בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים כנגדו
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של הובלה ונשיאת נשק (עבירה לפי סעיף 144 (א) +144 (ב) לחוק העונשין), וכן עבירה של ניסיון לחבול בחומר נפץ (עבירה לפי סעיף 330 לחוק העונשין).
...
שנית, אשר להיות רימון הלם חומר נפיץ, סבורני כי העובדה כי עסקינן בחומר פירוטכני להבדיל מחומר מרסק, אינה מעלה ואינה מורידה לעניין זיהוי החומר כחומר נפץ; לאחרונה, נדרשתי לנושא בתיק אחר וכך ראיתי לכתוב-
"אשר לנושא החומר הנפיץ- חוק חמרי נפץ התשי"ד 1954, מגדיר חומר נפץ כ- "לרבות כל חומר שהממשלה הכריזה עליו, באכרזה שפורסמה ברשומות, כעל חומר נפץ לענין חוק זה, וכן אביזריו של כל חומר נפץ לרבות פתיל, רקיטה, פצץ, תרמיל וכל הסגל או תכשיר אחר"
אכרזת חמרי נפץ (חמרי נפץ מאושרים), תשנ"ט 1999, כוללת גם רכיבים פירוטכניים, ולרבות זיקוקים (ראה סוג 11 באכרזה)
עיון בפסיקה יעלה כי לא אחת הורשעו נאשמים בעבירות נשק, ובעבירות של היזק בחומר נפיץ, גם על יסוד מטענים פירוטכניים
ראה למשל תפ (מר') 33009-05-16 העוסק במטען צינור (דומה לזה בו עסקינן כאן); תפ"ח (חי') 4067/07 מ"י נ' רמי מוסא- מטען פירוטכני; ת"פ 49632-01-18 מ"י נ' שיינברג (תערובת פירוטכנית כבסיס להרשעה בשני האישומים כמו כאן).
"
שלישית- השאלה אם בכוחו של רימון הלם לחבול באדם ולגרום לו נזק נדונה כבר בפסיקה לא אחת; לניתוח מקיף בסוגית רימון הלם כנשק היכול לגרום לנזק- ראה ת"פ (י-ם)478/04 מ"י נ' דבידקוביץ', סעיף 20 לפסק, המעלה כי שני המומחים ובית המשפט מגיעים למסקנה כי עסקינן בנשק היכול לגרום לנזק לאדם.
זאת ועוד- דווקא העובדה כי המשיב השתמש ברימון הלם, לתוך המשרד דרך חלון פתוח, היא הנותנת כי המשיב היה מודע לנוכחות אנשים במקום; ודוק- עיקר אפקט רימון ההלם הנו עשן ורעש חזק; הרימון אמנם יכול לגרום נזק (נפשי, קטיעת אצבעות או פגיעת רסיס פלסטיק), אך ברגיל גורם הוא בהלה; על כן עצם השימוש ברימון הלם הוא המלמד על מודעות לקיומם של אנשים במקום!
צירוף גורמים אלו מביאני למסקנה, כי הגם שמדובר ברימון הלם, קיימות ראיות לכאורה להוכחת האמור בכתב האישום, ביחס לשני האישומים.
אני מורה על מעצרו הממשי של המשיב עד תום ההליכים כנגדו.