בהמשך, לאחר שהנאשם יצא מאותו בית, אמר לנתבעת שהיתה נוכחת במקום, והנה בתה של נינה, את הדברים הבאים: "אני לא יעזוב את אימא שלך, אני אהרוג אותה".
ביום 11.12.13 היתקיים דיון הוכחות בבית המשפט השלום ברחובות ובסוף הדיון נרשמו בפרוטוקול הדברים הבאים (ש' 22 –עמ' 31 ש' 1):
"התובעת:
סעיף 60 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) מגדיר את עוולת "הנגישה" כדלקמן:
"נגישה היא פתיחתו או המשכתו של הליך נפל – למעשה, ובזדון, ובלי סיבה סביר ומסתברת – נגד אדם, בפלילים או בפשיטת רגל או בפרוק, וההליך חיבל באשראי שלו או בשמו הטוב או סיכן את חירותו, ונסתיים לטובתו, אם היה ההליך עשוי להסתיים כך; אך לא תוגש תובענה נגד אדם על נגישה רק משום שמסר עדויות לרשות מוסמכת שפתחה בהליכים."
על פי הסיפא של סעיף 60 לפקודת הנזיקין, אין מקום להגשת תביעה נגד אדם בגין עוולת נגישה רק משום שמסר ידיעות לרשות מוסמכת שפתחה בהליכים.
בנסיבות אלה, לא התרשמתי שתלונתה של הנתבעת במישטרה כי התובע הפר צו של בית משפט והשמיע בפניה דברי איום כלפי אמה, הוגשה מתוך "זדון" או "בלי סיבה סבירה מסתברת".
כמו כן, בהליך הפלילי רמת הראיות שנדרשת על מנת להוכיח את אשמו של אדם בביצועה של עבירה פלילית, הוא של "מעל לכל ספק סביר". לעיתים, יתכן שקיימות ראיות בעוצמה נמוכה יותר כגון "במאזן ההסתברויות", שדי בה בהליך האזרחי להוכחתה של עוולה נזיקית, אך אין בה די להרשעה בהליך הפלילי.
בפסיקה נקבע שחיוב של מתלונן בהוצאות ההגנה יכול שייעשה רק במקרה של "זכוי מוחלט", ולא במקרים של זכוי מחמת הספק או של ביטול כתב האישום (ע"פ 1703/96 פלונית נ' מדינת ישראל פ"ד נא(4) 708).
...
הנתבעת טוענת שתלונתה היתה תלונת אמת ולא תלונת שווא וכי יש לדחות את התביעה ולחייב את התובע בהוצאות.
במילים אחרות, העובדה שהמאשימה בהליך הפלילי הגיעה למסקנה שיש לבטל את כתב האישום, אין בה בכדי ללמד, בהכרח, כי מדובר ב-"הליך נפל" לפי סעיף 60 לפקודת הנזיקין, קרי שתלונתה של הנתבעת כנגד התובע במשטרה היא תלונה כוזבת.
אשר על כן, הנני מורה כדלקמן:
התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 1,500 ₪.