התובע, אף התראיין לערוץ 2 כשהוא חובש פאה לראשו, פניו מואפלות וקולו משובש הטיח האשמות במועמדים אחרים על מנת להביא לפסילתם כאמור.
תוצאות חקירת המישטרה הביאו להודעה לעיתונות מהמשטרה מיום 17.11.11 לפיה: "היחידה, על- דעת ראש להב 433 ניצב דודו מנצור, מצאה כי יש תשתית ראייתית כנגד אריה שקד לבצוע עבירות פליליות של פגיעה בפרטיות, לפי חוק הגנת הפרטיות ועבירה של הוצאת מיסמך ממשמורת, לפי חוק העונשין. עוד מצאה היחידה כי נמצאה תשתית ראייתית כנגד ששון עוז, מנכ"ל חברת פיל"ת, לבצוע עבירות של סיוע לפגיעה בפרטיות והוצאת מיסמך ממשמורת" (להלן-"הודעת המישטרה, נספח 1 לכתב ההגנה). לאחר פירסום הודעת המישטרה, הודה התובע בכלי התיקשורת כי הוא אכן עשה שימוש בדו"ח האיבחון.
כב' הנשיא שמגר קבע שם: "לפי פשוטו של מקרא, הרי עבריין הוא מי שביצע מעשה המוגדר כעבירה, ואין בביטוי כשלעצמו כדי ללמד על כך, שהמחוקק אינו נוקט לשון "עבירה" ו"עבריין", לפי העניין, אלא לגבי מי שכבר הוכח לגביו בהליך פלילי חלוט, שנסתיים בהרשעה, כי עבר עבירה.
לפי תפיסת היסוד המשפטית שלנו כל אדם הוא אכן בחזקת זכאי כל עוד לא הורשע בדינו, אך כלל גדול זה עניינו בזכויות ובחובות של הפרט מול הערכאה השיפוטית ומול כל רשות וכל פרט אחר, אך אין בכך כדי ללמד בהכרח על כל שימושי הלשון האפשריים במונח תאורי, אשר אותו נוקטים בחקיקה בשלל של הקשרים ובזיקה למיגוון של נסיבות, שעניינן בפלילים ובכל הכרוך בכך" (שם, בעמ' 530) ובהמשך נאמר: "סיכומם של דברים, ניתן ללמוד על-פי הבחינה, המיתמקדת בנוסח של הוראת החוק, כי השמוש במונחים "עבירה" ו"עבריינים" יכול שיפנה - לפי העניין וההקשר - אל המעשה או אל המואשם או החשוד בביצועה של עבירה ולאו דוקא להרשעה או למי שהורשע כבר" (שם, בעמ' 532).
עוד עולה מהראיות, כי התובע חתם על החשבוניות של חברת פיל"ת. כך נאמר בדו"ח של מבקרת הפנים: "כל חשבונית על שעות העבודה שבוצעו תשולם רק לאחר אישור של ועדת ההיגוי לרפורמה. נימצאו חתימות המנכ"ל על חלק מהחשבוניות בתחילת הפרויקט, והחל מאמצע שנת 2010- של ראש מינהלת הרפורמה מר אריה שקד לבדו. לא נמצא סימוכין לכך שהתקיים דיון בועדת הרפורמה על אישור שעות העבודה של עובדי פיל"ת" (סעיף 4 בעמ' 2 לדו"ח).
בהודעתו במישטרה אמר התובע: "כשהגעתי לצוות הרפורמה היה מצב נתון שבו חברת פיל"ת עובדת עם צוות הרפורמה על יישום הרפורמה. התשלום היה לפי שעות עד 1000 שעות בחודש. לא קרה שהם עברו את המכסה למעט אולי פעם אחת וגם אז לא שולם להם עבור יותר מאלף שעות. אני אשרתי את השעות והתשלום. נהלתי את צוות הרפורמה לצד ניהול הרדיו ללא עוזרים פרט ליועצים של פילת. את חלקם אני הפעלתי וחלקם הוזמנו ישירות ע"י גורמים אחרים ברשות.. רק מה שאני הזמנתי אני אשרתי. מה שלא אני הזמנתי כתבתי ליו"ר הרשות ולמנכ"ל הרשות שיאשרו הם כי אחרת אני לא אחתום על החשבונות" (עמ' 13 שורה 305; עמ' 14 שורה 314 להודעה הראשונה).
...
אני סבורה גם כי הנתבע, האמין באמיתות הפרסום באותן הנסבות והביטוי ' סולק' הוא ביטוי סביר בנסבות העניין.
שיעור הפיצוי:
לאור המסקנה אליה הגעתי לפיה כותרת הכתבה היא בגדר לשון הרע ואין בלבד אינה חוסה תחת הגנות החוק, נותר לי לבחון את שיעור הפיצוי המגיע לתובע בגין הפגיעה בשמו הטוב.
לאור כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, בתשלום פיצוי לתובע בסך של 30,000 ש"ח.
הנתבעים ישלמו לתובע את הוצאות המשפט וכן הוצאות לשכר טרחת עו"ד בסך של 15,000 ש"ח.
עותק יישלח לצדדים.