מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעיף 321 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בדיון שהתקיים ביום 06/09/23 נדונה בקשה לאשר הסדר נושים שהציעו גב' שיר סנדה מעטי ומר עידן חנן מעטי (להלן: "החייבים"), לאחר שביום 15/05/23 הגישו כל אחד מהחייבים הצעה להסדר חוב לפי סעיף 321 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן: "חוק חידלות פרעון"), במסגרתה הציעו כל אחד מהחייבים לשלם סך של 2,000 ₪ לחודש במשך 36 חודשים, וכן נכלל בה סך נוסף של 850,000 ₪ לקופות ההסדר של שני החייבים יחדיו, אשר גודפארם בע"מ התחייבה להעמיד במסגרת הסכם רכישת המותג שר פיטנס.
...
על יסוד השיקולים שפורטו, ואף שהסדרי הנושים למרות שזכו לרוב ערך אך לא לרוב ערך כנדרש, ועולה כי אלה אינם לשביעות רצונם של הנושים המתנגדים, סבורני, כי המדובר בהסדרים ראויים, סבירים והוגנים בנסיבותיו של המקרה, אשר אושרו ברוב גדול הן מספרי והן ערכי ועולה, כי יתרונותיהם עולים באופן מובהק על חסרונותיהם.
סוף דבר סיכומו של דבר, הנני מאשרת את הצעות ההסדר שהוגשו על ידי החייבים ונותנת לו תוקף של פסק דין כלפי כל הנושים.
לאור אישור הצעת ההסדר הנני מורה כדלקמן: מנהלי ההסדר ישמשו כנאמנים לביצוע הסדרי הנושים, ומוקנות להם כל הסמכויות הדרושות לצורך ביצוע תפקידם כנאמנים לביצוע הסדרי הנושים.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לצוו פתיחת ההליכים קדמו שני הליכי הסדר במסגרתם הציעה היחידה הסדרים לנושיה מבלי שניתן בעיניינה צו פתיחת הליכים ( פש"ר 28775-06-19 (הסדר לפי סעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל וחדל"פ 53933-05-20 (הסדר לפי סעיף 321 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי).
...
סבורני כי ראוי לקבוע ליחידה צו שיקום כלכלי והשאלה היא מה יהיה תוכן הצו.
אין בידי לקבל עמדה זו. ביום 22.1.23 ניתן פסק דינו של בית משפט זה בערעור על גובה החיוב שהושת על היחידה.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 31.10.2022 הגישו החברות יחד עם בעלי המניות שלהן (להלן: "המבקשים") בקשה למתן צו הקפאת הליכים לפי סעיפים 319ג ו- 319ח וסעיף 321 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק"), ועתרו כי הצוו יחול גם על בעלי המניות.
...
בפסק דין שניתן על ידי בתיק פר"ק (נצ') 39170-02-18 צפתמן ארנון בע"מ נ' כונס הנכסים הרשמי (20.6.2018) ציינתי, כי "המקרים החריגים שבהם יתערב בית המשפט בשיקול דעת הנושים ולא יאשר הסדר נושים שקיבל את הסכמת הרוב (מספרית ומהותית) הם, כאשר בית המשפט מגיע למסקנה כי ההסדר מקפח את המיעוט המתנגד, או כאשר ההסדר כולל מתן הפטר לבעלי השליטה על אף שניהלו את החברה במרמה ובחוסר תום לב, או כאשר ההסדר מקנה הפטר לבעלי השליטה מערבותם האישית, מבלי שניתנה על ידם תרומה הולמת כנגד אותו הפטר. מקרה נוסף שבית המשפט ייטה לא לאשר הסדר שקיבל את הסכמת הרוב, הוא כאשר מוכח בפניו כי ההסדר מקנה לנושים או לסוג מסוים של נושים דיבידנד בשיעור נמוך משיעור הדיבידנד שהיו מקבלים בחלופת הפירוק". עוד צייתי באותו פסק דין, כי רשימת המקרים שבהם יתערב בית המשפט בהסדר שקיבל את הסכמת הרוב, מהותית ומספרית, אינה רשימה סגורה ויש לבחון כל מקרה לגופו ועל רקע נסיבותיו.
יוצא אפוא, כי לא הוגשה כל התנגדות לאישור הצעת הסדר החוב בעניינם של בעלי המניות.
סוף דבר- אני מאשר את ההסדר בעניינם של בעלי המניות שצורף לבקשה לאישור הסדר נושים.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הממונה בתגובתו הודיע כי בנסיבות התיק, מחמת העידר מידע עדכני והיעדר מצבת נשייה עדכנית, הוא סבור כי יש לסיים את ההליך בדרך של הסדר חוב פי סעיף 321 לחוק חידלות פירעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן: "החוק").
...
כאמור, מלבד טענות בעלמא, לא הוגשה כל ראיה מצד הנושה לתמיכה בטענותיה, ומקובלת עליי עמדת הנאמן כי לאחר שנעשו כל הבדיקות בצורה מדוקדקת ומקצועית, תכנית השיקום אשר הוצעה הינה ראויה ומאזנת בין האינטרסים השונים בהליך חדלות הפרעון.
יובהר כי דעתי אינה נוחה, בלשון המעטה, ממגורי היחיד בחו"ל, אולם נחה דעתי כי היחיד משתף פעולה עם הנאמן ומקיים באופן דווקני את חובותיו בהליך.
לאור כל האמור, אני מורה כדלקמן: ניתן בזאת צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: החוק) כדלקמן: חובת תשלומים על היחיד להוסיף לקופת הנשייה (בנוסף לסכום המופקד בה כעת) סך של 210,000 ₪, וזאת באופן הבא: סכום התשלום: תשלומים חודשיים בסך  3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע נקט בהליך חדל"פ (י-ם) 57714-08-21 בו הגיש בקשה להבאת הסדר חוב לאישור בעלי עניין (סעיף 321 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018).
...
הנתבע ישלם לתובעים אגרות משפט בצירוף הפרשי ריבית והצמדה כדין ממועדי תשלומן עד פירעון החוב בפועל: 1,412 ₪ מיום 6.11.2022; 1,467.36 ₪ מיום 11.3.2024.
הנתבע ישלם לכל אחד מן התובעים 2-1 הוצאות אישיות בסך 2,500 ₪.
תביעת התובעת 3 - נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו