מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עורך דין שהתפטר מייצוג לקוח זכאי לשכר טרחה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בהודעה זו כתב עורך הדין כי (הדגשות שלי, מ.ב.): "נוכח חילוקי דיעות, לרבות בעינייני שכ"ט ובנוגע להמשך ניהול התיק, אשר נתגלעו בינהם, הודיע מר משה ניסן לח"מ על הפסקת ייצוג משרד הח"מ". אף כי בהליכים לפניי טען עורך הדין כי הוא שבקש להתפטר מהייצוג בשל אי תשלום שכר טירחתו, הרי שבחר משום מה להודיע לבית המשפט שדן בתיק כי הלקוח הוא שבקש את הפסקת הייצוג.
אין חולק על זכותו של עורך דין לבקש את הפסקת ייצוג הלקוח, ודאי כאשר לא משולם שכר טירחתו (ראו סעיף 13(א) בכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986 וכן רע"א 15/05 עו"ד מ' בלטר ואחרים נ' אמיתי יגאלי (נבו, 23.08.2005) עם זאת, על הדבר להעשות על פי כל דין ובכלל זה קבלת אישור בית המשפט לרצונו לעשות כן. בבקשה כאמור לא נידרש בהכרח עורך הדין להוכיח יתרת חוב.
...
לאור זאת אני דוחה את טענות הלקוח נגד עורך הדין בגין הליך זה. משעה שהלקוח הודה בחוב שכר טרחה בסך 1,500 ₪ בגין תיק זה – יש לקזז סכום זה כערכו היום מכל חיוב שיוטל על עורך הדין.
אין בידי לקבל את הטענה כי התנהלות עורך הדין תרמה לכך.
לפיכך אני סבורה כי יש מקום לפיצוי הלקוח בגין עוגמת הנפש הקשורה לעורך הדין בסך של 5,000 ₪ כערכם היום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מהו שכר הטירחה לו זכאי עורך דין, שהודיע ללקוחו על התפטרות מהמשך הייצוג שלו, עבור הכנת טיוטאות של שלושה כתבי תביעה? המסגרת העובדתית העובדות אינן שנויות במחלוקת, והן עולות מהתצהירים שהוגשו וממספר רב של הודעות דוא"ל שהחליפו הצדדים במהלך חודשי ההיתקשרות ביניהם, הודעות שחלקן צורפו לתצהירי הצדדים וחלקן הוגשו וסומנו ת/3.
...
בשים לב לאמור לעיל, ולאחר שעיינתי בכל התיעוד שהוגש, אני סבורה שיש להעריך את פרק הזמן הדרוש לצורך לימוד החומר בכ- 15 שעות.
אשר על כן, אני סבורה שיש לפסוק לתובע סך של 34,700 ₪, בתוספת מע"מ, ובסה"כ 40,946 ₪.
לסיכום מערכת היחסים בין עורך דין ללקוח היא מערכת יחסים המצריכה אמון מרבי, ולא ניתן לכפות על הצדדים להמשיך את ההתקשרות ביניהם במקום בו אחד הצדדים חפץ להפסיקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הקבוצה השנייה, עוסקת במקרה אחד ויחיד שבו ניתנה לעורך-הדין הרשות להשתחרר מייצוג, לפיו, אי ביצוע תשלום במועד, יעמיד את מלוא יתרת שכר הטירחה לפרעון מיידי, ייפוי הכוח שנתן הלקוח לעורך-הדין יבוטל ועורכי-הדין יפסיקו את הייצוג תוך הודעה לבית המשפט.
בכך יש כדי ליצור את האיזון הראוי שבין זכות הלקוח לייצוג תוך שמירה על יחסי אמון מלאים בינו לבין פרקליטו, לבין זכותו הלגיטימית של עורך הדין לקבל שכר בגין טירחתו.
