כן נקבע כי הפסילה המנהלית לא נועדה להעניש נהג בטרם הורשע בדין אלא למנוע סכנה מיידית לציבור מנהיגתו.
המבקש נהג במהירות של 129 קמ"ש, במקום בו המהירות המותרת היא 60 קמ"ש.
בעיניין בן שלום, ציין בית המשפט העליון לעניין מסוכנות המשיב כי לעברו התעבורתי המכביד התווספה גם חומרתה של העבירה שבנידון, שבגדרה נסע המשיב, לכאורה במהירות החורגת ב - 70 קמ"ש מן המותר.
"נסיבות אלה", צויין, "מצביעות על מסוכנותו של המשיב לנוסעים בדרך ולהולכי רגל."
לעניין עברו התעבורתי של המבקש - המבקש, נוהג משנת 2005, וצבר לחובתו 17 הרשעות קודמות, לרבות, נהיגה ללא חגורת בטיחות, מיום 7.5.18, נהיגה במהירות מופרזת מיום 13.2.18,
נהג המסיע נוסע לא חגור, מיום 7.5.18, אי ציות לתמרור עצור, סטייה מנתיב הנסיעה תוך הפרעה לתנועה, חציית שטח הפרדה על ידי רכב, נסיעה במהירות מופרזת, משנת 2012, ועוד.
...
סבור אני כי ככל שהדברים נוגעים למדרג הראייתי הנמוך יותר של ראיות לכאורה, ניתן להסתפק בבדיקות השגרתיות המבוצעות על-ידי המשטרה, לפני ואחרי כל משמרת ואחת למספר חודשים, בהתאם להנחיות היצרן, כדי לקבוע כי בעניינו של המשיב קיימות ראיות לכאורה לאשמתו בעבירה המיוחסת לו.
לכך יש להוסיף גם את היותה של מהירות הנסיעה המיוחסת למשיב גבוהה במיוחד, דבר המפחית את החשש מפני טעות במדידת הממל"ז לגבי עצם נהיגתו במהירות גבוהה מן המותר, וכן עדויות השוטרים שנכחו ב"שטח" בעת האירועים ושמרו, לטענת המדינה, על "קשר עין" רצוף עם המשיב לאורך נהיגתו".
לאחר שעיינתי בנסיבות ביצוע העבירה ועברו התעבורתי של המבקש, הכולל 2 הרשעות קודמות בגין נהיגה במהירות מופרזת, האחרונה מפברואר 2018, נדמה כי המבקש אינו לומד את הלקח וכי מהמשך מהמשך נהיגתו נשקפת מסוכנות לכלל משתמשי הדרך.
סיכום
לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים, שוכנעתי, כי אין בפני נסיבות המצדיקות ביטול פסילת רישיונו של המבקש, או קיצור התקופה, ומצאתי, כי לא נפל פגם בשיקול דעתו של קצין המשטרה אשר הורה על פסילת רישיונו של המבקש.
סוף דבר, הריני דוחה הבקשה.