מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עובד מדינה שעובד בעבודה נוספת ללא אישור

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עוד סוכם בין הצדדים שעבודת התורניות היא עבודה נוספת אשר "השכר והתנאים הנלווים של התובעים, בגין ביצוע תורנויות בבית החולים נהריה, ישולמו על פי הנחיות משרד הבריאות ונציבות שירות המדינה אשר חלו בתקופה זו לגבי רופאים אשר הועסקו גם בשעות העבודה הרגילות במשרד הבריאות, דהיינו – התורנויות ייחשבו כעבודה נוספת." (ההדגשה שלי ס.א.) (כתב התביעה, פסק הדין והודעה על הסכם הפשרה צורפו בהתאמה כנספחים ה1, ה2, ה3 לתצהיר נעמי חשקובר).
התשתית העובדתית בשני ההליכים היא אחת; התובעות כתבו במפורש בכתב תביעתן, כי הגישו את התביעה לאחר שנודע להן על ההליך הקודם של התובעים 1,2 ופסק הדין שניתן בעיניינם כלומר הסכם הפשרה, ובחרו שלא להעלות אף טענה כנגד הגדרת העבודה כעבודה נוספת ותחולת חוזרי נש"מ על עבודה זו. אשר על כן, אנו קובעים כי היה על התובעים לבקש היתר פיצול סעדים על מנת לרכז את מלוא הסעדים הנובעים ממתכונת העסקתם בתורנויות, משהעידו שידעו כל השנים שהזכויות הנתבעות כאן מגיעות להם.
הסכמה שצריכה לחול לדעתנו גם על התובעים משאין שוני בינם לבין רופאי בתי החולים לעניין זה. התובעים עבדו בהתאם לתנאי זכ"ד 1976 שלטענתם חל עליהם כרופאים המועסקים במדינה, קיבלו תמורה בהתאם לבסיס השכר שנקבע שם ולפי הדרוג כרופאים בלישכת הבריאות, וכעת הם מתנערים מהתנאי שנקבע באותו זכ"ד, כי עבודת התורניות היא נוספת ולא מזכה בתנאים סוצאליים.
...
מעיון בהסכם עצמו, נראה כי הוא קובע עקרונית כי ינוהל משא ומתן לגבי העלאת הפקדת מעסיק בקרן השתלמות ל-7.5% ולרופאים מתמחים,[footnoteRef:10] אין בו קביעה לגבי תחולת קרן השתלמות על כלל התורנים ולכן לא הוכחה זכות זו. ממילא, אנו סבורים כי זכות זו הוחלה לגבי תורנים רק בהסכם 2012 (ראו הדיון בפרשת אבו אחמד, סע' 52 ואילך), וזה החריג מתחולתו את התובעים.
פיצוי בגין עגמת נפש – בנסיבות העניין היות ורכיבי התביעה לזכויות נדחו, ובשים לב להתנהלות הצדדים מהלך השנים כפי שפרטנו בהרחבה, החלטנו לדחות רכיב זה. נוסיף כי לא הוכחו נסיבות מיוחדות המצדיקות פסיקת פיצוי חריג זה. ולכן גם רכיב זה נדחה.
סופו של דבר התביעות נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע עותר לחייב את המועצה המקומית ג'סר א זרקא (להלן – המועצה) לשלם לו קצבת פרישה בהתאם להוראות חוק שירות המדינה (גימלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970 (להלן – חוק הגימלאות), תוך שהיא מביאה בחשבון לצורך חישוב קצבה זו את שכרו הקובע במועצה ערב סיום עבודתו בה וכן את תקופת העבודה שלו במדינה וכן את התקופות בהן היה מבוטח בקרן הפנסיה הוותיקה מבטחים (להלן – הקרן).
מטעם זה, אין לייחס כל משקל למסמך שהוציא גזבר המועצה למשרד העבודה בחודש 12/20 (נספח מ"ב לתצהיר התובע) שם ציין בין היתר כי נחתמו הסכמי רציפות בין המועצה ובין המדינה והקרן, וכי המועצה תשלם לתובע קצבת פרישה על התקופה הרציפה כאמור לפי שכר קובע של התובע במועצה.
בנוסף, פרק הזמן שחלף מאז סיום שירות התובע במדינה ועד תחילת עבודתו במועצה – פרק זמן שהשתרע על 13 שנים וחצי – לא איפשר כלל למדינה להיתקשר עם המועצה בהסכם רציפות זכויות פנסיוניות לגבי התובע.
בין המדינה ובין המועצה לא נחתם בשום שלב הסכם רציפות זכויות ביחס לתובע, שכן הסכם כזה לא אושר על ידי נציבות שירות המדינה.
...
משכך, טענות התובע שהיה על המועצה לערוך הסדרי רציפות זכויות פנסיה עם הקרן ועם מבטחים, דינן להידחות.
סיכום לאור האמור לעיל, אנו דוחים את התביעה ככל שעניינה חיוב המועצה לשלם לתובע קצבת פרישה.
כמו כן אנו דוחים את התביעה שעניינה חיוב מי מהנתבעות בתשלום פיצוי בעד ימי מחלה לא מנוצלים.
על אף שקבענו שעל הקרן לשלם לתובע קצבת זקנה, שוכנענו שסירוב הקרן לחתום על הסכם רציפות עם המדינה היה לגיטימי לאור הנתונים שהיו קיימים בזמן אמת בפני הקרן.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, התובעת לא טענה וממילא לא הראתה כי עבודתה של יו"ר הוועדה זהה במהותה לעבודתה כעובדת סוציאלית (עובדת מדינה), מה שמחזק את התרשמותנו כי עבודת הוועדה אינה בליבת עסוקו של הנתבע.
כך, היא היתה חופשיה לעבוד בכל עבודה בנוסף לכהונתה בועדה (בהסתייגות: ככל שלא היה ניגוד עניינים בין עבודתה הנוספת לבין כהונתה בועדה), ללא צורך בהיתר לעבודה נוספת (ס' 21 לתצהיר גב' שמולוביץ).
...
משהגענו למסקנתנו כאמור – לא מצאנו להתייחס לטענת התובעת בסיכומי תשובה באשר לחישובים שביצע הנתבע בסיכומיו ואשר לא בא זכרם בתצהירים מטעמו (ס' 28 לסיכומי התשובה).
לכן הטענה נדחית.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

כשנשאל היכן הם, השיב כי "הם אינם אצלי כרגע...אחפש". כשנשאל כיצד המדינה שילמה לו כספים, השיב כי "אם אני לא טועה בהתחלה שיק, ואח"כ העברה לחשבון. לא זוכר". כשנשאל מדוע לא צירף לתצהירו אישורי תשלום, השיב כי "אין כאלה". כשהודה שעבד במקומות נוספים במקביל, נישאל תובע 2 אם הוא יודע שעובד מדינה צריך אישור כדי לעבוד בעבודה נוספת, והשיב כי לא קיבל אישור כזה ושלא היה צורך באישור כזה.
התובע 2 לא צירף חוזים, ואף לא אישורים על תשלומים, למעט שלושה מסמכים שפורטו לעיל.
עוד העיד, כי היו פעמים שהילדים עזרו לו. התובע הודה שלא היה לו כרטיס עבודה, שלא עבר השתלמויות מקצועיות, ושלא קיבל אישור לעבוד עבודות נוספות כי הוא לא היה צריך אישור כזה.
...
עדותו של העד נמצאה מהימנה, ואנו מקבלים אותה במלואה.
אחרית דבר מכל האמור לעיל עולה, כי יש לדחות את שתי התביעות, וכך אנו מורים.
עם זאת, מצאנו לנכון לפסוק הוצאות נמוכות לפנים משורת הדין, וזאת כמפורט להלן: התובע 1 ישלם לנתבעת 1 סך של 5,000 ₪ ולנתבעת 2 סך של 5,000 ₪, וזאת עבור שכ"ט עו"ד. התובע 2 ישלם לנתבעת 1 סך של 5,000 ₪ ולנתבעת 2 סך של 5,000 ₪, וזאת עבור שכ"ט עו"ד. הסכומים דלעיל ישולמו תוך 60 יום מיום המצאת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו סע"ש 35212-08-20 12 ספטמבר 2023 לפני: סגנית הנשיאה, השופטת רוית צדיק נציג ציבור (עובדים) גב' גילדוני דליה נציג ציבור (מעסיקים) מר אסי מזרחי התובעת אולגה יאן ע"י ב"כ: עו"ד יניב חקימוביץ הנתבעות 1. מדינת ישראל- בית החולים אסף הרופא 2. מדינת ישראל- נציבות שירות המדינה ע"י ב"כ עו"ד בן מדניק מפרקליטות מחוז ת"א - אזרחי פסק דין
בנוסף, במהלך תקופת עבודתה החלה התובעת לעבוד במקום עבודה נוסף ללא קבלת אישור.
...
דיון והכרעה השאלה אם הייתה התעמרות כלפי עובד במקום עבודה היא שאלה עובדתית שיש להכריע בה על יסוד התרשמות ממכלול הראיות והעדויות שלפנינו [ע"ע (ארצי) 12029-11-13 מלק – מדינת ישראל הקריה למחקר גרעיני [פורסם בנבו] (24.11.16)].
על אף חומרת הדברים, והרצון למגר התנהגויות מסוג זה, לאחר בחינת האירוע על ידנו מסקנתנו היא כי לא ניתן לראות בכך כאירוע המצדיק הטלת פיצוי בגין עוגמת נפש השמור למקרים הקיצוניים בלבד.
לאור הדברים האמורים לעיל ובהצטברם יחד, לא מצאנו להורות על הטלת פיצוי בגין רכיב זה על כן, תביעת התובעת לפיצוי בגין נזק שאינו ממוני, נדחית.
סוף דבר דין התביעה להידחות במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו