מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירות מין של קטין: הודאה בכתב אישום מתוקן

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש הורשע, על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן, בשתי עבירות של ניסיון להטרדה מינית של קטין מתחת לגיל 15, בנגוד לסעיפים 5(א) ו-3(א)(6)(א) לחוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח–1998 (להלן: החוק למניעת הטרדה מינית), בצרוף סעיף 25 לחוק העונשין, התשל"ז–1977 (להלן: חוק העונשין), ובשתי עבירות של ניסיון למעשה מגונה בקטינה מתחת לגיל 14, לפי סעיף 348(א) בנסיבות סעיף 345(א)(3) ובצרוף סעיף 25 לחוק העונשין.
...
בית המשפט קמא נתן בצדק משקל רב לחומרת העבירות, ובית משפט זה קבע כי בעבירות מסוג זה אין מנוס בדרך כלל מהטלת עונש מאסר מאחורי סורג ובריח (ע"פ 6357/11 ברברמן נ' מדינת ישראל, פסקה 13 (23.6.2013).
ראו גם החלטתי ברע"פ 2681/19 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 13 (29.5.2019)).
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט ג' קרא: ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע בתפח"ע 61484-12-19 (כבוד השופטים נ' זלוצ'ובר (סג"נ), ד' כהן ו-ד' בן טולילה) מיום 21.10.2020, בגדריו נדון המערער לשמונה שנות מאסר, בנכוי ימי מעצרו; הפעלת עונש מאסר מותנה של 4 חודשי מאסר במצטבר לעונש המאסר; מאסרים מותנים; ופצוי למתלוננת בסך של 50,000 ש"ח. פרטי ההליך בבית המשפט המחוזי המערער הורשע על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן במסגרת הסדר טיעון בעבירות של ניסיון למעשה סדום, מעשה מגונה בקטינה מתחת לגיל 16 שלא בהסכמתה החופשית (עבירה לפי סעיפים 347(ב) יחד עם 345(ב)(1) בנסיבות סעיף 345(א)(1) וסעיף 25 ועבירה לפי סעיף 348(ב) בנסיבות סעיף 345(ב)(1) ו-345(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1997) ובעבירה של הפרת צו פקוח (לפי סעיף 22(א) לחוק הגנה על הציבור מפני ביצוע עבירות מין, התשס"ה-2005 (להלן: חוק הפיקוח)).
...
דיון והכרעה לאחר שעיינו בערעור על צרופותיו, בגזר דינו של בית משפט קמא ובתסקיר עדכני של שירות המבחן, ושמענו את טענות הצדדים, את נציגת שירות המבחן ואת המערער עצמו, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
בניגוד לטענת המערער לא מצאנו כי נפל פגם כלשהו במערך שיקוליו של בית המשפט קמא ובאיזון ביניהם בקביעת עונשו בתוך מתחם העונש ההולם.
לפיכך, לא מצאנו מקום להקלה בעונשו ולקיצור תקופת מאסרו אך בשל הבעת רצונו בטיפול והתחלת קבוצה טיפולית.
סוף דבר, הערעור נדחה.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד הפנה בית המשפט לפגיעה המשמעותית בתא המשפחתי שנגרמה ממעשי המשיב, ולכך שהמתלוננת, הוריה ואחיה נאלצו לעזוב את מיתחם המגורים המשותף, בעקבות "הנסיבות שנוצרו". הודגש, כי הנזק שניגרם וצפוי להגרם למתלוננת ברור, סביר כי הותיר צלקות בנפשה, וכי על אף שהיא מצויה בטיפול היא מתקשה לעבד את הארוע הקשה שחוותה, כעולה מדברי העובדת הסוציאלית המטפלת בה. אשר למיתחם הענישה, צוין כי כאשר מדובר בעבירות מין בקטינים קיים מינעד רחב, ו"מטבע הדברים, ב"כ המאשימה [המערערת – י' א'] הפנה אותנו לפסיקה מחמירה, ואילו ב"כ הנאשם [המשיב– י' א'] הפנה אותנו לפסיקה מקילה", אך נקבע, כי לא ניתן להקיש ממקרים אלו לעניינו של המשיב.
בקביעת עונשו של המשיב בתוך המיתחם נשקלה חומרת העבירה בה הורשע, הכוללת מעשים מגונים בנכדתו הקטינה, הסובלת ממגבלה פיזית; העידר עבר פלילי; גילו ותפקידו המרכזי בתא המשפחתי; הפגיעה שתגרם למשפחתו בעקבות עונשו; היתנגדות אביה של המתלוננת להשתת עונש מאסר בפועל; הודאתו בכתב האישום המתוקן אשר מנעה את העדת המתלוננת ובעקבות כך לחסכון בזמן שפוטי – אף על פי שנעשתה רק לאחר "שהוטח בפניו" הסירטון המתעד את מעשיו; וכן חרטת המשיב ונכונותו להישתלב בתוכנית טיפולית.
כאשר דמויות משמעותיות בחייו של הקטין מציגות חוסר אמון בגירסתו או מכחישות את הנזק שניגרם לו, יש לכך השלכה מכרעת על יכולתו להיתמודד עם הפגיעה.
...
אני סבור כי תוצאה עונשית זו, בנסיבות המקרה דנן, אינה משקפת נכונה את חומרת מעשיו.
התייצבות אביה של המתלוננת לצידו של המשיב לאחר חשיפת האירועים המתוארים והכחשתו את הפגיעה שנגרמה לה בעקבותיהם; וכן תיאור העובדת הסוציאלית כי המתלוננת נפגעה מינית בעבר על ידי אחיה וכי משפחתה מתנהלת "בדינמיקה של הסתרה", מובילים לכלל מסקנה כי נוסף על הנזק שנגרם לה מעצם הפגיעה המינית שחוותה, עליה להתמודד בנוסף עם נסיבות משפחתיות קשות ומורכבות.
אף בכך יש להוביל לכלל מסקנה כי העונש שנגזר על המשיב סוטה לקולה, ואינו שוקל נכונה את מכלול הנסיבות המתוארות.
לאור האמור לעיל, אני סבור כי יש להחמיר בעונשו של המשיב, ובשים לב לכלל לפיו ערכאת הערעור אינה ממצה את הדין, להעמיד את עונשו על 42 חודשי מאסר בפועל.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

גזר הדין המערער הורשע בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום המתוקן, על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון אשר לא כלל הסכמה לעניין העונש.
בפרט, על פגיעתן של עבירות המין בקטינים אין לי אלא להפנות לנכתב על ידי: "הפגיעה בנפשו של קטין בשלב זה של חייו, טרם התגבשה אישיותו באופן מלא, מותירה בו פעמים רבות צלקות עמוקות ומתמשכות ומצדיקה השתת עונשים משמעותיים ומרתיעים על המבצעים של עבירות אלה, באופן שיגן על שלמות גופם, נפשם ובטחונם של קטינים [...]. ‏על העונש המושת על מי שהורשע בבצוע עבירות מין בקטינים לבטא גם את הסלידה הרבה ממעשים אלו [...]" (ע"פ 4124/21 מדינת ישראל נ' רימוני, פסקה 11 (1.6.2022) (להלן: עניין רימוני)).
ענייננו יוכיח: בתסקיר שירות המבחן צוין, כי למעט הודאתו בעצם קיום המגע המיני עם המתלוננת, "כאשר גם בהתייחס לכך צימצם מחומרת מעשיו וייחס לה יוזמה והדדיות", המערער "הרחיק את עצמו ממרבית פרטי כתב האישום המתוקן, בו בחר להודות, לדבריו, מתוך רצון לקדם את סיום ההליך המשפטי ולהמנע מניהול הוכחות". אין בעצם ההודאה, אם כן, כדי ללמד על נטילת אחריות מצידו של המערער; יש להביאה בחשבון, כנסיבה מקילה, אך במסגרת השיקול של שתוף הפעולה עם רשויות החוק.
...
המסקנה היא כי העונש שנגזר על המערער הולם את חומרת מעשיו ואת נסיבות ביצוע העבירה, וודאי שהוא לדידי אינו מגלה עילה להתערבות בית משפט זה. אשר על כן, אני סבור כי דין הערעור להידחות, וכך אציע לחבריי.
כך סבורני שראוי להורות גם במקרה זה. לאור האמור, אילו דעתי הייתה נשמעת היינו מקלים ברכיב המאסר בפועל בעונש שנגזר על המערער, ומעמידים אותו על 14 שנות מאסר.
לפיכך, החלטתי לצרף את דעתי לדעתו של חברי, השופט י' אלרון; דינו של הערעור – להידחות.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשה והבקשה ביום 13.02.2024 הורשע המבקש על יסוד הודאתו בכתב האישום המתוקן בבצוע שלוש עבירות של מעשה מגונה תוך ניצול יחסי תלות, מרות, חינוך או השגחה לפי סעיף 348(ד)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); וכן בעבירה נוספת של ניסיון לבצוע מעשה מגונה לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין.
כתב האישום בו הורשע המבקש מתאר מספר פגיעות מיניות שבוצעו בשני קטינים, אשר היו תלמידים אותם חנך המבקש במסגרת תפקידו בתלמוד התורה.
...
נחה דעתי, אם כן, כי בדין גזר בית משפט קמא עונש מאסר בפועל על המבקש, אשר יהווה על דרך הכלל, העונש הראוי לעבירות מעין אלה; וזאת, תוך יישומו של הכלל לפיו אין ערכאת הערעור ממצה את מלוא חומרת הדין עם הנאשם, ותוך מתן ביטוי הולם להליך הטיפולי שעבר המבקש.
בנסיבות אלה, אין בידי להיעתר לבקשת רשות הערעור (עניין אבו סרחאן, בפסקה 13).
לא למותר לציין גם, כי המילה שיקום אינה מילת קסם (ראו למשל: בש"פ 3277/24 אלהואשלה נ' מדינת ישראל, פסקה 12 (16.04.2024); וכי ממילא, ככלל, לא תוענק רשות ערעור ב'גלגול שלישי', רק משום שבית המשפט מצא שלא לחרוג ממתחם הענישה לקולא (ראו למשל: רע"פ 3445/24 אזברגה נ' מדינת ישראל, פסקה 5 (18.04.2024); עניין אבו סרחאן, בפסקה 14).
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו