בהמשך ציינתי כי בהתאם, קבע בית-הדין, בצדק, כי הממונה לא עמד בנטל להראות קיומו של אינטרס צבורי בעל משקל ממשי המצדיק הותרת המשיב במשמורת, שכן לא הובאו ראיות חדשות או חוות-דעת עדכנית על מסוכנות הנשקפת כיום מהמשיב וכי מצבו הנפשי של המשיב אינו מלמד בהכרח כי נשקפת ממנו מסוכנות.
קבעתי, כי עניינו של המשיב קורא ליישום אמרת אגב זו, ונראה כי הגיעה העת שהמדינה תפתח כלי מתאים אשר יסייע לממונה, ובמקרה הצורך גם לבית הדין, בהערכת מסוכנותו של נתין זר, אשר ביצע עבירה פלילית בגינה ריצה מאסר בפועל ומועבר בסופו למעצר מינהלי, כשאין כל אופק להרחקתו.
אלא, שכפי שטענה ב"כ המשיב, מדובר במסמך שכלל אינו ברור; לעומתו, קיים מיסמך שנערך ביום 9.11.16 על-ידי ד"ר מנור, מנהלת שירות פסיכיאטרי אמבולטורי במב"נ – שב"ס, לפיו המשיב אובחן כסובל מתהליך סכיזופרני, ללא דיווח על היתנהגות חריגה, כשהוא אינו מגלה תכנים פסיכוטיים פעילים.
...
דיון והכרעה
איני מקבלת את עתירתה המרכזית של ב"כ המערערת להשיב את עניינו של המערער לשימוע מחודש לפני ממונה.
זאת, על בסיס מספר נימוקים: א. סבורני, כי עליי לנהוג על-פי מצוות בית-המשפט העליון, אשר הורה על החזרת הדיון לבית-משפט זה ולא לרשות המנהלית לקבלת החלטה חדשה; ב. מקובלת עליי גישת ב"כ המשיב לפיה, חלפה תקופה ארוכה במהלכה מצוי המשיב במשמורת, ולא יהיה זה צודק לגרום לעיכוב נוסף בהליכים; ג. לו היתה מוצגת לעיוני תחילתה של תשתית ראייתית מנהלית חדשה שיש בה פוטנציאל לשינוי נסיבות, ייתכן והייתי נעתרת לבקשת ב"כ המערער.
בנסיבות אלו, כשהמערערת בחרה שלא להגיש הערכת מסוכנות ולא קיים בידיה כל חומר חדש אודות המשיב, אני מורה על דחיית הערעור.
בהעדר כל אופק להרחקה, כשהחלטת הממונה התבססה על מידע חלקי בלבד, ועל בסיס יישום הכללים שנקבעו בבר"מ טומזגי, אני קובעת כי החלטת הממונה לא היתה סבירה, ועל בסיס התשתית הראייתית הקיימת, בית-הדין צדק בכל קביעותיו.