מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירות אי מתן זכות קדימה לרכב חולף

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על הכרעת דינו של בית משפט השלום לתעבורה בחדרה מיום 10.7.2022 (גזר הדין הוא מיום 14.7.2022) בתיק ת"ד 4624-09-20, במסגרתה הורשע המערער בעבירות של אי מתן זכות קדימה בפנייה שמאלה, עבירה לפי תקנה 64(א)(2) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "התקנות"), נהיגה בחוסר זהירות, עבירה לפי תקנה 21(ג) לתקנות, והתנהגות הגורמת נזק וחבלות של ממש, עבירה לפי תקנה 21(ב)(2) לתקנות וסעיף 38(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש].
בהכרעת דין מנומקת ומפורטת היטב, קבע בית המשפט קמא כי לאחר שבחן את גרסאות הצדדים ואת הראיות, ולאחר ששמע את העדויות ונוכח היתרשמותו הישירה מעדויות אלה, השתכנע הוא מעל לכל ספק סביר כי התאונה התרחשה כמתואר בכתב האישום וכי המערער עבר את העבירות המיוחסות לו. בית המשפט קמא דחה את טענתו של המערער לפיה טרם החל לפנות שמאלה בצומת וכי ארוע התאונה נגרם בשל אשמו של הנהג המעורב אשר סטה לנתיבו של המערער והיתנגש בו לעבר חזית רכבו.
"די שהמגע היה על גבול הנתיבים שאינם מסומנים כאמור כדי להותיר ספק סביר". אשר לקביעה של הבוחנת את איזור התאונה על פי שברי כלי הרכב על הכביש, טען המערער כי מאחר והכביש לא ניסגר, חלפו רכבים ואנשים התגודדו, קיימת אפשרות סבירה והגיונית כי אזרחים אחרים הזיזו שברים אשר עלולים לגרום לתאונה נוספת וכי גם האופנוע יתכן והוזז.
...
אמנם על המאשימה לספק גם ראיות שיש בהן לסייע להגנתו של הנאשם העומד לדין, זאת במסגרת חובתה לשקוד בסבירות על איסוף הראיות, אך בנסיבות הכוללות של התיק ובשים לב לתשתית שנפרשה בפני בית המשפט קמא, אני סבור כי הגנתו של המערער לא קופחה, וזה הוא הרי המבחן הדרוש לענייננו.
לאחר שבחנתי אפוא את כל טענותיו של המערער, גם אלה הממוקדמות באי הבאת תוצרי מצלמות האבטחה וגם הטענות שעניינן מיקום האימפקט, האפשרות כי האופנוע הוזז, מיקום השברים והטענה כי שמא יתכן וגם השברים עצמם הוזזו ממקומם (בין אם על ידי האזרחים שהיו במקום ובין כתוצאה ממשב רוח שמקורו ברכב כבד זה או אחר), ומבלי שנעלמה מעיניי אף הטענה כי הנתיבים במקום אינם מסומנים, ולאחר שעיינתי בעצמי בראיות שהונחו בפני בית המשפט קמא, הכל כפי שתואר בהרחבה לעיל, נחה דעתי כי אין מקום ועילה להתערב בהכרעת דינו של בית המשפט קמא, אשר מבוססת כאמור גם על התרשמות ישירה ובלתי אמצעית מהעדים שהעידו בפניו.
סוף דבר השורה התחתונה מכל האמור, היא שדין הערעור להידחות.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לעניין נסיבות ביצוע התאונה - עסקינן בצבר חמור של עבירות - אי מתן זכות קדימה לרכב הבא מימין בצומת שלא הוצב בו תמרור, נהג חדש, ללא מלווה, היתנהגות הגורמת נזק, נהיגה רשלנית, תוקף רישיון נהיגה פקע וטרם חלפו 6 חודשים מיום פקיעתו, וחבלה של ממש - נסיבות בהן טמון סיכון רב למשתמשי הדרך, ויש בהן כדי להעיד שהמסוכנות הנשקפת מהמשך נהיגתו של הנאשם גבוהה.
...
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: הנאשם יבצע 200 שעות של"צ, על פי תכנית שיכין עבורו שירות המבחן.
אני דנה את הנאשם ל-3 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,500 ש"ח .

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התביעה, טוענת, מנגד, שרכב הנאשם לא נתן זכות קדימה לרכב ה"שברולט" שנסע בתוך מעגל התנועה, וגרם לבלימתו, ועל כן יש להרשיעו בעבירה המיוחסת לו. מטעם התביעה העידה השוטרת נועה צברי (להלן – השוטרת צברי), עורכת הדוח.
כשנשאל כיצד ראה שהנהגת דיברה בטלפון השיב: "הסתכלתי בצומת ימינה שמאלה. כשאני עצרתי בקוו שלי, מכונית אחת חלפה נסעה להרצל דרום ואז אני נכנסתי. כשמעגל התנועה התפנה נכנסתי, הסתכלתי ימינה וראיתי" (עמ' 11 לפרו', ש' 17-18).
...
לסיכום, הנאשם העיד לפני והתרשמתי שגרסתו אמינה ועקבית, והארוע נחרת היטב בזכרונו.
בנסיבות האמורות החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
29371 לאור כל מה שכתבתי למעלה, הרי לא הוכח לפני שהנאשם עבר את העבירה המיוחסות לו בכתב האישום על כן החלטתי לזכותו.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ע"פ עובדות כתב האישום, ביום 16.01.2020 בשעה 16:00 או בסמוך לכך, נהג הנאשם ברכב פרטי ברחוב שמעיה ואבטליון בפתח תקווה, ובהגיעו לצומת עם רחוב נחשון, לא ציית להוראות תמרור 301 (תן זכות קדימה) המוצב בכניסה לצומת בכיוון נסיעתו, בכך שניכנס אל הצומת מבלי להבחין מבעוד מועד באופנוע שהתקרב לצומת משמאלו, לא נתן לו זכות קדימה, חסם את דרכו וכלי הרכב התנגשו.
זמן הפינוי – פרק הזמן שחלף מרגע תחילת נסיעת הנאשם מן הקו הדמיוני של הצומת ועד לנקודת האימפקט: מומחה ההגנה קבע בחוות דעתו כי לאור גרסת הנאשם לפיה החל נסיעה ממצב עצירה ונסע במהירות איטית כשבכוונתו לעצור בין שני המסלולים – הרי שנסע בתאוצה של 0.8 מטר לשניה והגיע עד למהירות של 15 מטר בשניה ומסקנתו כי הזמן הדרוש לרכב הנאשם לחציית הכביש ממצב העצירה עד למקום עצירתו בין שני איי התנועה – עומד על 6.95 שניות (עמוד 15 לחוו"ד (נ/4) פסקה ו).
עוד אציין כי כנגזרת מקביעתי לעיל, כי אין לשלול האפשרות כי הנאשם לא התרשל בשלב הכניסה לצומת הוריתי על זיכויו מחמת הספק מן העבירה של אי מתן זכות קדימה בנגוד לתמרור – עבירה הנבחנת בשלב הכניסה לצומת (רע"פ 7468/07 לוקשניסקי נ' מדינת ישראל (19.02.09), פסקה 22).
...
לסיכום חלק זה, בראיות המאשימה אין בסיס מספק לקביעה כי הנאשם אשר התרשל בנסיעתו בתוך הצומת בכך שלא הבחין כלל באופנוע המעורב מהלך כל זמן החציה, יכול היה למנוע התאונה לו נקט באמצעים המתאימים.
סוף דבר לא הוכח כי הנאשם התרשל בעת כניסתו לצומת שכן בהעדר ממצאים פוזיטיביים לגבי מהירות נסיעת האופנוע המעורב וזמן הפינוי של רכב הנאשם, קיימת אפשרות סבירה כי האופנוע המעורב היה מחוץ לשדה ראייתו של הנאשם עת נכנס לצומת והחל בחצייתו.
נוכח כל האמור לעיל הריני מזכה הנאשם מן העבירות של אי מתן זכות קדימה בניגוד לתמרור וגרימת תאונה שתוצאתה חבלות של ממש וזאת מחמת הספק, ומרשיעה את הנאשם בעבירה של נהיגה בקלות ראש.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

יוער, כי בית המשפט הקל באופן משמעותי בעונש בשל אשם תורם של רוכב האופנוע שנהג במהירות 144 קמ"ש מקום בו המהירות המותרת הנו 80 קמ"ש. עפ"ת (מחוזי חי') 39036-11-21 מוחמד סרחאן נ' מדינת ישראל (31.01.22) – המערער הורשע, לאחר ניהול הוכחות, בעבירות של היתנהגות הגורמת נזק, אי מתן זכות קדימה לרכב ממול כשהנתיב חסום, נהיגה רשלנית וחבלה של ממש.
בכלל זאת, רשאי בית המשפט להיתחשב באלו: הפגיעה של העונש בנאשם, לרבות בשל גילו; הנזקים שנגרמו לנאשם מבצוע העבירה ומהרשעתו; נטילת האחריות של הנאשם על מעשיו, וחזרתו למוטב או מאמציו לחזור למוטב; מאמצי הנאשם לתיקון תוצאות העבירה ולפצוי על הנזק שניגרם בשלה; שתוף הפעולה של הנאשם עם רשויות אכיפת החוק; היתנהגותו החיובית של הנאשם ותרומתו לחברה; נסיבות חיים קשות של הנאשם שהייתה להן השפעה על ביצוע מעשה העבירה; חלוף הזמן מעת ביצוע העבירה; עברו הפלילי של הנאשם או היעדרו.
...
בשים לב למידת רשלנותו של הנאשם, לחומרת הפגיעה בנפגע העבירה, למדיניות הענישה הנהוגה במקרים דומים ולאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לעבירות בתיק זה נע ממאסר של חודשיים, שיכול שירוצה בעבודות שירות, עד למאסר בן שנים עשר חודשים מאחורי סורג ובריח, פסילה בפועל לתקופה שבין 6 חודשים ל-3 שנים ועונשים נלווים.
בשים לב לכל האמור לעיל, התרשמתי כי שליחתו של הנאשם למאסר, ולו בעבודות שירות, תפגע בהליך השיקום המשמעותי שבעיצומו הוא מצוי ותסיג אותו לאחור.
בהתחשב בכל האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: פיצוי לנפגע העבירה אליסף גברא ת.ז. 213398944 בסך 2,600 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו