וזו לשונו של סעיף 7א לחוק:
"על אף האמור בסעיף 7(5), מי שניפגע כשנהג ברכב בהיתר מאת בעליו או מאת המחזיק בו, ללא ביטוח לפי פקודת הביטוח, או כשהביטוח אינו מכסה את שימושו ברכב, והוא לא ידע על כך ובנסיבות הענין גם לא היה סביר שיידע, יהא זכאי לתבוע פיצויים מן הקרן כפי שזכאי לכך נפגע לפי סעיף 12(ב)".
יש להזכיר, כי הוספת סעיף 7א לחוק הפיצויים, באה בעקבות פסק הדין שניתן על ידי בית המשפט העליון בע"א 360/80 מיכון למטע בע"מ נ' קרנית - קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים, פ"ד לה(2) 383 (1981) (להלן: "עניין מיכון למטע").
- בת.א. (מרכז) 10620-08-12 מדינת ישראל נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים (2.4.2017), בעל קטנוע השאיל את הקטנוע לנפגע, לתקופה של 3 חודשים, במהלכה שהה בעל הקטנוע בחו"ל. אשר להגדרת הנפגע כמחזיק, בהקשרה של הוראת סעיף 7א לחוק, בית המשפט קבע באותו עניין [פסקה 23] כי:
"נראה כי "מחזיק" ברכב הוא מי שיש לו קשר הדוק עם הרכב הכולל את הזכות לשלוט ולפקח על הרכב ולהתיר לאחר לעשות בו שימוש כך שיש לראות בו כמי שאחראי לכך שהשימוש ברכב ייעשה בהתאם לדרישות הדין, זאת להבדיל ממי שמשתמש ברכב באופן אקראי ואין לו זכות לשלוט ולפקח על הרכב.
...
אני מחייב את קרנית לשלם לתובע את סכום הפיצוי המוסכם, בסך של 134,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 13% מהסכום הנ"ל בצירוף מע"מ, וכן הוצאות משפט בסכום כולל של 5,000 ₪.
אשר להודעה שהגישה קרנית כנגד צדדי ג' - בעניין תמר, כאמור, ההודעה נגדה נדחתה; בעניין מוטי, כאמור, ניתן פסק דין בהעדר הגנה לטובת קרנית;
בעניין אלינור, מהנימוקים שפורטו לעיל, אני מחייב את אלינור לשפות את קרנית (יחד ולחוד עם מוטי), במלוא הסכומים שאותם חוייבה קרנית לשלם לתובע, לרבות שכ"ט עו"ד והוצאות משפט.
בנוסף, אני מחייב את אלינור לשלם לקרנית הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בגין ההודעה לצדדי ג' בסכום כולל של 20,000 ₪, תוך 30 יום מהיום.