שם נקבע, בין היתר, כי "... בחינת טענה בדבר תלושים פקטביים - היינו כי האמור בתלושים אינו משקף את הסכמתם העובדתית של הצדדים – הנה טענה עובדתית, שיש לבוחנה בראי החקיקה המסדירה את בהירותם וודאותם של תנאי ההעסקה." בעיקר בהתאם להוראות חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיום וקבלה לעבודה), התשס"ב- 2002 (להלן: "חוק הודעה לעובד") וחוק הגנת השכר.
אני אומר לך ש-1 בהתאם לתלוש והשני הוא בשחור?
כמו שעו"ד שלי אמר לי, אחד השיקים לא חתום.
ועוד הופנה מנהל הנתבעת, בחקירתו, לאי דיוקים שונים שנפלו בתלושי השכר אל מול אלו שבדו"חות הנוכחות, ואי ההיגיון ברשום שעות העבודה בדו"חות הנוכחות (רישום שנתייחס אליו ולהשלכות שלו בהרחבה בהמשך בפרק הדן בשעות הנוספות) והיה באלו ו/או בהצטברותם יחדיו כדי להטיות את הכף לזכות התובעים ולקבלת גירסתם באשר לפיקטיביות תלושי השכר ולגובה השכר לו הם טוענים אילמלא אישר התובע בעדותו עצם קבלת השיקים שהוציאה הנתבעת וכך נישאל התובע וכך השיב;
"ש. המנוח במהלך עבודתו היתקדם בעבודה, או כמו שהוא התחיל סיים?
אלא וכבר עתה נציין, כי בנטל זה הם לא עמדו משלא הביאו כל ראיה לתמיכה בטענתם זו;
התובע נישאל בחקירתו "איך ידעת שהכסף הזה הוא משכורת ולא כסף ממקור אחר, או מהחברה אבל עבור רכיב אחר?" השיב: "כי לאחרונה שהוא עזב את העבודה, אבל עוד לפני שנפטר וגם עוד לפני שהגשנו תביעה, קראתי לבן של מנהל הנתבעת והוא אמר לי שבחודש האחרון, או באחד החודשים הוא קיבל 9,000 ומשהו ₪ אולי 9,800 ₪, משהו כזה." משלא היה בדבריו אלו של התובע מענה לשאלה חזר ב"כ הנתבעת ושאל: "איך ידעת שהסכום הזה עבור משכורת?" והתובע השיב בשנית באופן מפוזר ולא ברור: "הוא הבן אדם שהלך אלי אחרי ההליך המשפטי, לא התייחסו ואז שלחו אלי אנשים. אני אמרתי שלפי עדות אנשים הוא עבד שם. הוא היה עושה עבודה פי שלוש מצוותים אחרים, כסף שבחיים לא קיבלו. לא היה להם עובד כמו הבן המנוח שלי. אני יודע שזה לא היה כסף על רכיבים אחרים כי תמיד היו ויכוחים על התנאים האחרים" משכך נישאל "ממתי התחילו הויכוחים?" ועל כך השיב: "הרציניים התחילו אחרי שהוא החליט שנמאס לו כי לפחות 3 פעמים או 5, ניסה לעזוב את העבודה ובאו ושכנעו אותו, נוסיף, לך ניתן ביטוח לאומי אבל זה היה סרק. זה סטאנדרט אצלם. אפשר להביא עוד עדים" משכך התבקשה השאלה: "למה לא הזמנת אותם" והשיב: "יכול להיות שלא יסכימו זה מישפחה. הבן שלי היה קורבן, לא קיבל עבור כל מה שעבד. תחזרו לחשבוניות של הנתבעת באתרים שהבן שלי עבד, תראה -הוא עבד ביום 25 מ', אחרים אפילו לא 7. הוא היה מוכשר מאוד". (עמ' 29 שורות 20-26 לפרוטוקול ועמ' 30 שורות 1-7 שם).
...
בית הדין לאחר שקיבל תגובת התובעים לבקשה ואת תשובת הנתבעת לתגובה הורה בהחלטתו מיום 25.06.18, כך "מעיון בכתבי הטענות ובתצהיר התובעים, הרי שעולה כי התובעים כוללים בתצהירם סעד שלא כומת במסגרת כתב התביעה המתוקן. אומנם, התובעים ציינו בכתב התביעה המתוקן כי הם מבקשים פיצוי בגין ההפסדים שנגרמו לטענתם בשל העובדה כי הנתבעת לא ביטחה את המנוח בביטוח פנסיוני, אולם התובעים לא כימתו סעד זה ולא הציגו חישוב כלשהו המלמד על הפיצוי הנדרש על ידם. על כן, אין מנוס אלא לתקן את כתב התביעה פעם נוספת וזאת על מנת לכלול מלוא הסעדים הכספיים בהתאם לחוות הדעת שצירפו התובעים לתצהיר, וזאת כדי לאפשר לנתבעת להתגונן בפני טענות התובעים בהקשר זה. על כן, על מנת לייעל את ההליכים, יפעלו הצדדים כדלקמן: התובעים יגישו כתב תביעה מתוקן התואם את הרכיבים והסכומים המופיעים בתצהיר, וזאת תוך...הנתבעת תגיש תוך ... ככל שתטען הנתבעת טענות עובדתיות או משפטיות חדשות בכתב ההגנה המתוקן (השני) ובתצהיריה, יהיו רשאים התובעים להשלים את התייחסותם במסגרת החקירה הראשית או במסגרת תצהיר משלים.
לסיכום-
לאור כל האמור לעיל, הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים:
סכום של 7,360 ₪ בגין פדיון ימי חופשה.
יתר רכיבי התביעה נדחו במלואם כן נדחות טענות הקיזוז של הנתבעת.
הוצאות ושכר טרחת עו"ד-
בהתחשב בתוצאה אליה הגענו ובהתחשב בכך שקבלנו חלק ניכר מרכיבי תביעת התובעים (אך לא את הרכיב הגבוה ביותר) ובהתחשב גם בתיקונים שביצעו התובעים בכתב התביעה שחייב את הנתבעת בהגשת כתבי כתבי הגנה מתוקנים וכן בשים לב לטענות הצדדים לענין "הוצאות לדוגמא", החלטנו לחייב את הנתבעת גם בסכומים הבאים:
סכום של 4,500 ₪ בגין הוצאות משפט.