מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבודה מועדפת: שנה אחרי השחרור - הטבות לחיילים משוחררים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

העובדה שהתובע "פספס" ב - 11 ימים את האפשרות להנות מהיעדר הצורך ליצבור תקופת אכשרה בשל כך שהתחיל בעבודתו המועדפת בחלוף 11 יום מסיום שנתו הראשונה, אינה מאפשרת לנו לקבוע כי הנתבע טעה עת דחה את התביעה לקבלת מענק עבודה מועדפת, אלא רק להצטער שהמחוקק בחר להוסיף את המיגבלה הזאת שברי כי יש בה כדי להקשות על החיילים המשוחררים שלמענם חוקק סעיף 174 לחוק ולקוות שייעשה שינוי במיגבלה הנ"ל, שינוי אשר יהיה בו כדי לאפשר ליותר חיילים משוחררים שתרמו למדינה, כדוגמאת התובע,להנות מההטבה של מענק עבודה מועדפת.
...
אם לתובע שהתחיל לעבוד 11 ימים לאחר תום השנה תוכר התקופה כמייצרת זכאות למענק "עבודה מועדפת" לפנים משורת הדין, אזי דבר זה פותח פתח לשאלות ותביעות נוספות כדוגמת: מדוע לא לתת את המענק גם לחייל שהתחיל לעבוד בעבודה מועדפת אחרי 15 ימים או 20 ימים או 30 יום אפילו? הרי אין לדבר סוף.
למעשה, בחינת האמור בפסיקה ובדברי החוק, בהקשר של תכליתו וכן בחינת עניינו של התובע מובילה למסקנה כי בהקשר זה הדרך בה פעל האחרון לא פגעה בתכלית החוק ולכן, קיווה ביה"ד כי הנתבע יוכל לאשר את תביעת התובע, כפי שניתן להתרשם מההחלטה שנתן בסיום הדיון המוקדם, אלא שלמרבה הצער, משהודיע הנתבע כי אינו יכול לעשות כן, הגענו לכלל מסקנה כי החוק לא מאפשר לנו להסתפק רק בעובדה שהדרך בה פעל התובע לא פגעה, לכאורה, בתכלית החוק, שהרי כפי שהדבר עולה מציטוטי סעיפי החוק הרלוונטיים, אשר מצאו ביטוי בטענות ב"כ הנתבע (סעיף 4 דלעיל) וכן ב"מסגרת הנורמטיבית" (סעיף 6 דלעיל), החוק פוטר חייל משוחרר רק בשנתו הראשונה לאחר השחרור מתקופת אכשרה לצורך זכאות לדמי אבטלה.
בחרנו להביא את טענות באת כח הנתבע בצורה מפורטת הואיל ומצאנו שבשלהן וחרף רצוננו לעזור לתובע, לא נוכל לעשות כן וזאת בדיוק מהטעמים שפורטו על בסעיף 4 לפסק דין זה ובשל לשונו החד משמעית של החוק.
סוף דבר - לנוכח האמור לעיל ובלב כבד לא נותר לנו אלא להורות על דחיית התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע טען בסיכומיו כי הוראות הדין ברורות ועל יסודן לא ניתן לתת מענק למי שטיפל במי שזקוק לטפול אך אין לו היתר להעסקת עובד זר. הכרעה: ראוי להקדים ולפתוח בתכלית לשמה ניתן מענק עבודה מועדפת לחייל: "הראציונאל העומד בבסיס המענק הניתן עבור עבודה מועדפת מתבסס על הרצון לעודד חיילים משוחררים לעבוד בעבודה מעין זה במשך השנה הראשונה שלאחר שחרורם משירות סדיר. במה הדברים אמורים? בשנה זו זכאי החייל המשוחרר לקבל דמי אבטלה גם ללא צבירתם של ימי אכשרה בכלל. כך, אם יעבוד בעבודה מועדפת, יקבל תחת דמי אבטלה שכר עבודה ונוסף על כך, מענק מיוחד.
לנוכח תכלית זו ניתנו הטבות ותמריצים למי שעושה כאמור, כפי שעולה מס' 224(א)(1א) ו-224 (א)(2) לחוק.
...
לא מצאנו שיש בתנאי (הקבוע בסעיף ז' (1)) פגם המצדיק התערבות בית הדין.
אכן בית הדין מוסמך לפרש את הדין ואף לקבוע בטלותן של הוראות סטטוטוריות במקרה מתאים, אך המקרה דנן אינו מקרה הראוי לפעול בו בדרך זו. סוף דבר – לנוכח הוראות הדין והפסיקה כאמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר התאונה פנה התובע לועדות רפואיות של קצין התגמולים לצורך הטבת נזקיו וקביעת דרגת נכותו.
הוא לא עבד במשך מספר חודשים וביום 30.12.09 החל לעבוד בעבודה מועדפת כמאבטח במלון דפלומט במשך שנה (עד סוף חודש דצמבר 2010).
בשים לב לכך שרוב העבודות הפתוחות לפני התובע כללו היבט פיזי (ראו להלן דיון בנתוניו התעסוקתיים) אין להניח כי מצבו הרפואי אפשר לו, כחייל משוחרר המחפש עבודה חדשה, להישתלב בשוק העבודה עד מועד זה. לפיכך יש לפצותו בגין תקופה זו (9 חודשים) באופן מלא.
עמדת המוסד לביטוח לאומי הייתה שהתובע היה חייל בשירות חובה ולכן על משרד הבטחון לשאת בעלויות אלה ולאחר שיחרורו עליו לפנות לקופת החולים בה הוא חבר על מנת לבדוק אפשרות לקבלת החזרים עם אישור הכרה בתאונה מהמוסד לביטוח לאומי.
...
נוכח מסקנתי לפיה קביעת הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי מחייבת בהליך זה אני קובעת כי לתובע נכות רפואית צמיתה בשיעור של 10%.
אין בידי לקבל טענה זו. מעיון במסמכים הרפואיים עולה בבירור כי התובע קיבל במהלך חודשים אלה טיפולים רפואיים אינטנסיביים, בעיקר טיפולי פיזיותרפיה.
תוצאה הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים שנפסקו בפסקאות 8, 14, 18, 19, 20 ו-25.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2005 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאותן מטרות היתייחס חברי השופט פליטמן בפסיקתו בעיניין אלון מלכה:" תכלית חקיקת סעיף 174 לחוק לעניין מענק עבודה מועדפת הייתה לעודד חיילים משוחררים לאחר שירות החובה, שנכפה עליהם מכוח חוק שירות הבטחון, להישתלב במקומות ובסוגי עבודה שנקבעו כעבודה מועדפת, מתוך היתחשבות בצורכי המשק". ובעניין מיכל גוטמן, הוסיף השופט פליטמן דברים אלה:" אשר למענק עבודה מועדפת או נידרשת, תכלית נתינתו הנה - הפניית חיילים משוחררים לעבוד בסוגי עבודות, בלתי מקצועיות בעיקר, בשל נחיצותן למשק המדינה וכלכלתה, במקומות עבודה ובענפי עבודה הסובלים ממחסור כרוני בעובדים". על תכלית החוק בהיבט של הישתלבות במעגל העבודה עמד גם חברי הנשיא אדלר בפסק הדין בעיניין מטרני:" הראציונאל העומד בבסיס המענק הניתן עבור עבודה מועדפת מתבסס על הרצון לעודד חיילים משוחררים לעבוד בעבודה מעין זו במשך השנה הראשונה שלאחר שחרורם משירות סדיר. במה דברים אמורים? בשנה זו זכאי החייל המשוחרר לקבל דמי אבטלה גם ללא צבירתם של ימי אכשרה בכלל. כך, אם יעבוד בעבודה מועדפת, יקבל תחת דמי אבטלה שכר עבודה ונוסף על כך, מענק מיוחד. המשמעות הנה כי המחוקק ראה לנכון ליצור תמריץ עבור חיילים משוחררים שלא לסמוך את ידיהם על דמי אבטלה אלא לצאת אל שוק העבודה". העבודה במקומות העבודה שבלוח ח' נחשבה לעבודה נידרשת המזכה את החייל המשוחרר בתשלום המענק.
אף לא מן הנמנע כי במסגרת שקולי מדיניות שבהענקת הטבות סוציאליות עשויים שקולי תקציב לתחוֹם את גדר הזכאים להטבות או את שיעורן.
...
אוסיף כי בדומה לחברתי אף אני סבור שבמקרה הנדון "..לשון החוק ותכליתו ארוגים במסכת אחת" אלא שלטעמי, מארג זה מוביל אל עבר קבלת עמדת המוסד המעוגנת בלשונו הברורה של החוק.
יפים לעניין זה הדברים שקבע בית המשפט העליון, בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, בעניין שהינו , כדלקמן: "עניננו במדיניות הענקת הטבות סוציאליות לנכים, ומקובל עלי כי בסוגיה זו צורך יש להגביל ולתחום את ההטבות לפי האילוצים התקציביים בהם נתונים הצדדים להסכם, ועל פיהם יש לקבוע סדרי עדיפויות..". ובהמשך: "ודאי ואין צריך לומר שגם לפי קנה מידה של מגורים במרחק מסויים וקבוע מדירת הנכה יקרו מקרים שלא יהיו כלולים במסגרת המרחק שייקבע, ופלוני הנכה עלול להפגע בגלל שעור של מטר אחד ואף פחות מכשיעור, שעה שמן הצדק היה, לפי הרגשתנו, שעוול זה הנגרם לו על לא עוול בכפו יימנע הימנו. אך כך דרכה של תורת המשפט שיש ועקרון מסויים, שבדרך כלל טוב הוא כלשעצמו וטוב לבריות הימנו, שגורם הוא במקרה קונקרטי מסויים, תופעה מעין זו אין מנוס הימנה, ואין בה כדי להצדיק התערבותנו בה...".סוף דבר לו תשמע דעתי היינו מקבלים את עמדת המוסד לביטוח לאומי.
סוף דבר ברוב דעות חברי המותב כנגד דעתו החולקת של הנשיא אדלר הוחלט כדלהלן: · נדחים הערעורים שהגיש המוסד לביטוח לאומי ומתקבל הערעור שהוגש כנגד המוסד (עב"ל 1186/04).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המומחית בדקה את התובע 8 שנים לאחר התאונה, והיא ציינה בחוות דעתה כי "מאז התאונה אינו לומד אינו עובד". מחוות הדעת של ד"ר שוורץ עולה, שהיא אינה סבורה שהתובע אינו מסוגל לבצע עבודה כלשהיא.
ד"ר שוורץ היא מומחית בתחום השקום, ולא ראיתי שאין לקבל את חוות דעתה בעיניין זה. כפי שיפורט בהמשך, התובע שירת שירות מלא בצה"ל, ולאחר שהשתחרר מהצבא הוא עבד בעבודות שונות.
לאחר שרותו הצבאי התובע עבד בעבודה מועדפת כקצין ביטחון במלון.
בנוסף צורף אישור ממשרד החינוך מיום 20.8.09 שלפיו המוסד בו התובע ביקש ללמוד מוכר על ידי משרד החינוך בהקשרים של חוק קליטת חיילים משוחררים, והפקדון לו התובע זכאי.
גב' מילוא-פלסר היא מהנדסת תעשיה וניהול והיא עובדת כשותפה ומנהלת פעילות הסקרים בחברת צבירן ייעוץ וסקרים בע"מ, חברה שעוסקת משנת 1984 בעריכת סקרי שכר והטבות במגוון תחומים, ובהם בענף ההיי-טק. גב' מילוא-פלסר פירטה בחוות דעתה את מסלולי הקריירה השונים והמקובלים בקרב בוגרי תואר מדעי המחשב, והיא עמדה על אפשרויות הקידום ורמות השכר.
...
משכך אני נעתר לבקשת הנתבעת וקובע, כי מסכומי הפיצויים שפסקתי כמפורט לעיל, יש לנכות את תשלומי המוסד לביטוח לאומי כמפורט על ידי הנתבעת בסיכומיה, היינו יש לנכות סכום של 3,715,561 ₪.
סוף דבר תביעת התובע נגד הנתבעת מתקבלת.
יוצא אפוא, שעל הנתבעת לשלם לתובע את היתרה בסך 887,720 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו