השופט א' ריבלין]:
המשיב, מנהל מס ערך מוסף בתל-אביב, סבור, כי המערערים חייבים בחוב המס של העוסק נשוא העירעור, שכן לדעתו הם שותפים בו. את טענתו הוא סומך על רשומי פלט המחשב המצוי בתיק המע"מ והמתאר את מרכיבי העוסק (להלן: הרשומה).
הרשומה מלמדת כי בתיק העסק, המצוי במשרדי המשיב, נרשמו מספר עוסקים כ"עוסק אחד" כמשמעותו של זה בסעיף 56 לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו1975- (להלן: החוק או חוק המע"מ).
שני טורים נוספים בטבלה נושאים את הכותרת "סוג תיק" ו-"יתרה רשומה". טורים אלו מתארים את סוג תיק המע"מ של כל אחד מן העוסקים המרכיבים את ה"עוסק האחד", ואת היתרה בתיק זה. בשורה המתייחסת למערער 1 נכתב באותם טורים: "לא קיים". תיבות אלה משתרעות על פני שני הטורים, כך שהמילה "לא" מופיעה בטור "סוג תיק", והמילה "קיים" מופיעה בטור "יתרה רשומה". דרך רישום מרושלת זו צופנת בחובה מחלוקות מיוחדות, והדברים יובהרו להלן.
...
חרף הרישום הקלוקל, ואף שבית המשפט נתפס לטעות בעניינו של המערער 2, דין הערעור להדחות מטעמים אחרים.
אשר על כן, המסקנה המסתברת בנסיבות המקרה, היא שמערער 1 היה אחד מן המרכיבים שנרשמו בתיק המע"מ כ"עוסק אחד", עוד ביום פתיחתו של התיק, ונרשם לפיכך כנציג ה"עוסק האחד" לפי תקנה 10.
לו הייתה ראייה זו מתקבלת בערעור, היה נשמט הבסיס לטיעונו האמור של המשיב, אולם, אנו, שכלל לא נדרשנו לטיעון זה, לשם הכרעה בערעור, ובאנו לכלל מסקנה כי המערער 1 היה נציג של ה"עוסק האחד" וכי מעמדו זה אינו נגזר מחברותו בשותפות "אופמן את מאירוביץ" לא נדרש לראייה, שאפילו הייתה מתקבלת, לא הייתה משפיעה על התוצאה בענייננו.
דין הערעור לדעתי להידחות.