מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עזיבת דירה בשכירות לפני תום תקופת השכירות המוסכמת

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתום תקופת הארכה זו, נחתם בין הצדדים הסכם נוסף המאריך את תקופת השכירות עד לחודש ינואר 2021, שם נכתב כי: "כמו כן, היה והשוכר לא יאריך את החוזה מעבר לתקופה זו מוסכם על כי יודיע על כך למשכירה לפחות חודש (לאחר מכן כתובה המלה "ומחצה" אך היא מחוקה בקוו אלכסוני) לפני עזיבתו ואף יפעל להבאת שוכר/ת במקומו באותם תנאים לפחות, טרום עזיבתו, ושיהיו מקובלים על המשכירה" ("הארכה שניה").
בחוזה הארכה זו נכתב כי "כמוכן, היה והשוכר לא יאריך את החוזה מעבר לתקופה זו מוסכם על כי יודיע על כך למשכירה לפחות חודש לפני עזיבתו ואף יפעל להביא שוכרים במקומו באותם תנאים לפחות, טרום עזיבתו שיהיו מקובלים על המשכירה (לא תעשה הארכה למחצית חודש רק לחודש מלא." לאחר תקופה זו, לא האריכו הצדדים את החוזה בכתב, אולם התובע המשיך להתגורר בדירה.
...
מכל האמור לעיל מצאתי לקבוע כי בהתאם לחוזה, היה על התובע לשלם לנתבעת את דמי השכירות (וכמובן את החשבונות הנלווים) עד לתום תקופת השכירות בהתאם לבטוחות שניתנו על ידו לשם הבטחת תנאי החוזה.
משכך באתי לידי מסקנה כי דין תביעתו להידחות במלואה.
סוף דבר, אני מורה על דחיית התביעה וכן דחיית התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כיוון שכך, אין בידי לקבל את הטענה שהיתה לתובעים הזכות לבטל את ההסכם ולעזוב את הדירה לפני תום תקופת השכירות המוסכמת מלכתחילה (סוף יולי 2020), והתובעים הם שפעלו באופן חד צדדי וביטלו את ההסכם, שלא בהסכמת הנתבעים, כשהודיעו בינואר 2020 על הכוונה לעזוב את הדירה (מכתב ב"כ התובעים מיום 12.1.20, נספח כ"ב לכתב התביעה שכנגד).
...
כלומר, גם "ברגע האחרון" נותרו התובעים, גם לגרסתם, חודש נוסף בדירה (בחורף) – והדבר מתיישב עם המסקנה שלעיל, כי מצב הדירה לא עלה כדי היותו לא ראוי למגורים.
סיכומו של דבר – התביעה העיקרית, נוכח האמור, נדחית.
סיכומו של דבר, אני מחייב את הנתבעים שכנגד לשלם לתובעים שכנגד סך 18,364 ₪ (בגין חוב דמי השכירות, חוב המסים העירוניים, חשבון הגז והנזקים למושכר).

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע ניתק את המים והחשמל לדירה לאחר התראות, ולבסוף הנתבעות נטשו את הדירה בחודש אוקטובר 2017 טרם תום תקופת השכירות המוסכמת ותוך השארת חובות ונזק רב בזדון.
הנתבעות אישרו כי הבינו בחודש יולי שלא תוכלנה לעמוד בתשלום השכירות, טענו כי ביקשו מהתובע לצאת לפני תום התקופה ולפרסם את הדירה, ואכן מודעה פורסמה כבר בחודש אוגוסט, אך הן לא עזבו את הדירה מחשש איומיו.
...
לאחר הדיון הגיש התובע לפי החלטתי תמונות נוספות וברורות בצבע, כולל תמונות של המזרן, שקיבלה הנתבעת, מזרן זוגי ותקין בניגוד לטענתה בדיון כאילו ישנה על מזרן יחיד על קרש כלשהו (נ/1).
דיון והכרעה לאחר שקראתי את כתבי הטענות, ועיינתי במוצגים שהוגשו בהזדמנויות השונות, אני קובעת כי הנתבעות הפרו את החוזה מספר הפרות יסודיות, ומחייבת אותן לשלם לתובעים את כל הסכומים, שהוכחו ופיצוי בגין הפרת החוזה.
אני מקבלת את טענת התובע כי הוא ששילם את החשבון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר שהזעיקה את בתה על מנת שתאסוף את נכדיה והזעיקה מישטרה – עזבה גב' קצ'ר את הדירה ועברה להתגורר בדירת בתה (סעיפים 16-17 לתצהירה).
וכך נקבע בהסכם: "2. השוכרים מצהירים כי זמן קצר לאחר שעברו להתגורר במושכר החלו לסבול הטרדות בלתי פוסקות מהדייר שגר בשכירות בקומה רביעית, דירה 16, הנמצאת מעל דירתם. ההתנכלויות החלו בדפיקות חזקות בתיקרה, צעקות, קללות, הורדת מתג החשמל הראשי בארון החשמל בחדר המדריגות, המשיכו לדפיקות בעזרת מוט ברזל על הסורגים בחלונות חדרי השינה, ועברו לשפיכת נוזל כימי (פעמיים) על מערכת החשמל בארון החשמל (שחייבו החלפת ציוד בארון חשמל על-ידי חשמלאי מוסמך). על דלת הכניסה ועל ריצפת הדירה (שמחייב תיקון דלת כניסה וליטוש ריצפה), ומילוי דבק במנעול הכניסה (שחייב פריצה והחלפת צילינדר על-ידי מנעולן מוסמך).
השוכרים חוששים לחייהם ולפיכך מבקשים לסיים את חוזה השכירות לפני תום תקופת השכירות המוסכמת.
...
ו – סופו של דבר אשר על כן, התביעה נגד הנתבע 1 מתקבלת.
התביעה נגד הנתבע 2 נדחית.
התובעים ישלמו לנתבע 2 הוצאות משפט בסך 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 2,500 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת, הערבות מומשה כדין מאחר והתובעת עזבה את הדירה לפני תום תקופת השכירות המוסכמת בהסכם שאמור להסתיים בתאריך 31.7.2020.
...
תמצית העובדות וטענות הצדדים לטענת התובעת המושכר לא היה ראוי למגורים לנוכח נזקי רטיבות שלא תוקנו כנדרש, ובסופו של דבר נאלצה התובעת לעזוב את המושכר בהסכמת הנתבעת לפני תום מועד תקופת השכירות על פי ההסכם.
מקובלת עלי במלואה עדותה של הנתבעת לפיה הודיעה לתובעת באופן מפורש כי היא עומדת על קיום ההסכם, ורואה בפינוי חד צדדי של הדירה הפרת הסכם.
בנסיבות אלה, אני מחליטה שהתובעת הפרה את תנאי חוזה השכירות בכך שהיא עזבה את הדירה לפני תום תקופת השכירות ללא הסכמת הנתבעת.
סוף דבר: התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו