מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סתימה בצנרת: דירה חדשה מקבלן - ליקויי בנייה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עיקר טענות התובעים הוא כי הנתבע ידע גם ידע על בעיית הרטיבות בדירתם קודם להסכם המכר, ועליו לשאת בתשלומים שהוציאו עקב כך. כמו כן, הקבלן אשר בנה את הדירות היתנער מהאחריות המוטלת עליו על פי חוק המכר, ומותיר את לקוחותיו להיתמודד בגפם עם ליקויי הבנייה.
אשר על כן, התובעים מבקשים לחייב את הנתבעים בעלות סתימת חלון הגג ופתיחת חלון קיר בסך 3,250 ₪, עלות הצלום הטרמי בסך 1,200 ₪, עלות עבודות האיטום בקיר בסך 7,080 ₪, עלות עבודות האיטום בדירה התחתונה בסך 3,600 ₪, שווי ירידת ערך של הדירה בעקבות אי אחריות הקבלן בסך 12,000 ₪ וכן נזק לא ממוני על סך של 5000 ₪.
בשל כך וככל הנראה גם בשל שימוש לא תקין במערכת הביוב מצידם של השכנים מלמטה, נוצר גם עומס על צנרת הביוב בדירה למעלה, מה שגרם לסתימות.
בעוד המוכר נידרש להראות שהקונה ידע בפועל על אי ההתאמה ידיעה ממשית כדי לשלול ממנו את האפשרות להסתמך עליה, הקונה נידרש להראות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת על אי התאמה (ראו מנחם מאוטנר "'יוצרי סיכונים' ו'נקלעי סיכונים' – הגנתו של המסתמך על מצג הזולת בחקיקה האזרחית החדשה משפטים טז (תשמ"ו) 92). צא וראה, כי חוק המכר אימץ את ההשקפה לפיה האחריות המוטלת על המוכר היא רחבה יותר מאשר על הקונה בכל הנוגע לבדיקת הנכס וחובת הגילוי באופן שעיקרון "ייזהר המוכר" גובר על פני עיקרון "ייזהר הקונה" (ראו עניין שיפריס).
...
כך, לא ניתן להסתמך על קיומה של תניית פטור, לפיה בדק הקונה את הנכס ומצא אותו מתאים לצרכיו ומטרותיו ולכן הוא מוותר על כל טענה כלפי המוכר בגין טיב הדירה או אי ההתאמה, וכי הנכס נמכר במצבו הנוכחי " as is". טענה כגון דא אין בה למנוע מהקונה לטעון לאי התאמה, שכן ההוראה ההסכמית נדחית מפני הוראת החוק הקוגנטית הקבועה כאמור בסעיף 16 לחוק המכר (וראו לעניין זה גם סעיף 7א (א) לחוק המכר הקובע כי אין להתנות על הוראות חוק זה אלא לטובת הקונה או קונה המשנה).
העולה מהמקובץ, כי בהתאם לסקירת המומחה אשר הוצגה בפני בית המשפט מטעם התובעים וממכתב השוכרים, לא נותר ספק כי בדירה עובר למסירתה לידי התובעים היו נזקי רטיבות שמקורם בנזילה.
בעיית הביוב - השוכרים ציינו בדוא"ל מיום 4.11.2013, כי בעל הבית, הנתבע, שילם להם לאינסטלטורים שהביאו בגין הבעיה עם הביוב ובסופו של דבר הוא הביא אינסטלטור משלו בליווי בעל מקצוע נוסף שהחליף את כל צינור הניקוז שהיה קודם לכן משותף למספר דירות שונות בבניין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בגין ליקויי בנייה.
ביום 31.3.16 נתנה חב' אינפרטק את חוות דעתה כאשר המסקנות היו כי בדירת הנתבעים מצויים הליקויים כדלקמן: 1) בחדר רחצה קיים איטום לקוי במפגשי קיר ריצפת מקלחון וברצפת המקלחון, וכן איטום לקוי בקירות ובהקף האביזרים; 2) צנרת המים במצב בלייה מיתקדם; 3) רטיבות ולחות כלואות במוקדים שונים ברצפת דירת הנתבעים, כתוצאה מהכשלים בחדר הרחצה.
בחוות הדעת מיום 8.3.17 נכתב כי בבדיקה מיום 19.2.17 התגלה כי בכל דירת הנתבעים ישנה רטיבות כלואה, וכי לא ניתן לבדוק את מקור הרטיבות עקב כך שהניקוז המאסף את המקלחת והכיור היה סתום.
אם כבר הוחלפו המרצפות בדירת הנתבעים, מדוע לא הוחלף החול מתחת לריצוף, על מנת שתקרת דירת התובעת תתייבש יותר מהר? כמו כן לא נכתב בחשבונית שבוצעו בדיקות תקינות לצנרת החדשה שהותקנה בדירה.
ביום 20.4.18 אישור מר עבד עודה קבלן לעבודת גמר כי בוצעו כל התיקונים.
...
סבור אני שיש לדחות את התביעה בראש נזק זה מהסיבות כדלקמן: 1) לא הובאה כל ראיה שהתובעת אכן רצתה להשכיר את דירתה.
סבור אני שיש לפסוק לתובעת את מלוא הסכום שתבעה כפיצויים בגין עגמת נפש.
לאור האמור לעיל, זכאית התובעת שייפסק לטובתה הסך 3,100 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה והסך 500 ₪ מיום 10.4.18 סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, על הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת כדלקמן: 1) את הסך 19,100 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (3.12.17) ועד ליום התשלום בפועל; 2) את הסך 500 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום 10.4.18 ועד ליום התשלום בפועל; 3) את הסך 10,431 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום 16.7.18 ועד ליום התשלום בפועל; 4) את הוצאות המשפט הכוללות את אגרת המשפט כפי ששולמה ואת חלקה של התובעת בשכ"ט המומחה מטעם בית המשפט בסך 3,510 ₪, הכל בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 5) שכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הקבלן המבצע מטעם הנתבעת היתה ב.ס.ט ייזום ובנייה בע"מ, אליה פנתה התובעת בדבר ליקויים בדירה, במהלך התקופה שקדמה להגשת התביעה.
המלצות המומחה לתיקונים הדרושים כללו: פירוק האגנית והריצוף בחדר הרחצה, ביצוע איטום וריצוף מחדש.
טענה נוספת שמעלה הנתבעת, הנה כי הדירה לא אוכלסה אלא לאחר הגשת התביעה, ומאחר שבדירה לא מאוכלסת, מן הסתם, אין שימוש בחדר הרחצה, לא יתכן כי הרטיבות הנטענת, עליה הלינה התובעת ב- 12.2.08 נגרמה עקב כשלי איטום, כנטען בחוות הדעת, והדבר מחזק את טענת הנתבעת לפיה המקור לרטיבות היה הצפת הדירה עקב סתימת המרזבים, בשל הזנחה מצד התובעת.
מאחר שהמומחה מטעם בית המשפט לא מצא כל ליקוי בצנרת הדירה, ברור כי הרטיבות שנמצאה בדירה בפברואר 2008 לא נבעה מליקוי בניה, שכן באותו מועד אין חולק כי לא היה שימוש בחדר הרחצה.
...
לאור כל האמור, אין לפסוק לתובעת פיצוי בגין עיכוב בהשכרת הדירה.
על הנתבעת לפצות את התובעת בגין עלות תיקון הליקויים בדירה, על פי חוות דעתו של המומחה המסתכמת ב- 18,720 ₪ כולל מע"מ. בגין עגמת הנפש שנגרמה לתובעת, בהתחשב בליקויים שהוכחו, בסופו של דבר, אני פוסקת לה פיצוי בסך 2,000 ₪.
לסיכום, אני מעמידה את סכום הפיצוי לתובעת על 20,720 ש"ח. הנתבעת תשלם לתובעת סך של 20,720 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 4,848 ש"ח החזר אגרה באופן יחסי בסך 716 ₪ וחלקה בשכר טרחת המומחה מטעם בית המשפט בסך 2,925 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

המומחה מטעם הנתבעים 2-3 סבור, כי ליקויי הרטיבות הנובעים מדליפת מים מדירת הנתבעים 2-3 מקורם באיטום לקוי בשל ליקויי בניה של החברה הקבלנית שבנתה הבניין (הנתבעת 1).
המומחה מציין כי התיקון לא כלל באף שלב תיקון צנרת.
באשר למערכת היחסים בין הנתבעת 1 לנתבעים 2-3, אני סבור כי טענות צדדים אלו, זה כלפי זה, לרבות ביחס לנושא סתימת הנקוז במרפסת - מיסתור כביסה, מצדיקות תוצאה לפיה כל צד יישא בהוצאותיו (גם בשים לב לכך שהנתבעים 2-3 לא נשאו בתשלום שכר טירחת מומחה מטעמם, אלא מדובר בחוות דעת של מומחה מטעם חברת הביטוח).
הטענה לרטיבות חדשה בעיניין רטיבות חדשה שהתגלתה (סימני רטיבות סביב חלון חדר שינה הורים, כפי שתועדו בתצלומים שצורפו להודעת ב"כ התובעים), מדובר בליקוי אשר התגלה רק לאחרונה ולפיכך לא נכלל במסגרת כתב התביעה שהוגש וממילא לא ניתנה לגביו היתייחסות המומחים מטעם הצדדים או המומחה מטעם בית המשפט.
...
לאחר שבחנתי את כל המסמכים שהוגשו לתיק ואת טענות הצדדים בהליך, הרי שניתן להביא לסיום הדיון בהליך זה, בהתאם למפורט להלן.
באשר למערכת היחסים בין הנתבעת 1 לנתבעים 2-3, אני סבור כי טענות צדדים אלו, זה כלפי זה, לרבות ביחס לנושא סתימת הניקוז במרפסת - מסתור כביסה, מצדיקות תוצאה לפיה כל צד יישא בהוצאותיו (גם בשים לב לכך שהנתבעים 2-3 לא נשאו בתשלום שכר טרחת מומחה מטעמם, אלא מדובר בחוות דעת של מומחה מטעם חברת הביטוח).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת מאשרת כי רכשה את הדירה ביחד עם בעלה, כדירה חדשה מקבלן הבניין, הלא הוא צד ג' 1 (עמ' 12, שורות 25-23 לפרוטוקול) וקיבלה לידיה את הדירה ביום 05.01.2010 (עמ' 13, שורות 5-1 לפרוטוקול).
כך למשל, ככל שעסקינן בליקוי הקשור במערכת האינסטלציה של הדירה, יש לפנות לפריט 4 בתוספת לחוק המכר דירות, הקובע: "כשל במערכות צנרת, לרבות מים, מערכת הסקה ומרזבים, דלוחין וביוב – ארבע שנים; לעניין זה," כשל" – לרבות נזילות" אם כן, על פי חוק המכר דירות, תקופת הבדק לעניין מערכות צנרת בדירה היא ארבע שנים, ותקופת האחריות לאותו הכשל היא שלוש שנים נוספות מעבר לתקופת הבדק.
למעשה, טפול בליקוי הקשור במערכות מים של דירה מכוסה הן על ידי פוליסת הביטוח שהתובעת רכשה אצל הנתבעת והן על ידי קבלן הבנייה לפי חוק המכר דירות.
לא בכדי, כאשר נישאל נציג קבלן הבנייה כי בהנחה שהקבלן היה מגלה שהצינור אכן נסתם בניילון האם הקבלן היה לוקח אחריות על כל הנזקים הנלווים שנגמרו מהנזילה מאותו הצנור, השיב "יכול להיות שכן"..
...
עם זאת, לא עלה בידי התובעת להראות כי דחיית דרישתו, נבעה מתוך ניסיון להתחמק מתשלום תגמולי הביטוח ללא כל נימוק לגיטימי לדחייה, כדי להתיש אותה או להתעמר בה. סיכום התביעה מתקבלת חלקית בהתאם לסעיפים 60-50 לעיל.
ההודעה לצד ג' 2 נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 48,076 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו