חוזה העבודה מגדיר את משרתו של התובע כמשרת אמון, הנתבעת לא פיקחה על עבודתו, רוב עבודת השיווק התבצעה בשטח, ובשעות בהן התובע בחר לבצען.
לאחר ששקלנו את הראיות שהוצגו, הגענו למסקנה כי אפילו אם ניתן לדחות את טענת הנתבעת לפיה בהיותו איש מכירות, הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה כלל לא חלו על התובע, יש לדחות את התביעה ברכיב זה, מאחר שבסופו של יום, למרות טענות כלליות, לא הוצגה כל גרסה עובדתית מצד התובע לגבי הקף שעות עבודתו.
בית הדין הארצי חזר על הקביעה לפיה אין בתיקון לחוק כדי לפטור את העובד מהגשת גרסה ביחס לעבודתו, וכן שאם בית הדין ישתכנע שניתן לתת אמון בדוחות נוכחות שנערכו על ידי המעסיק (גם אם אינם מהוים "פנקס שעות עבודה" כהגדרתו בחוק), החזקה עשויה להיסתר.
ת: כן.
ש: אז אם אתה טוען שעבדת שעות נוספות תוכל להראות לנו יומן מסודר כמה כל יום עבדת שעות נוספות, מאיזה שעה עד איזה שעה, אצל מי היית, אצל איזה לקוח, למה ואיך?
ת: עבדתי גם מוצאי שבת,
ש: אני שואל אותך שאלה ספציפית.
ר' עדותו בהקשר אחר, שם העיד: "למה? התחלתי לעבוד בגלאקסי היה חגים. כל החודש, ניפתח יומן ביחד ונראה. הצעתי לאבי שאתחיל את העבודה בראשון לספטמבר. מכיוון החודש הזה הוא ממילא כימעט אני לא עובד והוא יצטרך לשלם לי" (עמוד 17 לפרוטוקול מיום 14.6.18, שורות 16 – 23).
...
הנתבעת הגישה תביעה שכנגד, על יסוד טענתה כי במעשי התובע, שהביאו בסופו של יום לפיטוריו, הוא הפר הפרה יסודית את חוזה העבודה ועל כן עליו לשלם לה פיצויים בגין נזקים שגרם לה.
רקע עובדתי
הנתבעת היא חברה העוסקת בייבוא ושיווק של מכשור רפואי המיועד לטיפולי אסתטיקה.
אשר על כן התביעה לעמלות נדחית.
לאור המסקנות המפורטות שם, יש לדחות את התביעה שכנגד.
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
הפרשים בגין שכר עבודה בסך 56,781 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל;
פדיון הבראה בסך 2,457 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל;
הפרשי פיצויי פיטורים בסך 14,572 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל;
דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק בתגמולים) בסך 7,200 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל.