מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבודה מועדפת במאפייה: זכאות למענק לפי סעיף 174 לחוק הביטוח הלאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

המחלוקת בתיק זה עניינה בשאלה האם עבודת התובעת במאפייה מוכרת כעבודה מועדפת לצורך סעיף 174 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995.
מסגרת משפטית הזכאות למענק קבועה בסעיף 174 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, שבהגדרת "עבודה מועדפת" מפנה לסוגי עבודות המפורטים בלוח ח', אשר כולל עבודה בלתי מקצועית בתחנות דלק, בבניין, בבתי מלון, באתרי גידולים חקלאיים ובתי אריזה ועוד.
...
ראשית, לא שוכנענו כי המאפייה בה עבדה התובעת הינה בבחינת מפעל יצרני.
על יסוד כל האמור, לא מצאנו כי ניתן לסווג את המאפייה כמפעל תעשייתי בענף המזון לצורך לוח ח'.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

תביעת התובע לקבלת מענק עבודה מועדפת נדחתה על ידי הנתבע, במכתב דחייה מתאריך 5.9.12, בנימוק כי התובע לא עבד בסוג עבודה או מקום עבודה אשר הוכר כעבודה נידרשת, בהתאם לסעיף 174 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה- 1995 (להלן: "החוק"), וכי התובע לא עבד 6 חודשים מלאים לפחות בעבודה נידרשת.
מאפיית שילת הנה מקום עבודה המזכה, גם לשיטת הנתבע, במענק עבודה מועדפת.
סעיף ו' בלוח ח' מיפרט, כי העבודות המזכות במענק עבודה מועדפת במפעל תעשייה, הנן עבודות מתכות שונות כפי שפורטו בלוח, עבודות הקשורות בהלבשה, כפי שפורט בלוח, וכן עבודות בלתי מקצועיות בתעשיות הבניה המזון והטכסטיל ובתעשיות אחרות, לרבות הפעלת מכונות ועבודות ניקיון, ולמעט עבודת פקידותית.
...

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם זכאית התובעת למענק "עבודה מועדפת" לפי סעיף 174 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה- 1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי" או "החוק")? רקע עובדתי: התובעת, ילידת 1994, השתחררה משרות סדיר ביום 16.7.2014.
לכן, לא ניתן לראות במאפיה כמפעל תעשייה, כהגדרתו בחוק הביטוח הלאומי.
...
לפיכך, "מבחינת תכלית החוק לא די בעצם עשיית העבודה המועדפת. יש הכרח כי אותה עבודה תבוצע במקום עבודה שחסרים בו עובדים על פי צרכי המשק ואין זו דרישה פורמליסטית כלל. מלצר במסעדה למשל, לא זכאי למענק להבדיל ממלצר בבית מלון, בשל צרכי המשק להפניית אנשים לבתי המלון. לכן דין הערעור להיחרץ על פי סיווג מקום העבודה במקרה שלפנינו. על פני הדברים מקום העבודה נראה בעיני יותר שייך לשירותים מאשר לבתי מלאכה" (ההדגשות הוספו).
לא זו אף זו, התובעת טענה, כי עסקה בתקופה שבמחלוקת באריזה בלבד, טענה שלא הוכחה, וממילא גם אין מדובר בעבודת "ייצור". לאור כל האמור לעיל, לא ניתן לסווג את החנות בה הועסקה התובעת כמפעל ב"תעשיית המזון", ובהתאם כעונה להגדרת "עבודה מועדפת". לאור קביעתי הנ"ל, אין אני נדרש לבחון את היקף עבודתה של התובעת בחנות, שכן ממילא אין היא עומדת בתנאי הראשון של עבודה "במקום עבודה נדרש". אך למעלה מן הצריך אוסיף, כי לא הוכחה עבודה במשרה מלאה, כשהתובעת עצמה אישרה בעדותה כי: "נכון שהיו ימים שעבדתי רק שעתיים או פחות. אני משיבה, נכון, כי זה היה לפי הצורך, היו גם ימים שלא היה מה לארוז, אז לא הייתי אורזת.
סוף דבר: לאור האמור, משקבעתי שאין לראות במקום העבודה כמפעל תעשייה כהגדרתו בחוק, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו