מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעיף 96 לפקודת השטרות: התיישנות שטר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"בו בזמן שעל-פי השטר יוכל האוחז לבוע ללא דרישה מוקדמת, ברור שעל-פי השיק הוא יוכל לתבוע רק אם הציגו תחילה לבנק מבלי שכובד. חילול השיק הוא המקים את זכות התביעה על-פיו, ולפיכך, אם הוגש לבנק כעבור מספר שבועות, תקום העילה בתאריך האחרון (אם חולל), וגם מירוץ ההתיישנות יתחיל רק מאז (ראה סעיף 96(א) לפקודת השיטריות [נוסח חדש])."ראו, ע"א 776/80 Israel British Bank נ' עזבון ולטר נתן ויליאמס פ"ד לח(3), 645, עמ' 662.
...
טענות המבקש: המבקש טוען שיש לדחות את התביעה בכל בנוגע לשיקים נשוא המחלוקת, מחמת התיישנות ושיהוי בלתי סביר, שכן שני שיקים הוגשו לביצוע שלא כדין בחלוף 7 שנים ממועד הפרעון הנקוב בהם.
לפיכך, שיקים אלה התיישנו עוד בטרם פתיחת תיק ההוצאה לפועל ביום 2.5.18, ומשכך דין התביעה בגינם להידחות על הסף מכוח התיישנות.
שיק זה הוגש לביצוע לפני יום 8.5.2018 דהיינו בתוך 7 השנים מתאריך פירעונו, ולכן יש לדחות את הבקשה בהתייחס אליו על הסף.
בשלב הנוכחי, מוקדם מדי כדי לקבוע מסמרות בנדון, ואין זה המקום להכריע בשאלה אם המשיב ויתר על זכותו לממש את השיקים נשוא המחלוקת או שפעל בחוסר תום לב. סוף דבר לאור כל האמור, הנני מוצאת כי אין מקום לקבל את הבקשה לדחייה על הסף של התביעה בגין השיקים שבמחלוקת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ראינו כי סעיף 96(א) לפקודה קובע כי מועד תחילת שבע שנות תקופת ההתיישנות של שטר חוב, בתביעה שטרית כלפי צד לו שאינו מסב, הוא הזמן שבו נולדה לראשונה לאוחז באותה שעה עילת התובענה כנגד אותו צד. תתי-הסעיפים 96(ב) ו-(ג) מגדירים את תחילת התקופה עבור קבל (סעיף 96(ב), כיום חלותו של השטר למעט בשני המקרים המפורטים בו) ועבור מושך (סעיף 96(ג), כמועד קבלת הודעת חילול).
...
בסופו של דבר, בענייננו, אין תוצאת דחיית התביעה מפאת התיישנות שונה מכל מקרה אחר שבו נוכח אי-הגשת תובענה בזמן, הטבה אשר על-פי הזכויות המהותיות של הצדדים מגיעה לתובע, נשאר אצל הנתבע.
התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעים יחד ולחוד שכר טרחת עורך דין בסך של 13,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה הסדר ההתיישנות בתובענות המוגשות בעילה השטרית נשלט על ידי ההוראה המיוחדת שבסעיף 96 לפקודת השיטריות [נוסח חדש] וכן על ידי ההסדרים הכלליים שבחוק ההתיישנות, תשי"ח-1958 [חיבורו של המנוח י' זוסמן דיני שטרות (תשמ"ג-1983), בעמ' 379, 382; ד"נ 36/84 רג'ין טייכנר נ' איר-פרנס נתיבי אויר צרפתיים, פד"י מא(1) 589 (1987), בעמ' 600; וכן ע"א 3812/91 ברבארה ג'רייס נ' "אריה" חברה ישראלית לביטוח בע"מ, פד"י מח(3) 441 (1994), בעמ' 450 ג'- ד'].
...
המסקנה היא שהתביעה השטרית התיישנה והתובע לא הראה כי במקרה שלנו מתקיים חריג לפי חוק ההתיישנות המשעה או מאריך או מאתחל תקופת ההתיישנות.
על כן, התוצאה היא שאני מקבל טענת הנתבע בדבר התיישנות התביעה וכנגזרת מכך אני מורה על דחיית התביעה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של- 8,000 ₪, שישולם בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין במשרד ב"כ התובע, שאם לא כן – הוא יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

תחת נקודת מוצא זו, לא ניתן בשלב ראשוני זה לשלול את האפשרות שתעמוד לתובע עילת תביעה שטרית נפרדת, אשר לגביה יש לבחון את טענת ההתיישנות לפי סעיף 96 לפקודת השיטריות [נוסח חדש] ("פקודת השיטריות").
...
אילו הייתה התביעה נדחית לחלוטין ייתכן שהנתבעים היו זכאים לקבל סכום זה או קרוב לכך.
בהתחשב בכך שהיא תפסה נפח זעום מהדיון, ישלם הבנק לצדדים השלישיים הוצאות על הצד הנמוך בסך 5,000 ש"ח. סוף דבר התביעה נגד הנתבעת 1 נמחקת.
התביעה נגד הנתבע 4 נדחית, וכך גם הודעת הצד השלישי שהגיש נתבע זה. התובע ישלם לנתבעים 3-2 הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 20,000 ש"ח, ולנתבע 4 ישלם הוצאות ושכר טרחה בסך כולל של 5,000 ש"ח. הנתבע 4, שהוא המודיע לצד שלישי, ישלם לצדדים השלישיים הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 5,000 ש"ח. זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 60 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

היתיישנות, שהוי וויתור ופגמים אחרים בשיקים הכלל הוא כי שיק מתיישן לפי סעיף 96(א) לפקודת השיטריות בתקופת ההתיישנות הרגילה של 7 שנים ממועד פרעונו של השיק.
...
סוף דבר בשנת 2011 העבירה התובעת לנתבעת 350,000 ₪ וקיבלה בתמורה את ארבעת השיקים מושא ההליכים המאוחדים.
על כן, התביעה מתקבלת במלואה, בכפוף להחלטה לעיל בדבר העדר תוספת ריבית ממועד פירעון השיקים עד להגשתם לביצוע.
ההתנגדות בשני ההליכים נדחית ועיכוב ההליכים בתיקי ההוצל"פ מבוטל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו