מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע עירייה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

אפשרות זו נובעת מסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") המגדיר כי "אדם" שעלול להפגע מלשון הרע עשוי להיות "יחיד או תאגיד" ומסעיף 7 לפקודת העיריות שבהתאם לו הערייה הנה תאגיד (רע"א 546/09 לוח שלוש פלוס בע"מ נ' עריית רחובות (19.5.09) (להלן: עניין "לוח שלוש פלוס"; רע"א (מחוזי ב"ש) 1062-04-12 גלילי נ' עריית אשדוד (29.10.12)).
...
ברם, בחינת הפרסומים מעלה כי הגשת הפרסומים הנוספים של הנתבע אינם מגבשים עוולה של לשון הרע, ולהיפך, יש בהם כדי לתמוך במסקנה כי הנתבע הפנים את חשיבות הבעת ביקורת במסגרת הגבולות המותרים.
בסיכומו של דבר, בגין 8 הפרסומים שנמצא שהנתבע ביצע עוולת לשון הרע ביחס אליהם, מצאתי לחייב את הנתבע בסך כולל של 27,000 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, ביחס ל- 8 פרסומים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

להפך, הנתבעת מתארת כי התובע היה להוט להתראיין, פעל להשגת אישורים מהעיריה כדי להתראיין, ושוחח עם הכתב בשתי שיחות טלפון מקדימות שבהן לא העלה את בקשת החיסיון.
נזק נטען לעדה הדרוזית כולה אינו בר־תביעה, כפי שנקבע בסעיף 4 לחוק איסור לשון הרע ובפסיקה.
...
סוף דבר בית־המשפט מעריך את הנזק הבלתי־ממוני הגלום בפרסום שמו ותמונתו של התובע, נוכח ההטרדות שהוכחו ואלו שיש להעריך כי עוד יבואו, ונוכח היקף הפרסום, בסך של 150,000 ש"ח, אשר שליש מהם ניתן לזקוף לפרסומים אחרים, ומחצית מן היתרה נזקפת לחובת התובע אשר נמנע מלקיים את חובתו להקטנת הנזק בהסרת הפרסום מן המרשתת.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין הפרת חוזה בסך 50,000 ש"ח. הנתבעת תשלם לתובע הוצאות המשפט, לרבות אגרה, שכ"ט עו"ד ומע"מ בסך 27,125 ש"ח. כול התשלומים ישולמו בתוך 30 ימים וישאו ריבית והצמדה החל מיום 01/03/19 ועד לתשלומם בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך מורה לנו סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965 הקובע כך (ההדגשות לא במקור): "לשון הרע על חבר בני אדם או על ציבור כלשהוא שאינם תאגיד, דינה כדין לשון הרע על תאגיד, אלא שאין בה עילה לתובענה אזרחית או לקובלנה. ולא יוגש כתב אישום בשל עבירה לפי סעיף זה אלא על ידי היועץ המשפטי לממשלה או בהסכמתו". הוראות החוק מתוות דרך ספציפית בה יש לנהוג במקרים של הוצאת לשון הרע המתייחסת לקבוצה.
לעניין זה ר' למשל ת"א (מחוזי י-ם) 8069/09, החברה לאוטומציה נ' גור, עמ' 13 _הש' נ' סולברג, מיום 13/7/09) שם היתייחס בית המשפט לשאלה האם תאגיד זכאי לפצוי ללא הוכחת נזק וקבע כך: "אדם, בשר ודם, זכאי לפיצויים בגין פירסום שהשפיל אותו או שהעמידוֹ ללעג ולקלס בעיני הבריות. עוגמת-נפש שכזו יכולה להיות רק למי שהוא בעל-נפש. לתאגיד אין נפש ולא יכולה להגרם לו עוגמת-נפש. אדם זכאי לפיצויים בגין השפלתו בעיני הבריות גם אם לעצם הפגיעה לא הייתה תוצאה ממונית. לא כן תאגיד. על מנת שיזכה בפיצויים עליו להוכיח שפרסום לשון הרע על אודותיו גרם לפגיעה ממונית בנכסיו או בעסקיו". נכון הוא שפסיקה זו לא אומצה על ידי כל בתי המשפט, ור' למשל – ע"א (ב"ש) 26767-12-14‏ ‏ מנחם גלילי נ' עריית אשדוד (הש' דברת, מיום 7/6/2015) או ת"א (מרכז) 20070-09-15‏ ‏ יוסף וינשטיין נ' יצחק (בן ציון) ג'רבי (הש' צ' ויצמן, מיום 21/6/2018).
...
וכך נקבע בע"א 8345/08 ‏ ‏ עופר בן נתן נ' מוחמד בכרי, פ''ד סה(1) 567 (2011, הש' מ' נאור, י' דנציגר, י' עמית): "דרישת הזיהוי מהווה איזון בין הזכות לשם טוב לחופש הביטוי. השם הטוב הוא נכסו של הפרט, הוא כבודו והוא מעמדו בחברה. ככל שנאמרים דברים או מתפרסמים דברים ברבים אך האדם הסביר לא קושר בין דברים אלו לבין הפרט הספציפי - אין פגיעה בשם הטוב של הפרט. באותם המקרים, בהעדר פגיעה בשם הטוב של הפרט, אין כל מקום להגביל את חופש הביטוי בשם ההגנה על הזכות לשם טוב" וכן בהמשך נקבע כי (ההדגשות לא במקור) "הבחינה המהותית של זיהוי הפרט מתיישבת היטב עם אופייה של הזכות לשם טוב. זכות זו נוגעת להערכת האדם על ידי סביבתו הקרובה והרחוקה. היא אינה מגינה על רגשותיו של הפרט לכשעצמן. משכך, מתחייבת המסקנה כי בכל מקרה ומקרה יש לבחון האם הערכת הסביבה כלפי הפרט עלולה הייתה להשתנות כתוצאה מן הפרסום. ככל שהדברים נוגעים לדרישת הזיהוי, מתבטא הדבר בבחינה, על פי מדד אובייקטיבי, האם האדם הסביר היה קושר בין הדברים לבין הפרט ומזהה אותם כמי שהתייחסו אליו. בהעדר זיהוי של הפרט וייחוס הדברים אליו - לא עלולה להיגרם פגיעה בשמו הטוב אף אם הוא עצמו חש שרגשותיו נפגעו. המבחן האובייקטיבי נגזר ממהות הזכות לשם טוב - הערכת הסביבה את הפרט" העובדה שאין לקבוע פיצוי בגין עוולת לשון הרע לתאגיד, מבלי שהוצבה "דרישת הזיהוי" לפרט הנפגע – תואמת בעיקרה אף את הרציונל שמאחורי סעיף 10 לפקודת הנזיקין, הקובע כי "תאגיד לא ייפרע פיצויים בשל עוולה אלא אם גרמה לו נזק". כלומר – אין לפסוק פיצוי כללי בגין עוולת לשון הרע לתאגיד, למעט אם הוכח נזק ספציפי.
יש לקבל הגישה לפיה הזהירות יפה והכרחית לשימוש בהוראות חוק איסור לשון הרע במקרים מעין אלה וכי "חוק זה מטרתו להגן על השם הטוב ותו לא. ההגנה על שלום הציבור או על הדמוקרטיה בהקשר הנדון נעשית באמצעות עבירות הסתה (כתופעה נגד שלום הציבור) או עבירות ההמרדה (כתופעה נגד המשטר) ולא בחוק איסור לשון הרע". חלק שלישי – הערות לפני סיום וסוף דבר הערות לפני סיום הנתבעת טענה שלא ידעה על קיומה של התובעת.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

יש להבחין בין "תאגיד", אליו מתייחס סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע, לבין מועצה מקומית, שהיא רשות מנהלית, עליה חלים דינים שונים.
בעוד בחלק מפסקי הדין נקבע כי הוראת סעיף 10 לפקודת הנזיקין גוברת, באחרים נקבע כי הוראת סעיף 7א' לחוק איסור לשון הרע מהוה הסדר ספציפי (לפירוט ראו פסק הדין בת"א (חי') 7150-08  עריית עכו נ' שמואל כהן (18.7.2010), פסקות 54-59 לפסק הדין, להלן: "פסק הדין בעיניין עריית עכו", וכן לפסק הדין בע"א (מחוזי ב"ש) 26767-12-14 גלילי נגד עריית אשדוד (7.6.2015), פסקה 8).
...
ח – סופו של דבר 79.
     אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצויים בגין לשון הרע בסכום של 45,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנצרת ת"א 12092-09-09 הלפרן בן דב ואח' נ' פאר בפני כב' השופטת עירית הוד תובעים 1.דוד מרדכי הלפרן בן דב 2.חיים זילברשטיין ע"י ב"כ עו"ד אופיר מעוז נתבע ישראל פאר ע"י ב"כ עו"ד אודי ירין פסק דין
לטענתו, סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע נוקט באיזון ראוי בין הזכות לשם טוב מחד וחופש הביטוי מאידך.
...
סבורני, כי דברים אלו יפים אף לענייננו.
המכתב אינו מתייחס לזילברשטיין ולא שוכנעתי, כי האמור במכתב עלול לפגוע בשמו הטוב.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו