בהמשך פסק הדין, עמד בית המשפט על התפתחות הדין הנוגע להגמשת דרישת הנזק הקונקרטי, כשעומדת לנגד עיני בית-המשפט תכלית של שקום העבריין, ודוק:
"לטעמי, בהקשר של הנזק הקונקרטי, נכון להתבונן על כל נאשם ונאשם. לכל אדם קיימים מאפיינים אחרים, הוא נמצא בסביבה מסיימת ואורח חייו ייחודי. על כן, ניזקו יהיה לא אחת תלוי בנתוניו האישיים, בנתוני סביבתו, הקהילה, התרבות וכיוצ"ב נתונים המשפיעים על יכולת התקדמותו והתפתחותו של אדם בסביבתו".
ובמקום אחר, ביחס לבחינת סוג העבירה:
"כל מקרה לגופו, וגם בסוג עבירות אלו, על אף החומרה העקרונית שראה המחוקק במעשה לרבות תוך הגדרתו כעבירת פשע צריך שתהא בחינה קונקרטית בכל מקרה ומקרה".
ובמקום אחר נקבע כי גם הבאים רלבאנטיים בשאלת אי ההרשעה:
"...יש לבחון קונקרטית את חלקו של העושה במכלול הארוע, האם מדובר במעידה חד פעמית או במאפיין היתנהגותי וכן יש לבחון גם את היתנהגותו של העושה לאחר הארוע ובכלל זה את אופן נטילת האחריות ולא פעם גם שקולי חרטה לניסיונות להקטין את הנזק. אין מדובר כמובן ברשימה סגורה של שיקולים וכל מקרה יהיה לגופו"
מן הכלל אל הפרט
סוג עבירה וחומרתה:
עסקינן בעבירה של תקיפה סתם לפי סעיף 379 לחוק העונשין, עבירת עוון ללא תוצאות חבלה לצידה.
...
כך למשל בעפ"ג (מחוזי ב"ש) 66903-07-20 טאופיק אבו מדיעם נ' מדינת ישראל (נבו 30.12.2020) (להלן: "עניין אבו מדיעם"), בו נקבע (בדעת רוב):
"מקובלת עליי טענת ב"כ המערער, התואמת את ההלכה הפסוקה, לפיה בין התבחינים הללו מתקיימת מעין "מקבילית כוחות", במובן זה שככל שמעשה העבירה חמור יותר, נדרש הנאשם להוכיח פגיעה קונקרטית ולא יהא די בתרחיש תאורטי או אף בהוכחת מידת ודאות קרובה לקיומו של נזק קונקרטי.
ויחד עם זאת מסגרת השל"צ המוצעת על ידי שירות המבחן מצומצמת מאוד, וסבורני כי יש להורות על הרחבתה בבחינת תשלום חברתי ערכי מצד הנאשם על מעשיו, לצד פיצוי למתלונן.
סוף דבר – מורה על ביטול הרשעת הנאשם.
גמר דין ללא הרשעה
בית המשפט דן את הנאשם לעונשים הבאים:
160 שעות של"צ אשר תבוצענה בהתאם לתוכנית שתוגש על ידי שירות המבחן תוך 30 ימים לאישור בית המשפט.