יש לציין כי לא נאמר בבקשה שהנתבעת מבקשת להתפטר מייצוג בשל מחלוקות כספיות (עמ' 25, שורות 12-18), ברם אינני רואה בכך פגם, בהיתחשב בחיסיון עו"ד-לקוח.
...
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, דין התביעה – דחייה.
הגעתי לכלל מסקנה כי לאור מחדליו של התובע בהליך הפש"ר, הייתה זכאית הנתבעת לדרוש מהתובע תשלום נוסף.
בנסיבות העניין, נחה דעתי לדחות את התביעה, התובעים, ביחד ולחוד יישאו בהוצאות ובשכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪ הסכום ישולם תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

גם בהליכים שהיו בפניי התרשמתי שהתובעת מתקשה להשלים עם תשובות שאינן מתאימות לה, היא התווכחה עימי במהלך הדיונים, ובבקשות השונות שהגישה, ולכל המעיין בתיק ברור שהיא אינה נרתעת מלפנות שוב ושוב בבקשות כאלה ואחרות, והכל בניסיון לשנות את התשובה שניתנה לה ולקבל תשובה חדשה, כזו שהיא מעוניינת בה. גם מחילופי הטענות בינה לבין עו"ד גליק, בעקבות הבקשה שהגיש עו"ד גליק להתפטר מייצוג התובעת, ניתן להתרשם מכך שהתובעת היא לקוחה שהתנהלותה אינה שגרתית.
הנתבע ידע היטב, עוד כאשר היתקשר עם התובעת על פי הסכם שכר הטירחה נשוא התביעה שפניי, שהתובעת יוצגה בעבר ע"י עורכי דין אחרים.
במילים אחרות, התפטרותו של הנתבע אינה מזכה אותו במלוא שכר הטירחה על פי הסכם שכר הטירחה, שכן רק במקרה שבו הפסקת הייצוג הייתה נעשית מיוזמתה של התובעת, היה הנתבע זכאי למלוא שכר הטירחה מכוח ההיתחייבות של התובעת בסעיף 5 להסכם.
...
לכן, אני מקבלת את טענת התובעת וקובעת כי היא שילמה לנתבע, בגין שכר טירחה, סך של 125,850 ₪, כשסכום זה כולל מע"מ. מאחר שקבעתי שהנתבע זכאי רק לסכום של 56,745 ₪, הרי שהתובעת זכאית להחזר של 69,105 ₪.
לכן, אין מקום לקיזוז נוסף בעניין זה. אשר לטענות הנתבע בדבר הפיצוי המגיע לו בגין לשון הרע – בעניין זה אני סבורה שהצדק עם הנתבע.
סיכום: התוצאה היא שעל הנתבע לשלם לתובעת את הסך של 59,105 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף 13 (א) כללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986 עורך דין רשאי בנסיבות מסוימות להתפטר מייצוג לקוח גם ללא הסכמת הלקוח, לרבות אם נתגלעו חילוקי דיעות בינו לבין לקוחו, או בשל אי תשלום שכר טירחה והוצאות, או מחמת סיבה אחרת המצדיקה את הפסקת הטיפול.
אולם, במקרה זה התובעת בחרה להתפטר באמצע ההליך, על פי הפסיקה במצב של התפטרות הנובעת מהתנהלות פסולה של הלקוח, גם אם בשכר הטירחה סוכם אחוזי הצלחה, זכאי עורך הדין לתשלום יחסי הוגן בגין העבודה שכבר בוצעה עד למועד ההתפטרות.
...
על יסוד כל האמור לעיל, אני קובע כי התובעת זכאית לשכר טרחה ההסכמי, בשיעור 10%, קרי 39,000 ₪.
סוף דבר לאחר שבחנתי את טענות הצדדים והפכתי בכלל הראיות המונחות לפניי, הגעתי לכלל דעה כי דין התביעה להתקבל במלואה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 39,000 ₪ בתוספת ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל כמו כן, הנתבעת תישא בהוצאות התובעת ושכר טרחת עורכי דין בסך 6,000 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו