מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עוולת כליאת שווא בפקודת הנזיקין

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

עם זאת יצוין, כי לשם הוכחת עוולת כליאת השוא המצויה בסעיף 26 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] נידרש התובע להוכיח כי נשללה חירותו באופן מוחלט, כאשר בנדוננו די לציין כי לא נכפה על התובע להשאר באותו המקום, כי אם נדרשה שהות על מנת להגיע לפיתרון ראוי שיאזן בין זכותו של התובע לקבל את השרות הנידרש ומנגד להבטיח את הסדר הצבורי של המצויים ובאי המקום.
...
הנתבעים, מנגד, מכחישים את טענות התובע וגורסים כי דין התביעה להידחות.
אף דין הטענה לפיה התובע הופלה לרעה להידחות, משאין לערוך השוואה בין התובע לכלל יתר המבקשים להיכנס לבית המשפט (במנותק לחלוטין מהשאלה האם הללו סובלים מנכות אם לאו), כי אם השוואה בין התובע שביקש להיכנס להיכל בית המשפט עם מערכת כריזה לאדם אחר המבקש להיכנס לבית המשפט עם מערכת כזו.
בשים לב לאמור, התביעה נדחית לגופה, אף ללא צורך בבחינת תעודת החסינות שהוצאה - בדין.
התביעה נדחית, לפיכך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתה, השאלה שבפניי היא זו: האם בהנחה כי התובעת אכן עצרה את התובע לשם ביצוע התשאול, האם היה מעצר זה מנוגד לחובותיה של הרשות על פי כל דין רלבאנטי, לרבות: הסכם הביניים שבין מדינת ישראל למועצה הפלסטינאית, וכפועל יוצא מכך, האם זו עוולת כליאת השוא, על פי פקודת הנזיקין? על פי המובהר למעלה, מעצר זה עלול להיות מנוגד להסכם הביניים, ועל כן, הוא לוקה בחוסר סמכות, אם יוכח שעילתו הייתה בעבירה – על פי חוקיה הפנימיים של הרשות – שהיא קשורה לאינטרסים הבטחוניים של ישראל.
...
התנהגות כזו, בהעדר הסבר אמין וסביר, פועלת לחובתו של הנוקט בה; באשר על פניה, מתחייבת ממנה המסקנה, שאילו הובאה הראיה או הושמע העד, או הוצגו השאלות או קוימה החקירה הנגדית - היה בכך כדי לתמוך בגרסת היריב.
במילים אחרות: כללי הראיות מוחלים לשני הכיוונים באופן שווה: אם בפרשת בן שלום הנ"ל, היה זה אחד הנימוקים לקבלת גישת התובעים נגד הרש"פ, כך יש לפסוק, על פי אותו כלל של דיני הראיות, כאשר הדבר מסייע לרש"פ. לפיכך, בנוסף לאי האימון בעדות התובע, וקבלת המסמכים ועדי הנתבעת, אני רואה לנכון לכלול נימוק נוסף, התומך במסקנתי, לפיה יש לדחות את התביעה, דהיינו: היעדר עדים התומכים בתובע, שהתובע, לפי החלטתו שלו, החליט שלא להביאם.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, בסך 20,000 ₪, ב-40 תשלומים שווים חודשיים ורצופים של 500 ₪ לחודש, החל מיום 1.2.15.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הגדרת עוולת כליאת השוא קבועה בסעיף 26 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]: "כליאת שוא היא שלילת חירותו של אדם, שלילה מוחלטת ושלא כדין, למשך זמן כלשהוא, באמצעים פיסיים או על ידי הופעה כבעל סמכות". עוולת כליאת השוא מחייבת אפוא קיומם של כל יסודותיה במצטבר: שלילת חירות מוחלטת; שלילת חירות שלא כדין; שלילת חירות למשך זמן כלשהוא; באמצעים פיסיים או באמצעות מי שהציג עצמו כבעל סמכות.
...
בשולי הגברים אעיר, כי לדידי אף היסוד השני – "שלא כדין" - אינו מתקיים בענייננו מהטעמים המפורטים בסיכומי הנתבעת ולנוכח העובדה שהשהייה במתקן חולות ניתנה על פי הדין, כפי שהיה בזמנים הרלבנטיים לתביעה ובהתאם לפסיקה.
לאור האמור, תביעתו של התובע אינה יכולה להתבסס על עוולת הפרת חובת חקוקה ודין טענתו זו להידחות.
סבורני, כי הפיצוי אותו אאמוד בתיק זה צריך לקחת בחשבון גם את מאפייני אותה תקופה, הקשיים, האילוצים והנסיבות שליווי אותה, הן מנקודת מבטו של התובע והן מנקודת מבטה של הנתבעת והמציאות עמה התמודדה "בזוכרנו את הכלל לפיו לעולם יש לבחון את סבירות התנהגותו של הנתבע בנזיקין על פי הנתונים הקיימים בעת ההתרחשות ולא בראייה שלאחר מעשה" (ע"א 9656/08 מדינת ישראל נ' ג'מאל עמיר קאזם חלף סעידי (15.12.11) פסקה 34) לאחר שקילת כלל השיקולים המפורטים לעיל ובכלל זה הראיות והעדויות שהובאו בפני ובשים לב להלכות הרלבנטיות, מצאתי לחייב את הנתבעת לשאת בפיצוי התובע בסך של 175,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

השופטים ג' בך ו-ד' לוין, כנגד דעתה החולקת של השופטת ש' נתניהו, קבעו כי על אף שאכן הופרה החובה החקוקה שבחוק לטפול בחולי נפש, הרי שבשל העובדה שהמאושפזת הייתה חולת נפש ונשקפה ממנה סכנה לציבור, הרי שעומדת לנתבעים הגנה ספציפית מכוח עוולת כליאת השוא לפי סעיף 27(3) לפקודת הנזיקין.
...
למעלה מן הצורך, אציין כי המסקנה אליה הגעתי לא הייתה משתנה, גם אם לא ניתן היה לקבוע כי המוסך שבשליטת המחזיק מהווה "מפעל" לפי הפקודה, וגם אם היה מקום לבחון את אחריותו של המחזיק מכוח תקנה 17 לתקנות העבודה על גגות ולא מכוח תקנה 16 לתקנות אלה.
משהגעתי למסקנה כי המחזיק פטור מאחריות לנזקי העובד לפי תקנות העבודה על גגות ולפי תקנות עבודות בנייה, ומשקבעתי כי פטור זה שולל את האפשרות לחייבו בנזיקין מכוח עוולת הרשלנות בשל מערכת נסיבתית המקימה חובות זהות, אינני מוצא לנכון להתייחס ליתר טענות הצדדים הנוגעות לעוולת הרשלנות גופה.
לאור כל האמור לעיל, אמליץ לחברַי כי נקבל את הערעור ונקבע שהמחזיק אינו חב במקרה דנן בנזקיו של העובד כלל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים כי הם זכאים לפצוי בהתאם לעוולות הרשלנות, התקיפה, וכליאת שוא, הקבועות בפקודת הנזיקין.
...
לאור האמור, אני מורה לנתבעת לשאת במחצית הסכום מן היתרה שנותר לתובעים לשלם למומחה, דהיינו סכום של 5,265 ₪ (מחצית מתוך 10,530 ₪).
באופן זה, יצא שבסופו של דבר, ישלמו התובעים למומחה סך כולל של 8,775 ₪ מתוך כלל 14,040 ₪ שהיה עליהם לשלם בגין מחצית שכרו.
הנתבעת תשלם למומחה סך של 19,305 ₪ (המורכב ממחצית שכר הטירחה בסכום של 14,040 ₪ ותוספת של 5,265 ₪, מתוך חלקם של התובעים).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו