18 ו- 14/11/19 בלבד וזאת תוך הגבלות כדלקמן שיש בהם לשמור על פרטיות המשיבה הגב' שירזי חנה: · אני מתירה עיון בפרוטוקול הדיון מיום 3/5/18 בכפוף לכך שבעמוד 1 לפרוטוקול יושחרו בהכרעת הדין שורות 14 - 16 (כולל) למעט המילה "אותה" בתחילת שורה 14.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 58856-05-17 בורשטיין ואח' נ' מכפוד ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופטת הבכירה רונית פינצ'וק-אלט תובע: נתבעים שכנגד: רועי בורשטיין אלכסנדרה לוי ע"י ב"כ עו"ד יאיר מורד נתבעות: תובעים שכנגד: 1.סיגל מחפוד 2.איי די איי חב' לביטוח בע"מ 3.רוני מחפוד ע"י ב"כ עו"ד מ. גולני מ. איזנברג פסק דין
משך תקופה ארוכה ביקשו הצדדים אורכות על מנת לצלם את תיק המישטרה, אך לא ניתן היה לצלמו בשל כך שהמשטרה שקלה הגשת כתב אישום.
דיון זה נדחה בוטל מכוח תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד ) תשנ"א – 1991.
בדיון ההוכחות, נשמעו העדויות של הנהגות וכן עדותו של מר ניר זוהר ושל מומחה בוחן תנועה מטעם הנתבעות (אשר נערכה עוד קודם למתן אפשרות העיון בתיק המישטרה).
...
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת במלואה את תביעת התובע, ודוחה במלואה את תביעת התובעים שכנגד.
אני קובעת כי הנזק של התובע (קרן) עומד על סך של 123,585 ₪ בגין הרכיבים של אובדן מוחלט לרכב ושכר טרחת השמאי.
אינני מקבלת את רכיב התביעה בגין עוגמת נפש.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בקשה לאפשר זכות צלום ועיון בתיק בית משפט.
ניתן יהיה לממש את זכות העיון בהתאם לסדרי העיון המקובלים, והכל החל מיום 23.5.22.
...
נקודת המוצא היא כי יש להיעתר לבקשה לעיון בתיק בית המשפט אלא אם יש איסור שבדין וזאת נוכח מעמדו הרם של עיקרון פומביות הדיון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מעיון בתיק עולה כי כתבי בי-הדין נימסרו למבקש במספר הזדמנויות וזאת לאחר שנעדר מהדיונים והוריתי לצדדים, מחמת החשש שמא אינו מודע לקיומם של הדיונים לאור העדר הופעה מטעם בו כוחו, למסור לו במסירה אישית את פרוטוקול הדיון והודעה לצד שלישי ורביעי (ראו החלטותיי מיום 06.07.2020 ומיום 22.10.2020).
אם לא די באמור לעיל, הרי ביום 26.10.2021 הוגש לתיק ייפוי כוח מטעם המבקש על-ידי עו"ד טובול, אשר על גביו ציין המבקש כי הוא מבקש "לצלם את כל התיק שלי בבית משפט בחיפה". הדבר מוכיח כי המבקש היה מודע להתנהלות בתיק בבית המשפט ולא ברור מדוע מאותו מועד, לאחר שהמבקש צילם את כל החומר בתיק, לא פנה לבית המשפט בבקשה כלשהיא ולא התייצב לדיון שהתקיים ביום 24.01.2022.
הדברים מתיישבים עם מגמת ומטרות תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 ובין היתר האמור בתקנה 5 לתקנות: "בית המשפט יאזן, לפי הצורך, בין האנטרס של בעלי הדין ובין האנטרס הצבורי...". ועוד, על פניו נראים סכויי ההגנה כלא גבוהים; המבקש טוען כי הקטנוע שהיה מעורב בתאונה אינו שייך לו, וכי מעולם לא היה הבעלים או מתיר השמוש בקטנוע.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים ונתתי דעתי לנימוקיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות ואלה נימוקיי: המסגרת הנורמטיבית הרלוונטית לדיון בבקשה לביטול פסק דין קבועה בתקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, לפיה, המבקש לבטל פסק דין או החלטה שניתנו נגדו על-פי צד אחד, נדרש להגיש בקשתו בתוך 30 ימים מיום שזה הומצא לו. כידוע, בהתאם להלכה הפסוקה, ישנן שתי עילות המאפשרות ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד: ביטול מחובת הצדק – מקרים שבהם נפל פגם בפסק הדין היורד לשורשו של ההליך, אשר מצדיק ביטולו ללא קשר לגוף פסק הדין ולהצדקתו, כמו למשל כאשר לא בוצעה המצאה כדין (רע"א 640/19 איברהים נ' אלבאחבסה, פסקה 6 (17.04.2019) (להלן: "עניין איברהים")); והעילה השנייה היא ביטול לפי שיקול דעתו של בית המשפט שמתקיימת בנסיבות בהן מוצא בית המשפט כי פסק הדין ניתן כדין.
מכאן מתבקשת המסקנה כי המבקש לא הביא סיכויי הגנה המפריכים את הראיות לכאורה הנ"ל ובמקרה זה נסיבות העניין וסיכויי ההגנה אינם מצדיקים היעתרות לבקשתו לביטול פסק הדין.
לנוכח האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו