כן מלין ב"כ המערער על כך שבית-הדין המשמעתי הארצי לא היתייחס בפסק-דינו להערכת העדויות שהובאו מטעם המערער לתימוכין בהגנתו, ולא ביצע הערכה מחודשת של המסקנות הנובעות מניתוח כלל הראיות והסתירות הרבות בעדויותיהם של עדי התביעה, ובעיקר – עדויותיהם של המתלוננת ועורך-הדין.
המשיבה טוענת בערעורה על קולת העונש, כי נסיבות עבירות המשמעת שבהן הורשע המערער, דהיינו – ההטרדות המיניות של עורכת-הדין השכירה, והדחת עורך-הדין באמצעות הפעלת לחצים לא ראויים של סחיטה באיומים, מצדיקות הטלת עונש חמור של הוצאה מהלישכה לצמיתות.
...
הערעורים
לפניי ערעורים הדדיים, הן של המערער, עו"ד רוני אילן (להלן – המערער), והן של המשיבה, לשכת עורכי הדין במחוז תל-אביב יפו – הוועד המחוזי (להלן – המשיבה) על פסק-דינו של בית-הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין בישראל, בתיקי בד"א 127/09 ובד"א 110/09, בגדרו נדחה ערעורו של המערער על הכרעת-דינו של בית-הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל-אביב – יפו בתיק בד"מ 128/08, ונתקבל באופן חלקי ערעורו של המערער על חומרת העונש.
בכל הנוגע לממצאים העובדתיים, טוען ב"כ המערער כי בית-הדין המשמעתי הארצי התעלם מסתירות מהותיות בעדויותיהם של עדי התביעה, ומטעויות שנפלו בהכרעת-הדין של בית-הדין המשמעתי המחוזי בשקילת העדויות על-פי מבחני ההיגיון והשכל הישר, אשר היה בהן כדי להשפיע על המסקנה שנתקבלה מניתוח הראיות.
סבורני, כי לא קמה עילה להתערב בפסק-דינו של בית-הדין המשמעתי הארצי, אשר דחה את הערעור על הכרעת-הדין המרשיעה של בית-הדין המשמעתי המחוזי.
סבורני, דין הערעורים ההדדיים לעניין העונש, להידחות.
אין לפנינו מקרה של סטייה קיצונית מתכלית הענישה המשמעתית, ומרף הענישה הראוי בעבירות המשמעת הנדונות על-רקע נסיבות ביצוען; וניכר, כי העונש שהושת על המערער בבית-הדין המשמעתי הארצי הִנו ראוי ומידתי, ולא קמה עילה להתערב בו.
התוצאה
אשר על כל האמור לעיל, נדחה ערעור המערער על ההרשעה, ונדחים הערעורים ההדדיים על גזר-הדין.