עוד יש לציין כי - כפי שיפורט להלן בהרחבה - ממילא אינני סבורה כי זכותו העדיפה של המנהל המיוחד נובעת מרישום המישכון ברשם המשכונות, כי אם מההתחייבות החוזית לרישום משכנתא על הנכס, והתחייבות חוזית כזו כלל לא נעשתה מצדו של רן.
כאמור, ההסכם להחזר החוב קבע במפורש כי חלקה של לינדה בנכס ישועבד ולא היתייחס כלל לשיעבוד חלקו של רן. כך גם שטר והסכם המשכנתא התייחסו לחלקה של לינדה בלבד ולינדה חתמה עליהם לבדה.
ברם, בהמשך בחן שוב בית-המשפט העליון בע"א 790/97 בנק המזרחי המאוחד בע"מ נ' אברהם, פ"ד נט(3) 697 (2004) (להלן: "פס"ד אברהם") את השפעתו של עקרון תום-הלב על היחסים שבין רוכש הנכס לבין המעקל המאוחר (להבדיל מרוכש מאוחר, שעניינו נדון בפס"ד גנז), וקבע כי "בעקרון, במצב הדברים הטיפוסי, אין הקונה מפר באי-רישומה של הערת אזהרה, את חובת תום-הלב כלפי מעקל שהטיל עיקול לאחר הווצרות זכויות הקונה. אי-רישום הערת אזהרה אינו שולל את עדיפותו הקניינית בנכס" (דברי כבוד הנשיא א' ברק, בעמ' 705 לפס"ד אברהם).
...
מסקנה זו נכונה במיוחד במקרה זה בו המשכון לא נרשם אמנם ברשם המשכונות אך נרשם בחברה המשכנת, שבה מתנהל בפועל הרישום אודות הזכויות בדירה.
לעומתו טען המנהל המיוחד, כאמור, כי למעשה, לינדה לא שעבדה את המקרקעין, הואיל ודבר זה מתאפשר רק על-ידי רישום בלשכת רישום המקרקעין, ולפיכך שעבדה לטובת החברה וגבאי את "יתרת זכויותיהם החוזיות והאחרות של החייבים [אלגבה – א.ל.ע.] בנכס, לרבות זכויות עתידיות ליתרת כספי המימוש לאחר מימוש המשכנתא הראשונה".
ברם, אני סבורה כי עמדות הצדדים בעניין זה אינן רלוונטיות.
סוף דבר
מכלל האמור לעיל, בקשתו של המנהל המיוחד מתקבלת, במובן זה שאני קובעת כי למנהל המיוחד עדיפות בקבלת יתרת התמורה ממימוש חלקה של לינדה (בלבד) בנכס, אשר הופקדה בקופת בית-המשפט, וזאת, כמובן, עד לגובה חובה של לינדה לחברה, שלא יעלה על סך של 2.5 מיליון ₪.