סעיף 15 לחוק ההתיישנות, התשי"ח - 1958, שכותרתו "תובענה שנדחתה", קובע כך:
"הוגשה תובענה לפני בית משפט, לרבות בית דין דתי, והתובענה נדחתה באופן שלא נבצר מן התובע להגיש תובענה חדשה בשל אותה עילה, לא יבוא במנין תקופת ההתיישנות הזמן שבין הגשת התובענה ובין דחייתה".
מכאן שיש לבדוק האם התביעה החדשה הוגשה "בשל אותה עילה".
לטענת המבקשים, עילותיה של התביעה הנוכחית שונות בתכלית מאלו שנטענו על ידי המשיב בתביעתו בבית הדין האיזורי לעינייני עבודה.
כפי שנקבע בעיניין ע"א 1650/00 זיסר נ' משרד הבינוי והשיכון, פ"ד נז(5), 166, בעמ' 192, שאליו הפנו שני הצדדים בטיעוניהם:
"קיימת זהות בתשתית העובדתית המשותפת לשתי התביעות. אותה תשתית עובדתית יכול שתקים עילות בתחומי משפט שונים. כך ראינו כי בתביעה הראשונה הוכרע הדין בעילה של הבטחה שלטונית שהופרה. מכוח אותן עובדות יכולות לקום עילות אחרות, כגון עילות במסגרת דיני חוזים, נזיקין, עשיית עושר ולא במשפט. אם עילות אלה היו מועלות בתובענה הראשונה ולא היו נדונות על-ידי בית-המשפט, היה ניתן לטעון כי לגביהן לא נוצר השתק עילה, ועם הגשת התובענה הראשונה שהכילה אותן והמנעות בית-המשפט מלפסוק בהן, נפסקה תקופת ההתיישנות לתקופה שמאז הגשת התובענה הראשונה ועד למתן פסק-דין בה. לעומת זאת אם לא הועלו עילות אלה בתובענה הראשונה - ועולה מן החומר שלא הועלו - הרי שהיה על התובעים להגיש תביעה על בסיס עילות אלה או לבקש לצרפן לתובענה המקורית תוך שבע שנים מיום היוולד העילה. הדבר לא נעשה, והתביעה החדשה הוגשה לאחר חלוף מועד ההתיישנות".
בעיניינו, התשתית העובדתית של שתי התביעות משותפת, ואולם עילת התביעה מכוח חוק עשיית עושר ולא במשפט, כמו גם עילת התביעה החוזית, לא נכללו בתביעה הראשונה.
...
תקופה זו עולה על 7 שנים, כך שתביעת המשיב התיישנה ודינה להידחות על הסף.
לא מצאתי כי יש לקבל את בקשת המבקשים ולדחות את התביעה על הסף מחמת היעדר יריבות.
סיכום
כפי שנקבע לעיל, תביעת המשיב נגד המבקשים נדחית מחמת התיישנות.