מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סרטן בלוטת התריס: אחוזי נכות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם, קבעה הועדה למערער נכות זמנית בשיעור 49% לתקופה מיום 1.1.19 ועד ליום 31.12.19 בגין ליקויים אלה (סע' 10 לפרוטוקול): · הפרעת היסתגלות עם מרכיב דיכאוני – 20% מיום 1.1.19 עד 31.12.19; · מ/א סרטן למפומה – 20% מיום 1.1.19; · מ/א סרטן בלוטת התריס – 20% מיום 1.1.19.
אין לקבל טענת המערער, כי פריט הליקוי 2(10) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז 1956 (להלן: "התקנות") הוא טכני שהרי פרשנות זו יש בה כדי לאיין את שיקול הדעת המקצועי של הועדות הרפואיות, מה גם שבהתאם להוראות הסיפא של פריט 2(11) - הנכות הרפואית בגין מצב לאחר השתלת תאי אב טומנת בחובה את השפעות המחלה בגינה ניתן הטיפול, קרי אלה שוללות את הפרשנות עליה נסמך המערער.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה המצדיקה התערבות.
בנסיבות אלה מצאתי, כי סוגיה זו מצריכה הבהרה ומשכך דין הערעור להתקבל.
עם זאת, משמצאתי כאמור כי סוגיה זו אינה ברורה ומצריכה הבהרה – הרי שדין הערעור להתקבל.
סוף דבר על יסוד כל האמור, דין הערעור להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 24.02.20 קבעה ועדה רפואית לעררים כי למערער נכות רפואית משוקללת צמיתה בשיעור 77% ובכלל זה: 20% בגין השמנת יתר, 10% בגין לחץ דם, 10% בגין תת פעילות בלוטת התריס, 20% בגין הפרעת היסתגלות, 20% בגין מ/א סרטן בלוטת התריס, 20% בגין שיתוק מיתרי הקול, 10% בגין קושי בבליעה.
בכל הנוגע לטענותיו הנוספות של המערער, דינן להדחות, מן הנימוקים שיפורטו להלן, יש לדחות את טיעון המערער המפנה לתקנה 28 לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות)(קביעת אחוזי נכות רפואית וכו'), התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות") ובכלל זה הטענה כי היה על המשיב לדאוג ולוודא כי המערער יגיש ערר מנומק.
...
גם קשישים לא סיעודיים הזקוקים לליווי נמצאים בקבוצת סיכון בשל גילם וחוששים מחשיפה לנגיף הקורונה ומסכנת הידבקות פוטנציאלית ולכן חוששים מלשהות בקרבת מטפל ומעדיפים לקחת את הכסף ולהשתמש בו. בתשובתו טען המשיב כי דין הערעור להידחות, מן הנימוקים שלהלן: המערער העלה את דרישתו להגשת ערר במסגרת הוועדה הרפואית לעררים מיום 24.0.02.20 עת משך את עררו הרפואי וביקש להמשיך באי הכושר עררים.
בהקשר זה מקובלת עליי טענת המשיב כי סעיף 209 מתייחס לפקיד התביעות אשר הוא צריך אכן להיוועץ עם פקידת השיקום, וחובה זו אינה מוטלת על הוועדה לעררים שהיא גוף מעין שיפוטי.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור מתקבל באופן שעניינו של המערער יוחזר לוועדת העררים אי כושר, באותו הרכב, על מנת שתשוב ותבחן השפעתם המצטברת של כלל הליקויים על כושרו של המערער להשתכר.
המשיב ישלם למערער, בתוך 30 ימים מהיום, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 1,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המערערת, גב' נחמה מן, הגישה ערעור זה לפי סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 10.5.21, על פי הוכרו לה 20% נכות בגין מצב לאחר כריתת בלוטת התריס, 10% בגין כאבי ראש ו-20% בגין צלקות.
הערר נדחה ונקבע: "פנימאי – בדיקה התובעת נינוחה מתהלכת ללא קושי נשימתי. הליכה חופשית. כוח גס תקין. בצואר צלקת רוחבית מעל איזור בלוטת התריס לאורך כ-10 ס"מ. וגם צלקת בצואר משמאל אחרי דיסקציה צוארית לאורך כ-15 ס"מ מכערת ורגישה במישוש. לסיכום התובעת אובחנה כסובלת מסרטן בלוטת התריס מסוג מודולארי, בשנת 2019 ובגינו נאלצה לעבור 2 ניתוחים בטווח של שנה. מינואר 2020 אין עדות להישנות המחלה עד עתה. מקבלת רק טפול תחליפי באלטרוקסין.
סעיף קטן (ד) קובע שבמהלך השנה הראשונה שלאחר האבחנה או בתקופת הטיפול הייעודי במחלה, דרגת הנכות היא 100%.
...
הערר נדחה ונקבע: "פנימאי – בדיקה התובעת נינוחה מתהלכת ללא קושי נשימתי. הליכה חופשית. כוח גס תקין. בצוואר צלקת רוחבית מעל אזור בלוטת התריס לאורך כ-10 ס"מ. וגם צלקת בצוואר משמאל אחרי דיסקציה צווארית לאורך כ-15 ס"מ מכערת ורגישה במישוש. לסיכום התובעת אובחנה כסובלת מסרטן בלוטת התריס מסוג מודולארי, בשנת 2019 ובגינו נאלצה לעבור 2 ניתוחים בטווח של שנה. מינואר 2020 אין עדות להישנות המחלה עד עתה. מקבלת רק טיפול תחליפי באלטרוקסין.
בית הדין אינו רואה בסיס לשינוי מסקנה זו מהיקש לגבי הגדרות של ליקויים אחרים שמתייחסים למצב שלאחר כריתת איבר מסוים.
סוף דבר הערעור נדחה, ללא צו להוצאות.

בהליך תביעות לפי חוק הגזזת (גז"ז) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ככל שאכן יקבע כי המדובר בגידול סרטני , ביקשה אותה ועדה מד"ר וייצן לקבוע למערערת את אחוזי הנכות בגין פגימה זו. ביום 28.1.19 ניתנה חוות דעתו של ד"ר רוני וייצן – אונקולוג ובסיכום מסקנותיו הוא רשם את הדברים הבאים: "לגב' חג'אזי היתה מחלה ברורה בבלוטת התריס אך מעולם לא הוכחה ממאירות. הטיפול בה היה על פי מהלך קליני וחשד סביר. כיום הבלוטה אינה מתפקדת והמערערת זקוקה לטפול תרופתי קבוע. הגידול המתואר בשנת 1979היה בוודאות שפיר ולא ממאיר(לא סרטני) וזאת על פי הפתולוגיה המתוארת אחרי הניתוח ב 1985 שבו נכרתה מחצית הבלוטה. נכון שסטטיסטית יש סיכוי לגידול פפילרי להיות ממאיר (25-40% )אך משהוכח בפתולוגיה שאחרי הניתוח כשפיר - לא ניתן להיתווכח על מהות הגידול הפפילרי הזה כשפיר ולא סרטני!
...
במצב דברים זה, אינני סבור שיש מקום לחייב את המדינה בהוצאות בעיקר בשל התנהלותו של בנה של המערערת שמספר פעמים ביקש בשמה ממש ברגע האחרון לדחות את הדיון שנקבע בבית הדין מהטיעון שאמו חולה, בו בזמן שבסופו של דבר ממילא הוא זה שהתייצב לדיון ללא אימו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

וכך כתב פקידת השקום: "... מדובר באשה אשר סובלת וסבלה ממחלות ומבעיות בריאות לא פשוטות. מ.א סרטן, מיגבלות בצואר וברגליים ואפילפסיה משמעותית. החלה לסבול מכאבי גב תחתון שגורמים להגבלה בישיבה או בעמידה ממושכת ולמצב בו איננה ישנה בלילות בשל כאבים. נראה שהכאבים וההתקפים אינם מאפשרים לה תיפקוד נורמאטיבי בבית. על כן מצבה הבריאותי כיוון אינני רואה אותה מסוגלת לחזור לעבודה מפרנסת. לאור זאת ממליצה לראותה חסרת כושר הישתכרות באופן מלא ולצמיתות". קביעת וועדת אי הכושר: כאמור, הועדה קבעה כי יש להכיר במערערת כמי שאיבדה כושרה לעבודה בשיעור של 65% וכך כתבה הועדה: "התובעת בת 40, סובלת מהתקפים אפליפטיים. ללא התקפים גדולים בשיעור של 50%, בגין מצב אחרי סרטן בבלוטת התריס - 20%, בגין כאבים בעמוד השידרה המותני - 20%, בגין דליות ברגליים - 10%, כאב צוארי +בלט דיסק - 10% ובגין ממצא קטן בחוט השידרה ללא השפעה תפקודית – 5%, סה"כ נקבע למערערת נכות משוקללת של 76% נכות". ובמסקנותיה כתב הועדה: הועדה האזינה למערערת ולבעלה אשר הפסיקה את עבודתה כבר בשנת 2006, לדברי המערערת ובעלה חשה המערערת כאבי גב קשים אשר משביתים את המערערת ובכך נאלצת לשכב הרבה.
בכל מקרה, אין הלימה בין אחוזי הנכות הרפואית להחלטת הועדה לאי כושר ואין הנמקה מספקת לאי הלימה זו. עיקר נימוקי ההיתנגדות: למערערת שתי נכויות אורטופדיות, שאינן תפקודיות, בשיעורים של 10% ו - 20%, יתר נכויותיה של המערערת אינן תפקודיות ולמעשה קביעת הועדה לעניין אי הכושר היא קביעה המיטיבה עם המערערת.
...
סוף דבר: הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו