מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סתירה בין טופס בל 250 לבין חקירת המוסד לביטוח לאומי

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 18.7.12 הגישה המערערת הודעה על פגיעה בעבודה ותביעה לדמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי (להלן: "טופס התביעה").
בית הדין האיזורי הצביע על סתירות שנפלו בין גרסת המערערת בתצהירה לבין גירסתה בחקירתה בביטוח הלאומי, ובינה לבין חקירת מעסיקתה, ובין גירסתה לבין החומר העולה מהמסמכים הרפואיים.
המוסד שלל את קיומו של נוהל קופת החולים לגביו טענה המערערת, וטען שמקובל שהרופא רושם פגיעה בעבודה ככל שזו מדווחת לו ואין נוהל המחייב הצגת טופס בל/250 כתנאי לרישום.
...
לטעמנו, לא נפל פגם בקביעת בית הדין האזורי וכדין נדחתה טענה זו של המערערת, משלא הוכחה כדבעי.
מכל המתואר לעיל הגענו לכלל מסקנה כי פסק דינו של בית הדין האזורי מבוסס על פסיקתו העקבית של בית דין זה, מעוגן היטב בחומר הראיות ומבוסס אף על התרשמותו הבלתי אמצעית מעדויות הצדדים וממהימנות גרסותיהם.
נוכח האמור לעיל, מסקנתנו היא כי קביעת בית הדין האזורי לפיה גרסתה העובדתית של המערערת כי פגיעתה נגרמה עקב אירוע תאונתי בעבודה, לא הוכחה כדין, ומשכך כדין נדחתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף המוסד לביטוח לאומי חקר את נסיבות הארוע, בעקבות תביעה לקבלת דמי פגיעה שהגיש התובע, במסגרתה התובע מסר עדות.
קיימת התאמה בין שעת הארוע כפי שמסר התובע בחקירה, לבין זו המצוינת בטופס בל/250 (שעה 11:00).
טענת הנתבעת בסיכומיה כי מדובר ברשומה מזויפת היא טענה מרחיקת לכת, לא הביאה לגביה כל ראיה, והיא סותרת את עדות התובע כי פעל מול הרופא לתיקון הרשומה.
...
לכן משנותרתי עם ספקות וחוסר אפשרות להכריע בשאלת הקשר הסיבתי אין מנוס אלא ללכת בדרך הביניים ולמנות מומחה רפואי נוסף.
התוצאה בשים לב לאמור לעיל אני קובע כי התובע נפגע בברך שמאל במהלך ירידה מכבאית ביום 26.10.2016.
עוד אני קובע כי האירוע מהווה תאונת דרכים כמשמעו בחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בסיכומיה, טענה הנתבעת כי בהודעת התובע שנגבתה במהלך חקירתו במוסד לביטוח לאומי מיום 23.5.2019, שצורפה לסיכומי התובע, נישאל אם היו עדים לתאונה וציין, כי מלבד יניב נכח איש אחזקה וניקיון בשם קובי, שעבד איתו וראה אותו נופל, אך אותו קובי לא הובאו לעדות.
במסמך שנערך על ידי המעסיקה שמיועד לקבלת טפול רפואי (טופס בל/250 – נ/2) צוין כי: "בעת ירידה במדריגות של שופל / טרקטור העובד החליק ונפל על הריצפה" (במסמך לא צוין תאריך אך ניתן להניח כי נערך סמוך לאחר התאונה; יוער כי הנוסח המצוטט בסיכומי הנתבעת בעמ' 2 לא מדויק).
גרסה מפורטת יותר לגבי נסיבות התאונה מצאה ביטוי בטופס התביעה למוסד לביטוח לאומי, שנערך ביום 09.08.2012, שבו צוין: "תוך כדי עבודה כמפעיל טרקטור ושופל ובעת ירידה מהשופל נתקעה רגל שמאל ונפלתי על הריצפה" (נספח א1 במכלול ת/3).
חלק מן הסתירות אליהן הפניתה הנתבעת לאו סתירות הן. אינני רואה סתירה בין תשובת התובע בתצהיר התשובות לשאלון (הוגש וסומן נ/4; שאלה 54), לפיה פתח את הדלת על מנת לצאת ולנקות את השמשה, לבין הפרוט שנתן בתצהירו לגבי כך שהוא עלה על המדרך כדי לנקות את השמשה; לגבי סדר הפעולות המדוייק שביצע לצורך נקוי השמשה; ולגבי העובדה כי בתום נקוי השמשה רצה לחזור אל תא הנהג.
הדרך שעומדת בפני התובע להשיג על קביעת המל"ל היא לבקש להביא ראיות לסתור או לבקש מינוי מומחים במקרים מסוימים (ת"א (שלום קריות) 45876-11-17 פלוני נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 3.10.2019)).
אין בידי לקבל תחשיב זה. ראשית, התחשיב מבוסס על תדירות טיפולים רפואיים (לפחות 250 פעמיים לזריקות; נסיעות לרופא מישפחה בין פעם לפעמיים בחודש וכך הלאה), אך לא הונחו ראיות לביסוס הטענה לתדירות הנסיעות.
...
אין בידי לקבל תחשיב זה. ראשית, התחשיב מבוסס על תדירות טיפולים רפואיים (לפחות 250 פעמיים לזריקות; נסיעות לרופא משפחה בין פעם לפעמיים בחודש וכך הלאה), אך לא הונחו ראיות לביסוס הטענה לתדירות הנסיעות.
ניכוי תשלומי המל"ל: הנתבעת הגישה חוות דעת אקטוארית שגם צורפה לתצהיר התובע (נספח כ') מעודכנת לשנת 2019; ביום 21.10.2020 הגישה הנתבעת חוות דעת אקטוארית מעודכנת לשנת 2020 (ראו החלטתי בפרוטוקול הדיון מיום 25.10.2020 עמ' 10 ש' 30-28).
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 61,856 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 9,408 ₪ וכן הוצאות בסך של 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לא יכולה להיות מחלוקת שבין תצהיר עדות הראשית לבין חקירת התובע נתגלו סתירות וכך גם נתגלו סתירות בין עדות התובע לבין עדות עובד נוסף בשם תייסיר ,שעבד במקום, שהוא גם גיסו של התובע (ע' 3 ש' 22).
חמישית, אופן הפגיעה מתיישב גם עם התביעה לתשלום דמי פגיעה שהוגשה בסמוך לתאונה ובה נכתב שהתובע מעד מפיגום, הושיט יד לתמיכה "והיד נחתה על אומגה שחתכה לו ...". כך גם מתיישב אופן הפגיעה עם האמור בטופס בל/250 שמולא על ידי המעביד, בו נכתב שהתובע נפל על אומגה.
גילי זקן העיד שהתובע היה מקבל 250 ₪ ליום במזומן, התובע היה מבצע רישום וגילי זקן סמך על התובע (ע' 44-ע' 45).
מאחר שהתובע נזקק להוצאות נסיעה לצורך הטיפולים אשר אינם מכוסות, ומאחר שלא הוכח שהמוסד לביטוח לאומי השיב לתובע את כלל ההוצאות בגין טיפולים שעבר באיזור, פוסק לתובע פיצוי בסך 6,000 ₪ בגין הוצאות לעבר ולעתיד.
...
חרף הסתירות שבעדויות עדי התביעה וחרף הסתירות שבין התצהיר לבין עדותו של התובע בבית המשפט, הגעתי לכלל מסקנה לפיה קמה האחריות לנתבעים.
לפיכך, מתבקשת המסקנה וכך אני קובע שעקב התרשלות הנתבעים שפורטה לעיל נפגע התובע ומכאן נובעת אחריותם.
סוף דבר 29.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע ב"ל 36300-02-21 03 פברואר 2023 לפני כב' השופטת יעל אנגלברג שהם התובע: **** בילינסון ע"י ב"כ עו"ד שי נחום הנתבע: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד אתי צור אסרף פסק דין
הנתבע מפנה לסתירות בין טופס התביעה לטופס ב.ל. 250 וכן בין הגרסאות בפניותיו לטפול רפואי ולבית הדין.
בתצהיר עדותו הראשית סיפר התובע: "ביום זה קמתי מהכיסא במהלך עבודתי במשרד מול המחשב, נשמט הכיסא מתחתי לאחור, נראה שעשיתי תנועה חדה, ומיד הרגשתי כאבים עזים בגב ותחושה שהגב נתפס". ואילו בחקירתו הנגדית אמר: "ש. מה קרה באותו יום?
...
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים וטענותיהם, מצאתי כי התובע לא הרים את הנטל להוכיח את טענתו בדבר קיומו של אירוע תאונתי.
לאור כל האמור, משלא הרים התובע את הנטל להוכיח התרחשותו של אירוע תאונתי, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו