בית הדין המחוזי לא קיבל את גרסת המערער שלפיה, הוא ביטל את ההמחאה כדין משום שבמועד פרעונה לא היתקבל סכום פיצוי מחברת הביטוח, וכי הוא הודיע למתלונן כי עליו להחזיר את ההמחאה ולהגיע למשרדו לצורך היתחשבנות.
לטענתו, טעה בית הדין כאשר לא היתייחס לזכות העכבון שעומדת לו בהתאם לסעיף 88 לחוק הלישכה, לנוכח זכותו לקבל שכר טירחה עבור תיק זה, ושני תיקים נוספים שבהם הוא טיפל עבור המתלונן; התלונה הוגשה על ידי המתלונן בעיצומם של הליכים משפטיים אזרחים שהתנהלו בינו לבין המתלונן; אופן מסירת העדויות בערכאה הדיונית מחייב התערבותה של ערכאת העירעור.
ביסוס ההרשעה בעבירה זו, נסמך על הוראות כלל 40(א) לכללי האתיקה וסעיף 61 לחוק הלישכה (ראו בעיניין זה בר"ש 4102/16 ח'יר נ' ועדת האתיקה של לישכת עורכי הדין במחוז חיפה (21.6.2016); עב"י (י-ם) 62346-10-20 ורשואר נ' ועדת האתיקה המחוזית של לישכת עורכי הדין במחוז ת"א-יפו (31.1.2021) (להלן: "עניין ורשואר")).
...
בנסיבות אלה, סבורני כי יש לבטל את הרשעתו של המערער בעבירה של שליחת יד בכספי לקוח.
יחד עם זאת, סבורני כי בשים לב לנסיבות המקרה והקביעות בערכאות הקודמות, עבירת עיכוב הכספים בה הורשע המערער, נמצאת ברף חומרה גבוה יחסית.
בשקלול כל השקלולים הרלוונטיים כפי שצוין, לרבות העבירות הנוספות בהן הורשע המערער, סבורני כי יש להפחית את ההשעיה בפועל שהוטלה על המערער ולהעמידה על 18 חודשים במקום 24 חודשים.