אמנם עלתה האפשרות שהנתבע הפשיט והלביש את התובע וחברו כדי שלא לתת להם להמתין במשרדו להוריהם כשהם ערומים, אך בסופו של דבר, בהיעדר הסיוע הנידרש לעדותו של התובע, שהייתה עדות קטין, הנתבע לא הורשע בגין הארוע הראשון, כאשר בית המשפט מציין כי קביעה זו הנה "חרף האמון שנתתי בעדותו של י' ", היא עדותו של התובע (עמ' 54 שו' 9 להכרעת הדין).
בכל הנוגע לארוע הראשון, ארוע השלולית, ארוע זה אינו יכול להיות מוכח באמצעות הקביעות בהליך הפלילי, שכן הליך זה הסתיים בזיכוי הנתבע בגין ארוע זה. אלא שלתובע עדיין עומדת הזכות לנסות ולהוכיח את טענתו להתרחשות ארוע השלולית בהליך האזרחי דנן, שכן כידוע, בעוד שלצורך הרשעה במשפט הפלילי נידרשת הוכחה מעבר לספק סביר, במשפט האזרחי נטל ההוכחה נמוך יותר, בשיעור של 51% במאזן ההסתברות בלבד, והתובע רשאי לנסות לעמוד בו.
להוכחת ארוע השלולית, הגיש התובע את תצהירו.
בסעיף 4 לתצהיר, טען התובע כך: "כפי שפורט בהרחבה בכתב התביעה, עברתי פגיעה מינית על ידו (- הנתבע 1- ש.ס.מ.), בשני אירועים שונים- האחד בין כותלי בית הספר, במשרדו, והשני בטיול שנתי, הכל כפי שתואר בכתב האישום שהוגש כנגד משה נוסבויים... העתק כתב האישום, פסק הדין וגזר הדין מצ"ב."
הנתבע, מצידו, לא הגיש תצהיר כלל ואף לא העיד, ולא פרס בפני בית המשפט כל גירסה שהיא לסתור את טענות התובע.
במקרה הנוכחי, עסקינן בתצהיר עדות ראשית שהוגש מסגרת הגשת הראיות.
...
סוף דבר
לאור התוצאה אליה הגעתי, התביעה נגד הנתבע 1 מתקבלת.
התביעה נגד הנתבע 2 נדחית.
אציין כי אינני מקבלת את דרישת הנתבע לחייב את התובע בהוצאות שנגרמו לנתבע בהליך זה בשל כך שההליך החל בבית המשפט המחוזי והועבר בהסכמה לבית משפט זה, ובשל כך שהמומחה דחה את מסקנות חוות דעתו של מומחה התובע, ובשים לב לסירובו ה"עיקש" של התובע, כטענת הנתבע, לסיים ההליך בפשרה נדיבה שהציע ביהמ"ש. ממסקנות פסק הדין עולה כי אין מקום לטענות הנתבע, וכי צדק התובע בדרישתו לנהל את ההליך.