נוכח הודעת התובע כי בכוונתו לפנות בהליך שיביא לביטול החלטת האגודה, בין היתר נוכח טענותיו כי זו הושפעה מלחצים שהפעיל הנתבע שהביאו לדחיית פניית התובע לקבלה לחברות באגודה, הוריתי על עיכוב ההליכים בתיק עד להכרעה בהליך כזה.
בשל כך דחיתי, במסגרת ההחלטה על הבאת ראיות נוספות, את טענת התובע להרחבת חזית, ומטעם זה דחיתי חלק מהתנגדויות התובע ואיפשרתי לנתבע להביא ראיות התומכות במלוא טענותיו כפי שאלו פורטו בכתב ההגנה, והן:
א. עסקת המכר מראש לא כללה את שטח בית המגורים (סעיף 18 לכתב ההגנה);
ב. עסקת המכר היתה מותנית מלכתחילה ברכישת 10% מזכויות הנתבע בפטנט, רכישה שלא הושלמה עד עצם היום הזה (סעיף 13 לכתב ההגנה);
ג. העסקה למכירת המשק לא הושלמה עד עצם היום הזה בשל אי תשלום מלוא הסכום הנקוב בהסכם חדרה, ובשל אי תשלום חוב למס שבח (סעיף 12 לכתב ההגנה).
בנוסף, עיון באותו מיסמך מצביע על קשר בינו לבין ההסכמה שגובשה בזיכרון הדברים, אולם משחתמו הצדדים על הסכם המכר, הגובר על זיכרון הדברים, מבלי שנערך במקביל הסכם חדש ביחס לפטנט, לא ניתן לקבוע, כיום, בהיעדרן של ראיות מלבד עדות הנתבע, כי אותו הסכם פטנט נותר מחייב גם כאשר תנאי רכישת המשק השתנו בין מועד עריכת זיכרון הדברים לבין מועד עריכת הסכם המכר.
ככל שאכן רצה הנתבע לשכנע, למרות כל האמור לעיל, בטענת ההטעייה שהעלה, הרי שלכל הפחות צריך היה להעיד את עו"ד וינברגר כעדה מטעמו, שכן לפי האמור בתצהירו (ראה למשל סעיפים 43-46 לנ/1), גם ב"כ הוטעתה ע"י התובע או ב"כ במהלך החלפת טיוטאות הסכם חדרה ועד לחתימתו.
מעבר לכך ששוב, מעלה הנתבע טענות בעל פה כנגד מיסמך ברור בכתב, המתאר בבירור את המצב המשפטי השורר בינו לבין התובע, הרי שהפעם נלווית לכך טענה של "חוזה למראית עין" אשר שימש את הנתבע ליצירת מצג כלפי המל"ל שהביא לו הטבה כספית בדמות קיצבאות שלא היה זכאי להן אילו הוצג המצב האמתי, כטענתו (ראה עמ' 24 שורות 4-19).
...
אלא שלטעמי, ולאור כל האמור לעיל, הנתבע נמצא, כבר היום ולמעשה כבר בעת הגשת התביעה, במצב של הפרת הסכם השכירות.
על אף שבסופו של יום אני קובעת שהשלמת עסקת המכר (אשר תקים זכות בעלות או זכות להרשם כבעלים במשק) הינה תנאי לביצוע הסעד האופרטיבי, אין בכך לפגום בהתחייבות הנתבע בהסכם השכירות לתשלום הפיצוי המוסכם במקרה של אי פינוי, עם קבלת דרישה מטעם התובע.
אך ברי, כי ביחס לתקופה שלאחר הגשת התביעה כאן, אין לי כל סמכות לקבוע מסמרות, וסוגיה זו תיוותר לבירור בהליכים נוספים, באם הצדדים לא ישכילו להסדיר, שוב, את מלוא המחלוקות ביניהם ולהביא לסיומה סאגה מתמשכת זו.
לסיכום
ניתן צו המורה לנתבע לפנות את משק 54 ולסלק ידו ממנו ומכל חלק הכלול בו בהתאם להסכם המכר מיום 26.1.95, זאת בתוך 30 יום, מהמועד שתימסר לו הודעה כי התובע או ה"ה רם התקבלו לחברות באגודה השיתופית ותוצג בפניו אסמכתא בכתב לכך שהם דורשים ממנו לפנות את המשק, על כל חלקיו.