מונחת לפניי בקשה להארכת מועד להשפט בגין דו"ח שעניינו עבירה של אי חגירת חגורת בטיחות, עבירה מיום 11/5/22
עיינתי בבקשה ובתגובת המשיבה, ואני בדיעה כי דין הבקשה להדחות, ולהלן יובאו טעמיי לכך:
סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "החסד"פ") קובע, בין היתר, כי בית המשפט רשאי לקיים את המשפט בגין הודעת תשלום קנס גם אם הבקשה להשפט הוגשה באיחור, ובילבד שהתקיימו התנאים האמורים בסעיף 229(ה) לחסד"פ, בשינויים המחויבים, או מנימוקים מיוחדים אחרים שיפרט בהחלטתו.
"מבקש אשר אינו מנמק את טענתו מדוע ייגרם לו עוות דין, "זולת טענה כללית שהעלה לפיה הוא כופר במיוחס לו", אינו עומד באמות המידה לביטולו של פסק דין שניתן בהעדר" ( רע"פ 8427/17 מדינת ישראל נ' אמנון סאלם).
...
מונחת לפניי בקשה להארכת מועד להישפט בגין דו"ח שעניינו עבירה של אי חגירת חגורת בטיחות, עבירה מיום 11/5/22
עיינתי בבקשה ובתגובת המשיבה, ואני בדעה כי דין הבקשה להידחות, ולהלן יובאו טעמיי לכך:
סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "החסד"פ") קובע, בין היתר, כי בית המשפט רשאי לקיים את המשפט בגין הודעת תשלום קנס גם אם הבקשה להישפט הוגשה באיחור, ובלבד שהתקיימו התנאים האמורים בסעיף 229(ה) לחסד"פ, בשינויים המחויבים, או מנימוקים מיוחדים אחרים שיפרט בהחלטתו.
לגופו של עניין, אין בידי לקבל את טענת המבקש ולפיה "לא ידע מאומה אודות הודעת תשלום הקנס". עיון בהודעת הקנס אשר צורפה לתגובת המשיבה, מלמד כי המבקש ידע גם ידע, ובתגובת הנהג נרשם מפי המבקש: " אני לא מקבל דו"ח".
נוסף על כך, תקנה 44א לתקנות סדר הדין הפלילי קובעת: "בעבירות תעבורה שעליהן חל סעיף 239א לחוק ובעבירות קנס רואים את ההודעה על ביצוע העבירה, ההודעה לתשלום קנס או ההזמנה למשפט לעניין עבירת קנס כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלן".
באישור המסירה צוין כי דבר הדואר חזר בציון "לא נדרש". בנסיבות אלו, חלה בענייננו חזקת המסירה העולה מתקנה 44א לתקנות התעבורה.
בסיכומו של דבר, אני דוחה את הבקשה
ניתנה היום, ג' אייר תשפ"ג, 24 אפריל 2023, בהעדר הצדדים.