התובע העיד מטעמו את מר סטניסלב לינצקי (להלן: "סטניסלב") שהנו המנהל הטכני והאחראי על התמיכה הטכנית בחברה המייבאת את הציוד מושא תביעה זו. סטניסלב מסר בתצהירו כי בדק את המכשיר וממצאיו הנם כדלקמן:
נפח המקום במכשיר הוא 6 ימים בלבד.
בעמ' 851 לפסק הדין, בהתייחס לפרשנות מונח זה, נאמר כי:
"מהי הטרדה אחרת? דומה, כי זו יכולה לכלול, למשל, מעשה מקובל למדי של צעידה גלויה וצמודה ואף הפגנתית אחר אדם אחר, בכל מהלכיו, שאיננה בגדר מעקב סתר אלא עיקוב גלוי. דומה לכך המשמרת הצמודה (picketing בלע"ז), הניצבת ליד ביתו של אדם או סובבת על פתחו. מעשה כמתואר עלול להדיר אדם משלוותו, מהרגשת הבטחון האישי שלו ומתחושתו, כי הוא יכול לנהל את חייו לעצמו, בלי שענייניו הפרטיים הופכים לתצוגה לאחרים, ובכך הטרדה שבמעשה והפגיעה בפרטיות העולה ממנה. כמובן, אין כאן כל ניסיון למצות את תאור משמעותו של הביטוי כי אם אך רצון להדגימו".
ברע"פ 10462/03 הלינור הראר נ' מדינת ישראל, פ"ד ס(2) 70, 83-82 (2005), נדונה העבירה של שימוש במיתקן בזק על מנת להטריד.
לא הובאה בפני כל ראיה קבילה באשר להתאמת גג האזבסט לדרישות הרשות המקומית או המשרד לאיכות הסביבה.
...
בדיון שהתקיים במעמד הצדדים ביום 26.10.2017 חזר התובע על גירסתו המפורטת לעיל, בה טען שהנתבעת ידעה על המצלמות וההקלטה וכי ניתק אותן עם שובו מחו"ל, והנתבעת טענה כי:
"ידעתי על מצלמות חיצוניות בנפרד. הוא כותב בתצהיר שלו שהמצלמות גלויות לעיני הכל. מראה איך המצלמה נראית. עד היום אני לא יודעת כמה מצלמות יש בבית. הוא טען, שהוא יצא לחו"ל ואחר כך הוא ניתק, זה מה שהוא אומר. ב- 23.8 קיבלתי ממנו מפתח, ב- 25.8 נכנסתי ביום שישי לדירה, הוא טען שאחרי שהוא חזר מחו"ל, הוא ניתק. זאת אומרת, לפי דבריו, אפשר לדעת שבשבוע הזה, המצלמות פעלו והוא יכול היה לצפות. אני ראיתי אותו. את הכבל של האינטרנט הוא קרע ב- 18 לחודש, רק כשהבן שלי נכנס לבית, והוא ידע שהבן שלי יחבר DVR, הוא עשה זאת בעורמה, בלי נוכחותי. הפתעתי אותו קורע את הכבל, ולשאלתי שם, שאלתי מה זה, הוא אמר, אני מנתק את האינטרנט. עד ל- 29 לחודש לא היה לי אינטרנט, לא הייתי מחוברת, ואמרתי לו, שאני לא מביאה מחשב הביתה."
בו ביום, בית המשפט מסר את החלטתו ובה קבע כי:
"לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי אין מקום להותיר את הצו שניתן על כנו. החשש לפגיעה בפרטיותה של המבקשת באמצעות צילום במצלמות נסתרות אינו קיים עוד. כל שנותר הוא סכסוך בין המבקשת שגרה בבית השייך למשיב. בין הצדדים סכסוך באשר לשורה של שאלות, לרבות קיומו של הסכם שכירות והסדרים המאפשרים למשיב להיכנס לנכס על מנת לטפל בציוד המצוי בנכס. שאלות אלה, אין מקומן להתברר במסגרת צו למניעת הטרדה מאיימת, ולא לשם כך נועד החוק."
לאחר סיום הדיון, הנתבעת התקשרה לנגד עיניו של התובע למחלקת הפיקוח בעיריית רחובות, וביקשה להגיש כנגד התובע תלונה בגין המחסן שבנכס.
לפיכך, התביעה כנגד רשת נדחית.
סיכום
נוכח כל האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 86,000 ₪.
כן תישא הנתבעת באגרת המשפט, שכר מומחים, שכר עדים, ובנוסף בשכ"ט עו"ד בשיעור של 20% מהפיצוי, בצירוף מע"מ.
התביעה כנגד רשת נדחית.