מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירת שוד ימי לפי סעיף 169 לחוק העונשין

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ע"פ 3255/02 כנפו נגד מדינת ישראל [11.2.03] – בו נדון עניינו של מערער, אשר הורשע בעבירה של ניסיון שוד לפי סעיף 403 לחוק העונשין, בקבלת רכב גנוב ובשימוש בו ללא רשות, ובית-המשפט המחוזי גזר עליו מאסר בפועל בן 4 שנים ומחצה.
...
בע"פ 5617/13 כהן נגד מדינת ישראל [27.5.14], נדחה ערעורו של נאשם אשר הורשע על פי הודאתו בעבירות של שוד והפרת הוראה חוקית.
על רקע כל האמור לעיל, הכרעתי היא, כי בהתחשב במכלול הנסיבות ובגזר-דינו של הנאשם 1, יש להטיל על הנאשם ענישה המצויה באמצע המתחם (ולא כפי שעתר ב"כ המאשימה).
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם את עונשים הבאים:  חודשי מאסר בפועל שיימנו מיום מעצרו 9.9.19, אך במצטבר לכל עונש מאסר בפועל אחר; 12 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירות אלימות מסוג פשע ו/או עבירות רכוש מסוג פשע; 6 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירות אלימות מסוג עוון; מטילה על הנאשם פיצוי למתלונן בסך 10,000 ₪, שישולם עד ליום 1.12.21.

בהליך דנ"פ (דנ"פ) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

המסחר בסמים בכל אתר, כדוגמת העבירה על סעיף 169 לחוק העונשין (שוד ים), צריך להיות תופעה, נגדה פועלים כולם בצוותא וכל אחד לחוד, כאשר כל מדינה רואה בחומרה גם הובלת סמים מסוכנים בקירבת מימי החופים שלה.
...
טענת המערער, כי אין הדבר עולה בקנה אחד עם הוראת סעיף 7 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, המגדירה "עבירות חוץ" כעבירה ששום חלק ממנה לא בוצע בישראל, אינה יכולה לשנות ממסקנה זו. שכן, על אף ההבדל הסמנטי – הגם שאינו רצוי כלשעצמו – בין שני דברי החקיקה, הרי מן הבחינה המהותית שניהם מכירים, בהתקיים התנאים המתאימים, בעקרון הרחבת האחריות הפלילית אל מעבר לגבולות המדינה.
הנאמר עתה כי במקרה הביניים, דהיינו: מקום שמיקצת מן הרכיבים נתקיימה בישראל ומיקצתם האחרת נתקיימה חוצה-לישראל, אין אפשרות להרשיע את העושה? הנסכים לתוצאה אבסורדית זו? אין זאת אלא שפירושו של סעיף 38 מוליכנו לכלל מסקנה כי בעבירה שמיקצתה נעברה מחוץ לישראל ומיקצתה נעברה בישראל, יש - וראוי - להחיל את הפיקציה שברא המחוקק בסעיף 38(א) על אותו חלק מן העבירה שנעשה חוצה-לישראל.
מסקנתנו היא אפוא זו, שיש-ויש בכוחה של הוראת סעיף 38(א) לפקודת הסמים להשלים אותה חוליה ביסוד העובדתי של עבירת היצוא בה הואשם העותר.
השלמה זו נעשתה על דרך של "המרת נתונים". אנו קובעים כי בדין הורשע העותר בעבירה של ייצוא סם מסוכן, ומכאן שדוחים אנו את עתירתו לשנות מפסק-דינו של בית-המשפט בערעור.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 1984 בעליון נפסק כדקלמן:

המסחר בסמים בכל אתר, כדוגמת העבירה על סעיף 169 לחוק העונשין (שוד ים), צריך להיות תופעה, נגדה פועלים כולם בצוותא וכל אחד לחוד, כאשר כל מדינה רואה בחומרה גם הובלת סמים מסוכנים בקרבת מימי החופים שלה.
...
לא מצאנו ממש בטענותיו של הסנגור המלומד.
טענה זו איננה מקובלת עלינו.
אשר על-כן החלטנו לדחות את הערעורים.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 1991 בעליון נפסק כדקלמן:

בפרט האישום הראשון הורשע בעבירות נשיאה והובלה של נשק ללא היתר, שוד מזוין, שימוש ברכב ללא רשות וקשירת קשר לפשע-עבירות לפי סעיפים 144(ב), 402(ב), 401 ו-499(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן-עבירות השוד).
...
לדעתי, מסקנה זו נוגדת את לשונו הברורה של המחוקק בסעיף 10א, היא חקיקה שיפוטית שאינה מותרת, ואין היא יכולה לעמוד.
הרשות לכך נתונה בידי המחוקק, ויש להניח שייצא מלפניו דבר חקיקה במגמה זו, אם ישוכנע שאכן השעה שעת חירום היא ואין מנוס מכך.
תחילתה של תקופת המאסר בפועל היא מיום ריצוי גזר הדין של בית המשפט המחוזי; מתקופת המאסר בפועל תנוכה תקופה של שנה אחת, שבה היה המערער נתון במעצר בשל תיק זה. כן אנו מחליטים לקיים דין נוסף לפי סעיף 30(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב].

בהליך בקשות שונות (ב"ש) שהוגש בשנת 2005 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המסחר בסמים בכל אתר, כדוגמת העבירה על סעיף 169 לחוק העונשין (שוד ים) צריך להיות תופעה, נגדה פועלים כולם בצוותא וכל אחד לחוד, כאשר כל מדינה רואה בחומרה גם הובלת סמים מסוכנים בקרבת מימי החופים שלה" (ע"פ 401/83 אלקייעל נ' מדינת ישראל בעמ' 357).
...
מכל האמור מסקנתי היא, כי כאשר מדובר בעבירות בעלות אופי בינלאומי, כמו עבירות אינטרנט, או עבירות תרמית בינלאומיות, סחר בסמים, עבירות קשר, יש לעיקרון התחולה הטריטוריאלית משקל מופחת.
על-פי החלטתי מיום 27.3.2005, פנו באי-כוח העותרת בסוגיה זו לרשויות המוסמכות בארצות-הברית, ותשובתו של מר ברמן ממשרד המשפטים האמריקאי הוגשה לתיק זה ביום 8.4.2005.
המסקנה הינה כי בפני המשיב פתוחה הדרך להשמיע במשפט שיתקיים בארצות-הברית כל עד הנמצא בישראל, בין ישירות, בין בדרך של חיקור דין ובין באמצעות גביית עדותו באמצעות מערכת טלוויזיה סגורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו