עמדה זו, הגורסת את קיומם של רכיבי יסוד הכרחיים, שבלעדיהם אין מיסמך ראוי להחשב כצוואה - ותהיינה הראיות אודות גמירת-דעתו של המצווה או אודות הנסיבות שבעטיין הושמט או נשמט מן המסמך הרכיב היסודי הנעדר ממנו כאשר תהיינה - משקפת, בעיניי, לא רק את הדין המצוי, אלא אף את הדין הרצוי.
ראוי לציין לענין האפשרות לראות את התצהירים כצוואות כי בית המשפט המחוזי קבע כי "נוכחותם, למעשה, של שני עדים במעמד החתימה (עוה"ד חדד ובן הזוג האחר) יכולה גם היא – על אף שרק אחד מהם (עוה"ד) חתם על התצהיר – לתקן את הפגם של העידר חתימה שניה על תצהירי הביטול". איני סבור כך ולו מן הטעם שבן הזוג האחר לא נתכוון לשמש עד ואינו יכול להיחשב עד.
האם ניתן לראות בכך שהתצהירים נחתמו על ידי כל אחד מן המצווים ועל ידי עורך הדין לבדו פגם הניתן לריפוי לפי סעיף 25 לחוק הירושה?
לפי סעיף 25 לחוק הירושה, בנוסחו הקודם החל על הפרשה שלפנינו:
"(א) לא היה לבית המשפט ספק באמיתותה של צוואה, רשאי הוא לקיימה אף אם יש פגם בחתימתם של המצווה או של העדים או בתאריך הצוואה או בהליכים המפורטים בסעיפים 20 עד 23 או בכשרות העדים.
...
בסופו של דבר, הסתפק בית המשפט המחוזי, על בסיס מכלול הראיות, בחתימתו של עד אחד.
אני סבורה, כי לו ניתן היה לשאול את פי המנוחים לרצונם היו משיבים כי רצונם הוא לבטל את הצוואה, לקיים את הוראות הדין ולחלק ירושתם בין ארבעת ילדיהם.
ה נ ש י א
השופטת ד' ביניש:
מסכימה אני לפסק דינה של חברתי, השופטת ארבל; מהטעמים שפורטו בפסק דינה המקיף, מקובלת עלי התוצאה לפיה, על אף אופן עריכת תצהיר ביטול הצוואה, יש לכבד את רצונם של המנוחים כפי שהוכח בראיות משכנעות מעל לכל ספק.